Skocz do zawartości

Zdjęcie

seryjne ostre koło...z Polski ?!

84 odpowiedzi w tym temacie

#81 Gosc_HogTown Ka'Killa_*

Gosc_HogTown Ka'Killa_*
  • Gość

Napisano 26 grudzień 2007 - 20:32

Nie wiem czy okreslenie 'Possenger' powie cos uzytkownikom forum. Jest to polaczenie dwoch slowek angielskich: 'poser' i 'messenger'. Wydaje mi sie, ze oferta Krossa bedzie atrakcyjna dla tego typu odbiorcy. Rower, mowiac oglednie, jest tuzinkowy, nie odbiega od oferty IRO (I Ride Occasionally), Fetish, Soma, etc.. Slowem, czyste kpiny. Podzespoly tez masakra/masowka: korby Truvativ, piasty Formula, felgi Alex. Ze zdjecia wniskuje, ze rozstaw hakow na 13,5 cm – norma od gorala! Nie pofatygowali sie nawet wstawic oske o odpowiedniej dlugosci! http://www.wrower.pl...forgiven_03.jpg
Trudno tez mowic o polskim pochodzeniu tego pojazdu. Mam nadzieje, ze przynajnmiej rama jest produktem krajowym. Zaznacze tylko, ze jestem osoba starszawa, sprzetu nie katuje, obawiam sie jednak, ze cos takiego zajezdzilbym na smierc w ciagu jednego sezonu. Na zakonczenie dodam tylko, ze nie jestem zbyt dobrze zorientowany w krajowym rynku rowerowym, jednak z tego co widze w sieci wnioskuje, ze po dosyc przystepnych cenach mozna obstalowac calkiem spoko rame od Pana Orlowskiego, reszte podzespolow sciagnac z eBay lub Allegro (nie wiem jak wyglada oferta w skepach) i zbudowac sobie cos znacznie bardziej konkretnego i trwalego. Mnie juz naprawde bokiem wychodza rozmaici szewcy-krawcy, ktorzy na fali obecnej mody oferuja takie badziewie.

#82 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 23 marzec 2009 - 20:07

Jeszcze w fazie testów szosowych. Jak na razie wszystko idzie ok. Sądzę że konkrety około lutego. Muszę być pewien na 100%.

I jak wypadły testy? Czekamy na konkrety ;)

#83 orlowski

orlowski
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 23 marzec 2009 - 20:40

Testy wypadły bardzo dobrze. Brać ostrokołowa chce jednak przede wszystkim klasykę lutowaną na mufach. Projekt tig-welded jest zawieszony.

#84 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 marzec 2009 - 20:42

A jaka masa widelca i ramy by wyszła dla rozmiaru 54, orientuje się pan??

#85 orlowski

orlowski
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 23 marzec 2009 - 20:48

Szacunkowo , przy średniej klasy stali -rama oscyluje +/- 2 kg , widelec do 700 g.

Dodaj odpowiedź