Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież kompresyjna CEP, biotex itp.

118 odpowiedzi w tym temacie

#1 Eddie

Eddie
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 kwiecień 2010 - 21:42

Witam,
wszystkich, którzy stawiają sobie komfort i jakość ponad wszystko, zapraszam do zapoznania się z ofertą niemieckiej marki CEP (Cell Energy Protection). CEP to odzież kompresyjna o skuteczności potwierdzonej klinicznie, która szturmem zdobyła zachodnie rynki.
Obecnie na polskim rynku dostępne są skarpety kompresyjne (flagowy produkt) oraz "sleeves" (opaski na łydki), jak również legginsy triathlonowe - kompresyjne oraz najwyższej jakości topy zarówno dla biegaczy, rowerzystów i triathlonistów.

Wybrane cechy odzieży CEP:

Działanie kompresji (18-25 mmHg) zastosowanej w skarpetach zostało potwierdzone klinicznie (szczegóły na naszej stronie www.runcentre.pl w dziale artykuły). Ponadto, skarpety są dobierane na podstawie OBWODU łydki (legginsy na podstawie OBWODU uda), co gwarantuje prawidłowość działania kompresji, czyniąc z tej odzieży wysoko specjalistyczny produkt o potwierdzonym działaniu a nie kolejny gadżet.

Jakie są zalety stosowania odzieży kompresyjnej CEP ?

1) przyspieszona regeneracja po treningu! Szybsze usuwanie mleczanu jak również eliminowanie uczucia odrętwienia łydek, "ciężkich nóg"

2) Zwiększony dopływ tlenu do mięśni = większy komfort i poprawa wyników.

3) Profesjonalna odzież kompresyjna CEP jest noszona przez czołowych maratończyków, triatlonistów, rowerzystów którzy stale dążą do poprawiania swoich wyników a przy okazji zwracają uwagę na skuteczną regenerację po treningu i zawodach

4) Marka CEP wywodzi się od niemieckiego lidera w dziedzinie kompresji - firmę "medi" z ponad 50-letnim doświadczeniem na rynku odzieży kompresyjnej na potrzeby medyczne.

Wszystkich zainteresowanych zapraszam na www.runcentre.pl

#2 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 kwiecień 2010 - 22:26

Spam.

#3 czegevara

czegevara
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 15 kwiecień 2010 - 22:55

Jak już spamować to może jakaś promocja dla forowiczów ze 30% się znajdzie??

#4 Eddie

Eddie
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 kwiecień 2010 - 05:45

Spam.

Wszystkich urażonych wiadomością najmocniej przepraszam, aczkolwiek przed dodaniem wiadomości pytałem o zgodę admina, co by nie łamać regulaminu forum. Nie chciałem w pierwszej kolejności wizyty na forum zacząć od bana.
Osoby urażone proszę o zignorowanie po prostu tej wiadomości :)

#5 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwiecień 2010 - 09:01

a mam pytanie co ta odziez robi dokladnie ze ona taka fajna???/
189 za skarpetki?????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

#6 Eddie

Eddie
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 kwiecień 2010 - 09:29

To nie są zwykłe skarpetki a kompresyjne (uciskowe)z odpowiednio poprowadzoną kompresją. Stopień kompresji oferowany w tej marce jest najwyższy ze wszystkich produktów sportowych i wynosi 18-25 mmHg (minimetrów słupa rtęci).
Co daje zastosowanie kompresji w skrócie ?
Poprawia bardzo mocno krążenie. Przez co mięśnie dostają więcej tlenu a kwas mlekowy i inne uboczne skutki przemiany materii są szybciej odprowadzane. Powoduje to, że dużo sprawniej przebiega regeneracja po treningu/zawodach i nie ma problemu z uczuciem obolałych nóg (ciężkich łydek) itp. Ponadto, że kwas mlekowy jest szybciej odprowadzany można dłużej i szybciej "zapieprzać" zanim nogi zaczną odmawiać posłuszeństwa po przekroczeniu progu tlenowego.
Dodatkowo stosowanie odzieży kompresyjnej w życiu codziennym przez osoby, które duża stoją, siedzą albo latają samolotem na długie dystanse, eliminuje ryzyko zakrzepicy, żylaków oraz opuchniętych obolałych nóg na koniec dnia.

Skuteczność tej marki została potwierdzona klinicznie. Gdzie wykazano między innymi, na grupie chociażby maratończyków, że byli wstanie poprawić swoje wyniki o około 5%

To tak w wielkim skrócie. Więcej jest na samej stronie a przetłumaczone podsumowania wyników badań potwierdzających skuteczność w dziale artykuły.

#7 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 16 kwiecień 2010 - 10:14

Zalecam po treningu oddać stopy (wcześniej umyte :mrgreen: ) w ręce jakiejś bliskiej osoby do wymasowania - najlepiej osoby płci przeciwnej. Taki masaż polepsza krążenie, usuwa kwas mlekowy, przyspiesza regenerację i daje coś, czego najdroższe sakarpety nie dadzą - satisfaction.

Sory kolego, ale nie mogłem się powstrzymać.

Piszesz, że to nie gadżet - jak jest drogie, prawie nikomu nie potrzebne, to jak to nazwać. Niech robią je masowo, sprzedają w cenie konkurencyjnej do zwykłych skarpet sportowych i niech wtedy wykazują się te ciuchy swoimi właściwościami. Z drugiej stony niektórzy już nie umieją się zregenerować, jak nie wydadzą podobnej kwoty na zabiegi w SPA. Może oni się skuszą :lol: .

#8 Eddie

Eddie
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 kwiecień 2010 - 10:17

To nie jest produkt masowy a specjalistyczny i bardzo zaawansowany, nie powinno się go nawet porównywać ze zwykłymi skarpetami. Bo to co łączy odzież kompresyjną z resztą to nazwa odzież. To tak jak porównywać malucha i mercedesa klasy S. To i to ma 4 koła i nazywa się samochód :)

#9 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 16 kwiecień 2010 - 10:36

Za 189 zeta można mieć fajne spodenki (specjalistyczne) z fajną wkładką zaawansowaną technologicznie nie gorzej niż te skarpetki. Jednak z ciekawości skusze się na 1 parę ......ale jak wygram w totka a to niebawem nastąpi;)
Czytałem chyba? Twoją dyskusję na sfd bo ktos w nicku miał poznań..a jakiś biegacz pisał że kupił takie skarpetki w decathlonie za 60 zeta i się śmieje, że 180 zeta to żenada;)
Powodzenia

#10 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 16 kwiecień 2010 - 10:42

To kieruj się zawsze opiniami innych to daleko zajdziesz. Ja osobiście mam takie skarpetki przeznaczone do jazdy na nartach oraz biegania. Może i faktycznie jest to bajer, ale skuteczny. Nie wiem, może są takie skarpetki o identycznych właściwościach i trochę tańsze. U mnie się to sprawdza i nie żałuję. W zimie jak dochodzi do -15 i biegnie się w zaspie te skarpetki robią swoje.

Pewnie dopiero jak część ludzi zobaczy, że Armstrong zawsze zakłada te skarpetki do śniadania i w busie to powiedzą... o, no może faktycznie kupie... no bo jak on ma takie! Jednak Polska to kraj dziki...

#11 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 16 kwiecień 2010 - 10:57

No czasem opinie innych wiele mówią....bo nie mam kasy próbować wszystkiego samemu. Poza tym akcje marketingowe na każdym forum a te z partyzanta szczególnie budzą we mnie negatywne skojarzenia. Jak ci sie fajnie w nich biegało to spoko... ja ich nie używałem ale twierdzę, że taka "nowość" trafi raczej do małej grupy odbiorców. W przypadku biegaczy gdzie kasa idzie "tylko" w buty i odzież to może i znajdą się chętni ale w rowerkach z uwagi na ceny części pewnie będzie ich mniej. A na regenerację osobiście wolę zjeść odżywkę i nie twierdzę, że te skarpetki są złe....
Nie wiem po co ta napinka z tym stwierdzaniem o dzikim kraju...?
Polska to przede biedniejszy kraj jak już coś....a w czym jeździ Armstrong to jego brocha;)
Trochę obawiam się że jestem dziki bo nie jem danonków....a wszyscy jedzą itd
A akcje marketingowe w stylu agentów ubezpieczeniowych na forach są dozwolone ale mnie trochę śmieszą i jak widzę manipulacje jak na sfd miała miejsce wg mnie to wyrażam na taką sytuację swoje zdanie.

#12 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 16 kwiecień 2010 - 11:04

No, ale facet zapytał czy może swoją firmę zareklamować na forum... nie zrobił tego po chamsku i nie powrzucał czterdziestu linków tylko ładnie przedstawił produkt. Co to stwierdzenia o dzikości tego kraju to moje subiektywne zdanie. Te skarpetki w kolarstwie mogą służyć jedynie jako "rozgrzewacz" przed jazdą. Więc ja tylko mówię, że u mnie w dwóch przypadkach produkt stanowczo ok.

#13 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 16 kwiecień 2010 - 11:17

Na tym forum akurat jest to przeprowadzone bardzo kulturalnie i wcale mi to nie przeszkadza ale napisałem tylko, że gdzie indziej wygląda to inaczej wg mnie

#14 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 16 kwiecień 2010 - 11:24

Od reklam produktów, które się chce sprzedać jest dział Giełda. Nie mam nic przeciwko reklamie, ale reklamie w odpowiednim miejscu.

#15 Eddie

Eddie
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 kwiecień 2010 - 11:27

@bazdred

Znalazłem posta na sfd- rzeczywiście ktoś pisał o decathlonie...nie wiem, co masz na mysli pisząc o manipulacji, w zeszlym roku malo kto wiedzial o kompresji i ludzie mają prawo pytać, jak mają wątpliwości...
wracając do decathlonu...o samej marce kalenji są różne opinie, wiele osób chwali, że ich produkty są dobre ze względu na cenę. Inni z kolei mając porównanie z droższymi markami już nigdy nie wróciliby do decathlonu, żeby kupić kalenji...
Podobnie jest ze skarpetami kompresyjnymi. Dopóki nie ma się porównania, niektórym ciężko uwierzyć, że jedne skarpety są sprzedawane za 60 zł, a inne za 180, a przecież to wszystko jest to samo!(wg ich opinii). Rynek odziezy kompresyjnych stale się rozwija i coraz więcej sportowców, głównie biegaczy, używało juz zarówno tanszych i droższych marek i zdecydowanie wybierają te drugie.
Wyroby CEPa, a także całego koncernu medi (z którego CEP się wywodzi) są bardzo zaawansowane technologicznie i dołożono wszelkich starań, aby produkty były bezpieczne (prawidłowe poprowadzenie kompresji), przyjemne dla skóry i żeby spełniały swoją funkcję.

#16 Eddie

Eddie
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 kwiecień 2010 - 11:34

Od reklam produktów, które się chce sprzedać jest dział Giełda. Nie mam nic przeciwko reklamie, ale reklamie w odpowiednim miejscu.

Daki, umieszczając ten post tutaj, zapraszam jednocześnie do dyskusji na temat kompresji.

Moim zamiarem nie było umieszczenie informacji typu: sprzedam skarpety CEP, rozmiar taki, więcej info na maila...etc.

Kompresja w odzieży sportowej to temat nadal świeży i wiele osób czasami nie zdaje sobie sprawy, że coś takiego istnieje (mimo, że słyszeli np. o rajstopach kompresyjnych), albo mają niestety błędne pojęcie o samej kompresji. Jeśli komuś ten wątek przeszkadza, to po prostu nie musi do niego zaglądać:)

#17 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 16 kwiecień 2010 - 11:47

Co do samej idei kompresji to właśnie przeczytałem te artykuły z waszej strony i ciekawie to brzmi. Chyba sobie o tym z ciekawości poczytam jeszcze. Wiem, że "schładzanie wnętrza ciała" ma wpływ na większe możliwości wysiłkowe. Widziałem jakieś doświadczenia w tv z patentem o schładzaniu dłoni przez 5 min w temp 15 stopni aby uniknąć pobudzenia "receptorów zimna" i nieprzyjemnych odczuć jakby mieli schładzać całe ciało...ale to tak z ciekawostek;)

#18 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 16 kwiecień 2010 - 11:59

O mozliwościach dostosowania cen tych skarpet do normalnego poziomu, niech świadczą przeceny na inne produkty (patrz stroje).

Wychodzi na to, że w cenie skarpet dostanę pełny strój do triatlonu i myślę, że sprzedając po tej obniżonej cenie też mają niezły zarobek.

Poczekam, aż te skarpery będą góra po 30,- PLN.

#19 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 kwiecień 2010 - 12:04

Kompresja w odzieży sportowej to temat nadal świeży

no troche bym sie nie zgodził
kompresyjne skarpetki i opaski sa uzywane w medycynie od ponad 50 lat
w sporcie badania byly przeprowaddzane juz w latach 80tych XX wieku

polecam
http://www.ausport.g...ce_and_recovery

dla sportowca lub osoby po kontuzji to na pewno jakis zysk
ale dla przecietniaka, weekendowego biegacza/kolarza to chyba lepiej wydac kase na cos innego
spodenki i skarpetki kompresyjne kosztuja w sumie okolo 500 pln, sporo

#20 Eddie

Eddie
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 kwiecień 2010 - 12:20

@robo

Jeśli masz na mysli cenę topów, to jest ona niższa, gdyż pochodzą z kolekcji 2009. Ceny regularne w UE to ok. 70 euro. Top, mimo, że jest wykonany z wysokiej jakości materiałów, nie jest kompresyjny (jest co prawda obcisły, ale nie kompresyjny w fachowym tego słowa znaczeniu. Przy okazji polecam być czujnym, bo inni producenci często w ten sposób mydlą oczy i wszystko, co obcisłe nazywają kompresyjnymi).

Pełny strój do tiathlonu, tzw. tri suit, zawierający w sobie połączenie topu i legginsów kompresyjnych to wydatek rzędu ok. 200 Euro (cena regularna). Obecnie, wybierając osobno top i rajtki kompresyjne, to wydatek rzędu 548 zł (top w cenie promocyjnej).

Dodaj odpowiedź