Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pętla Beskidzka, 10.07.2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
243 odpowiedzi w tym temacie

#61 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 22 czerwiec 2010 - 10:57

Cytat

Jechałem tam dziś, golfem II, naprawili ;-). Końcówka podjazdu jak stół. Początek Kamesznicy trochę trzęsie. Łata na łacie ale jest, i co wy na to?

już mam młot w rękach i tam jade !! , ale dobra jak golf II dał rade... w ubiegłym roku tam wyjechałem na 43/27 to i w tym powinno się udać. Nie będzie się tak koło ślizgać więc ciut łatwiej (hahaha)

a na serio to podjazd wzdłuż głównej drogi czyli tak jak zjazd 2 lata temu jest fajny, długi taka prawidziwa kolarska przełęcz

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#62 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 22 czerwiec 2010 - 13:09

gres, a to jak ja nie za bardzo w formie, 2200km w nogach w tym sezonie, 39/26 .. przejadę ? jestem długi i chudy :mrgreen:

#63 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 22 czerwiec 2010 - 13:14

Z Milówki główną szosa biegnącą równolegle do ekspresówki (gdzie obowiązuje zakaz jazdy rowerem) jazda do Koniakowa jest całkiem przyjemna, dobry asfalt, długi podjazd, piękne widoki, no i nie ma wściekłych psów jak w Kamesznicy ;-)

#64 szk18

szk18
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądTomaszów Mazowiecki

Napisano 22 czerwiec 2010 - 20:22

Dwa tygodnie temu jechałem szosa biegnącą równolegle do ekspresówki z Milówki przez Szare do Koniakowa na Ochodzitą. Podjazd faktycznie długi i dobry asfalt tylko że w penym momencie się skończył i przed wjazdem na drogę główną 200m po płytach z kratki przy bardzo mocnym nachyleniu. Czy to tą drogą pobiegnie Pętla?

#65 Mike93_KMI

Mike93_KMI
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • SkądWioska

Napisano 22 czerwiec 2010 - 20:47

a jak wyglada start w kategorii młodzik ? mam przepracowane bite 3tyś km 39/28 takie najmiększe przełożenie .

#66 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 23 czerwiec 2010 - 09:12

Cytat

gres, a to jak ja nie za bardzo w formie, 2200km w nogach w tym sezonie, 39/26 .. przejadę ? jestem długi i chudy :mrgreen:

to niewiele mniej odemnie :(

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#67 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 23 czerwiec 2010 - 10:56

Cytat

Dwa tygodnie temu jechałem szosa biegnącą równolegle do ekspresówki z Milówki przez Szare do Koniakowa na Ochodzitą. Podjazd faktycznie długi i dobry asfalt tylko że w penym momencie się skończył i przed wjazdem na drogę główną 200m po płytach z kratki przy bardzo mocnym nachyleniu. Czy to tą drogą pobiegnie Pętla?

Nie. Ty jechałeś prawdopodobnie przez wieś Szare, my jedziemy grzbietem na Laliki, minąłeś prawdopodobnie skręt w lewo na szosę równoległą do ekspresówki, tuż za wielkim wiaduktem w Milówce.

Pętla nie prowadzi przez Szare.

#68 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 23 czerwiec 2010 - 14:16

a ja mam pytanko tradycyjnie odnośnie miejsc parkingowych w Istebnej? jestem pierwszy raz, dlatego pytam, będzie problem żeby zostawić gdzieś auto (przyjeżdżam w dzień startu) czy nie trzeba się tym stresować za bardzo?
pozdrawiam

#69 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 24 czerwiec 2010 - 12:10

Co do miejsc parkingowych w tamtym roku było znośnie, tylko trochu błota na nich ;)

Ja mam pytanie do organizatorów kiedy będzie oznakowana trasa; Strzałki na Przysłopiu z tamtego roku dalej sie trzymają :D
W końcu pasowałoby pare razy przejechać pętelke żeby zjazdy nie zaskoczyły :P

I nie mam pojęcia jak wygląda odcinek równolegle do ekspresówki, a stąd bym zaczynał kółka treningowe (dokładniej to z Żywca w pół do 8 rano jakby ktoś zainteresowany)

Co do przerzutek mi 39/26 wystarcza nawet na 30% wiec spoko wam styknie; tak stromo to nie będzie a ja robie średnie poniżej 30km/h po płaskim więc słaby jestem ;)

#70 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 czerwiec 2010 - 13:50

W ubiegłym roku na mini było miejscami bardzo stromo, na 39/29 objechałem stromizny siedząc na siodle.

#71 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 24 czerwiec 2010 - 19:32

Cytat

W ubiegłym roku na mini było miejscami bardzo stromo, na 39/29 objechałem stromizny siedząc na siodle.

ze 2 razy po 25% na 50 metrach; nie stromiej

aa i jeszcze jedno: czy mini bedzie ze startu wspolnego??

#72 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Napisano 28 czerwiec 2010 - 13:51

Cytat

Ja mam pytanie do organizatorów kiedy będzie oznakowana trasa; Strzałki na Przysłopiu z tamtego roku dalej sie trzymają :D
W końcu pasowałoby pare razy przejechać pętelke żeby zjazdy nie zaskoczyły :P

Właśnie też jestem ciekawy kiedy, wybieram się tam w niedzielę, fajnie jakby już była trasa oznakowana :-)

#73 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 czerwiec 2010 - 20:30

pawel1983pl, na niedzielę Wiesiek na stronie Pętli Beskidzkiej zaprasza na objazd trasy MEGA, może dołączysz wtedy sie nie zgubisz :lol:

#74 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Napisano 28 czerwiec 2010 - 21:17

Fajnie, tylko ciekawe czy ja wydole za nimi :-) . Ostatnio przejechałem trasę, ale nie było takiej temperatury jaką zapowiadają http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm :shock:

#75 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 czerwiec 2010 - 21:43

Jazda ma być na luzie :-D też o to pytałem bo miałem podobne obawy :mrgreen:

#76 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 28 czerwiec 2010 - 21:44

Na luzie dla miejscowych a dla przyjezdnych jęzor na ziemi :D

u2250y2014v3.gif

#77 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 29 czerwiec 2010 - 22:37

Cytat

Na luzie dla miejscowych a dla przyjezdnych jęzor na ziemi :D

E tam, bez przesady... Szkoda jęzora ;-)

My, górale beskidzcy dość kiepsko jeździmy na szosówkach, no chyba że zaczyna się ścianka ;-)

http://petlabeskidzk.../aktual-130.htm

#78 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 30 czerwiec 2010 - 13:06

A ja zapomniałem się zapisać. A teraz niestety średnio się opłaca a mile wspominam poprzedni rok z racji super podjazdów.

#79 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 03 lipiec 2010 - 18:29

to już za tydzien...

co wy tak cicho ? wszyscy trenują przed maratonem w skupieniu ?? :->

#80 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 03 lipiec 2010 - 18:34

Objazd trasy MEGA (częściowy + dodatki)

UWAGA
UWAGA
Zbiórka o godz. 14.00!!
Termin: 4 lipca (niedziela), zbiórka o godz. 14.00 na Przełęczy Kubalonka (parking)

Przesuwamy ze względu na wolę większości chętnych (mi też tak pasuje)

Sugerowana trasa przejazdu:
Kubalonka - Stecówka - Zaolzie - Koniaków Rastoka - Koczy Zamek - Kamesznica - Milówka rondo: dalej jak MEGA: Nieledwia - Kiczora - Myto - Skalite - Svrcinovec - Mosty - Hrcava - Jaworzynka - Istebna centrum - Olecki - Kubalonka.

Będzie tego mniej więcej 80 km.
Wycieczka ma formę rekonensansu, lekkiego treningu.
Ja ściągam traka GPS dla dystansu MEGA od Milówki do METY + podjazd Oleckami na Kubalonkę (dojazd na 2 pętlę dla GIGA).

Potwierdzenie udziału na maila wiesiek@mtbbeskidy.pl, ewentualnie kom. 607 117 424 dla spóźnialskich.
Preferujemy oczywiście rowery szosowe ;-)
Tempo wycieczkowe ;-)