Skocz do zawartości

Jaki rower za 3500zł i wiecej?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1583 odpowiedzi w tym temacie

#121 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • SkądGliwice

Napisano 06 kwiecień 2008 - 20:07

rower jest klubowy więc o cenę nie wypytuje :P
a dam znać chyba po 28 ;)
  • Maus3r lubi to

#122 Gosc_sewer_29_*

Gosc_sewer_29_*
  • Gość

Napisano 11 kwiecień 2008 - 12:24

szukam rowerku do ceny okolo 3000pln. ,z rama najlepiej typu slooping,moze byc lekka uzywka ,mam 169 cm.wzrostu.
znalazlem cos takiego http://www.allegro.p...?item=333455908 troche mala ta rama ale tendencja jest do jazdy na malych ramach teraz ,i cos takiego http://www.allegro.p...a_gwarancj.html troche wieksza w sumie nie wiem prosze o opinie.

#123 Gosc_JAN-RUN_*

Gosc_JAN-RUN_*
  • Gość

Napisano 20 kwiecień 2008 - 20:36

Witam , jestem dosyć zielony w temacie rowerów ,

mam zamiar ścigać sie w triatlonach na długich dystansach, ( amatorsko ).

co sądzicie o tym rowerze...z góry dziękuje!

http://www.allegro.p...aju_krakow.html

#124 pingpongista2

pingpongista2
  • Użytkownik
  • 98 postów
  • SkądPołudnie

Napisano 21 kwiecień 2008 - 13:36

napisz do niego zeby ci podal pelna specyfikacje. a tak na oko to rower kapke za drogi :roll:

#125 misz

misz
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 kwiecień 2008 - 17:08

Witam wszystkich.

Chciałbym kupić rower do 3000 złotych. Na wstępie zaznaczam, że chciałbym jeździć zupełnie amatorsko, nie interesują mnie wyścigi, nagrody, czy bicia rekordów - nie mniej chciałbym by rower był w miarę solidny i dobry. Mam kilka upatrzonych modeli, będę wdzięczny za polecenie najlepszego.

Podam tylko, że ważę 57 kg przy 180 cm wzrostu.

Trek 1.2
Trek 1.2 WSD
Fort Sprint XE
Lappiere S-TECH 200

Z tego co zauważyłem, to tylko Fort jest na osprzęcie Campagnolo, reszta Shimano. Cenowo są bardzo podobne, nie wiem niestety który się lepiej sprawdzi.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

#126 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 26 kwiecień 2008 - 17:19

Witaj, czy w grę wchodzą tylko nowe rowery? W takich pieniądzach lepiej porozglądać się za czymś używanym, korzystniej wyjdzie.
Według mnie podane przez Ciebie przykłady a już na pewno obydwa Treki to mocna przesada cenowa... Żeby rower na jakiś mało znanych kołach i napędzie sora/2200 kosztował 2,7k zł to jakieś nieporozumienie w ogóle... Lepiej rozejrzeć się na allegro za czymś używanym, ewentualnie jeżeli jesteś mocno przekonany co do nówek to samemu coś złożyć. Na pewno wyjdzie taniej. Pozdro!

#127 misz

misz
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 kwiecień 2008 - 17:58

Witam.

Składanie raczej odpada, bo po prostu się na tym nie znam.

Rozejrzę się na allegro, ale wolałbym kupić nowy. Domyślam się, że te zestawy nie są najlepsze, no ale chyba do amatorskiej jazdy wystarczą.

#128 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 26 kwiecień 2008 - 18:02

W seryjnych rowerach z reguły siodełka są do kitu. Jeśli dobrze dobierzesz rozmiarówkę to kup sobie gotowca.

#129 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 26 kwiecień 2008 - 19:19

misz,

troche wiecej niz 3000pln
rower uzywany

ponizej 3000pln
rower uzywany

#130 misz

misz
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 kwiecień 2008 - 20:44

Witam.

Chciałbym jeszcze dla porównania zobaczyć sprzęt dostępny w przypadku samodzielnego złożenia (znajomy mechanik motocyklowy obiecał mi pomóc, więc przemyślę to). Jeżeli chodzi o osprzęt, to trochę się rozejrzałem i moim amatorskim okiem zbadałem, że sam osprzęt Shimano np: Tiagra kosztuje około 1400 złotych. Nie mam za to pojęcia jakiej szukać ramy i widelca, jeżeli ktoś mógłby mi chociaż wskazać przedział w którym szukać, bardzo by mi to pomogło. Mam też problem z obręczami i szprychami.

Z góry dziękuję za rady.

Pozdrawiam.

#131 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 kwiecień 2008 - 20:51

chyba słabo szukałeś bo cena grupy tiagry nie przekracza 900-1000pln

#132 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 26 kwiecień 2008 - 20:56

chyba słabo szukałeś bo cena grupy tiagry nie przekracza 900-1000pln

a oto tego potwierdzenie ;-)
http://www.sklep.bik...roducts_id=1055

#133 misz

misz
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 kwiecień 2008 - 21:04

Faktycznie taniej, no ja liczyłem zgodnie z: http://www.probikes....ndex.php?grp=14 w lepszym wariancie.

edit:
Rozważam taki zestaw, ale przekracza on już mój budżet. Możecie tylko poradzić, czy jest wart swojej ceny?

http://colex-rowery....m/1500rama/1500

#134 Muniek

Muniek
  • Użytkownik
  • 350 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 27 kwiecień 2008 - 13:13

misz, Trek to dobra firma, ale ten zestaw można (było?) kupić taniej jeśli dobrze pamiętam to w granicach 1400 zł.

#135 misz

misz
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 kwiecień 2008 - 16:54

Gdy obliczyłem koszt złożenia roweru na Tiagrze wyszło około 3000 tysiące, a jeszcze kilkaset złotych na akcesoria trzeba doliczyć. Mam zamiar kupić rower po 10 maja i prawdopodobnie rozejrzę się na allegro i niemieckim ebayu, gdyż często jestem w Niemczech i poszukam czegoś z zeszłych sezonów na osprzęcie ze średniej półki.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jak coś upatrzę za ten czas, to wpadnę po radę.

Pozdrawiam.

#136 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 28 kwiecień 2008 - 18:33

Kr1zje widze ze pomykasz na poison ie . kupilem taka ramke opiat tri xi ale do celu jeszcze daleko . kasa. ma to jezdzic na ultegrze . chce zapytac jak oceniasz jazde na truciznie ? wiem ze to sa troche inne ramy ale moze cos podpowiesz ,,,, ps a na razie dalej musze katwac archaicznego rometa spezial

[ Dodano: 2008-04-28, 19:40 ]
KATOWAC ! tzn . pozdro dla wszystkich

#137 misz

misz
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 kwiecień 2008 - 21:43

Witam.

Chciałem spytać teraz tylko formalnie, czy ten rower wart jest swojej ceny?

http://www.extreme-s...n/hcyanitxi.php

Jak bym nie liczył, to za diabła nie mogę złożyć roweru z części i to jeszcze na 105 i zamknąć się w podobnej kwocie. Oczywiście po sezonie można wymienić koła, widelec i jakieś drobiazgi, ale całe serce - rama i osprzęt wydają się być bardzo solidne.

Pozdrawiam.

#138 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 29 kwiecień 2008 - 18:53

Misz moje czysto subiektywne zdanie.. jezeli patrzyc na katalog to wg mnie to jest dobra cena!!! mozna jeszcze uzywke za ta kase ale czy warto? powodzenia

#139 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 kwiecień 2008 - 21:50

wg mnie ten poison to dobra oferta, nowego roweru na 105 10s w tej cenie nie znajdziesz, do lekkich nie należy, ale na tej ramie po modyfikacjach można mieć rower pomiędzy 8-9kg, sam z ramy poisona jestem bardzo zadowolony, rama jest bardzo sztywna o wyścigowej geometrii, jednak jeśli dysponujesz kwotą powyżej 3000pln to warto przejrzeć allegro w poszukiwaniu używek, czasami trafiają się prawdziwe okazje :-o

#140 misz

misz
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 kwiecień 2008 - 22:09

Ok, dzięki za opinie. Jak będę już miał gotówkę, to rozejrzę się na aukcjach, a w ostateczności pokuszę się na Poisona.

Pozdrawiam.