nie widziałem na żywo ale na filmikach i zdjeciach trek 1.2 jak dla mnie wygląda paskudnie , cóż ja tez juz decyzje podjąłem i wybiorę rower po jutrzejszych oględzinach. Na BTwinie 700 juz siedziałem i bardzo mi sie podoba, ale licze że jakimś cudem mi rozmiar uzywanego rowerka spasuje i ogólna geometria szosy kolegi z forum.
Szosa Do 4000Zł
Posted 18 May 2016 - 13:06
http://szosa.org/top...ojekt/?p=282564
tego rozmiar 54 mój wzrost 178/noga 84. Boję się że bedzie za maly
Posted 22 May 2016 - 15:59
Dzisiaj przeglądając rowery szosowe właśnie w tym przedziale cenowym trafiłem na unibike athlon. Rower wyglada ciekawie pelna grupa 105 opony tez przyzwoite, nie wiem tylko jak sie sprawują te koła. Miał ktoś styczność z tym rowerem lub jest w stanie ocenić ten rower?
http://www.unibike.pl/athlon.html
#92 Gosc_gocu_*
Posted 23 May 2016 - 07:56
Górna rura i główka ramy są bardzo długie. Nie, nie "bardzo" - one są karykaturalnie długie.
Ja tu widzę rowery które projektował chyba ktoś kto szosówkę widział tylko na obrazku - i to z daleka...
Do tego rozmiary tylko S, L i XL? Mam nadzieję że to tylko błąd w opisie, a nie fantazja producenta
Posted 24 May 2016 - 20:04
M i L rzeczywiście dziwne geo, bo o ile S jeszcze ma geo zbliżona do Canyona tak na tym forum uwielbianego. Zaskakuje mnie bardziej rzecz, że S u nich ma 56cm horyzontalnie co dla ludzi o >180cm ten rower odpada :/ Poza tą całą 105tką to biednie ta rama wygląda na zdjęciach, a jak jest słabo na zdjęciach to zazwyczaj jest dramat na żywo.
Posted 24 May 2016 - 20:46
I o ile przy rowerze za 2 tysie rama może być taka se, bo wszystkie są takie se to kupując rower za 4 tysie lepiej zainwestować w porządną ramę a na dobry osprzęt przyjdzie czas. Unibike zrobił fajne rowery tylko nie do uprawiania kolarstwa. Wydaje mi się, że bardziej celują w amatorów, do jazd rekreacyjnych. Taki mix szosy endurance, gravela i trekinga.
Posted 24 May 2016 - 22:46
Jakie więc rowery polecilibyście w cenie do 3500zł? Zastanawiam się nad giantem defy 2 2015 i tribanem 540 ale jestem otwarty na propozycje, może przeoczyłem jakiś ciekawy, warty uwagi rower. Dodam, że rower mam zamiar zamówić dopiero w następny weekend.
A w tym tygodniu chce sie przejechac do poznania do decathlonu obejrzec tribana.
#99 Gosc_gocu_*
Posted 25 May 2016 - 06:55
Że co? Na Sorze? To jest akurat przedział cenowy Tiagry a nawet 105 u normalnych firm - w Tribana za taka cenę nigdy bym się nie pakował. Wygląd roweru może nie mieć znaczenia kiedy się nie ma wyboru, ale za taką kasę już wybór jest, a Tribany są po prostu szkaradne.
Trzeba się targować, jeśli ktoś szuka roweru do 4000, to niech interesuje się rowerami do około 4400, bo 10% zniżki dostaje się na dzień dobru za samo wyrażenie zainteresowania rabatem.
Albo szukać przecen, może się trafi rozmiar:
http://wertykal.com/....0-105-52S/3582(jesienią w Bielsku za ten rower w rozmiarze M mogłem zapłacić równe 40000zł)
#100 Gosc_gocu_*
Posted 25 May 2016 - 09:41
Jeśli teraz Scott na 105 kosztuje 4700zł to kupisz go za 4230zł. 10% zniżki. I te 10% masz na dzień dobry, za samo zapytanie o rabat - przecież pisałem o tym. Ceny katalogowe to tylko... ceny katalogowe. Nie wierzę że jak się potargujesz to nie urwiesz jeszcze 230zł.
W Decathlonie to ja sobie mogą kupić koszulki bawełniane i skarpetki (o dziwo, tanie i trwałe), a nie poważny sprzęt...