Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pętla Beskidzka, 10.07.2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
243 odpowiedzi w tym temacie

#101 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 07 lipiec 2010 - 21:44

Poknociliscie początek :P (do Kubalonki) pewnie sie pogubie a jade jutro na objazd :( Jakby ktos zaintere to jutro około 8:00 z Radziechowych tel 66764378

#102 tomacias

tomacias
  • Użytkownik
  • 208 postów
  • Skądopolskie

Napisano 07 lipiec 2010 - 21:49

Cytat

Puszczamy dystansami bo tak łatwiej kontrolować swoich konkurentów

Wiesiek napisz jaki jest rozkład w ilości startujących na poszczególnych dystansach.

#103 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 08 lipiec 2010 - 06:05

kurde... już się doczekać nie mogę :mrgreen:

#104 Mike93_KMI

Mike93_KMI
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • SkądWioska

Napisano 08 lipiec 2010 - 10:33

xubix, też nie mogę sie doczekać spać po nocach nie mogę takie napięcie :P
Wiesiek Legierski, czy trasa będzie oznaczona strzałkami ???

#105 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 08 lipiec 2010 - 10:40

Chyba każdy nie może się doczekać. Ja się jeszcze zastanawiam o której wyjechać z Krk, żeby zdążyć przed zamknięciem biura :-)

Sticker-e1508358125669.jpgcrankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru

#106 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 08 lipiec 2010 - 15:03

Czy biuro zawodów znajduje się tam gdzie start?

#107 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 09 lipiec 2010 - 12:26

tak chyba.

A jak dojechać z bielska? Na wisłę i z wisły do istebnej ? W tamtym roku było tam zmknięte i trzeba było się pchać przez zameczki.

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#108 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 09 lipiec 2010 - 13:09

Z Bielska to znacznie lepiej jest jechać przez Węgierską Górkę i Milówkę czyli na Żywiec, na pierwszym rondzie w prawo, ile się da to ekspresówką, a od węzła ekspresówki w Przybędzy jechać tak jak trasa maratonu (czyli na rondzie po zjechaniu z ekspresówki też w prawo) - teraz nie ma już żadnych zwężeń czy "wahadeł" na odcinku WG - Milówka więc jedzie się fajnie. I też nie warto się pchać na wiadukt w Milówce tylko jechać tak jak trasa maratonu - wiaduktem niby szybciej bo to niby ekspresówka ale jest o kilka km dalej więc na jedno wychodzi a stara droga jest ładnie połatana i pusta na dodatek.

I jeszcze w Koniakowie można sobie skrócić i dojechać na Zaolzie skręcając zaraz za cmentarzem w prawo ;) czyli tak jak leciała trasa w 2008 tylko że w dół do Zaolzia.

Wychodzi na to że cały czas w prawo ... ;) nie, jest też w lewo - żeby w Milówce wjechać na "starą" drogę na Laliki trzeba tuż przed wiaduktem skręcić w lewo i ostro do góry, przejechać skrzyżowanie z burkiem na wprost i potem zaraz w lewo (kiedy na wprost będzie tablica na Szare) - wjechać na most nad ekspresówką - i potem to tak jak leci główna droga, po ok 3-4km trzeba przejechać esem pod ekspresówką na jej prawą stronę a potem to już tylko prosto - proste?

#109 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 09 lipiec 2010 - 13:24

w sumie może i dobra , to tak pojedziemy :)

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#110 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 10 lipiec 2010 - 21:25

na szybko,

super wyścig, pomysł z koszulką Finishera extra, mam nadzieje że przyjmie się na stałe,
bardzo cieszę się na zapowiedź Wieśka o nowych wyścigach szosowych w 2011, robicie wielką sprawę.
pozdrawiam również na szybko;)

#111 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 lipiec 2010 - 05:22

gorąco było :), co chyba najbardziej dało się we znaki, a dla paru osób było gorsze niż góry. ale impreza super!

właściwe był tylko jeden zgrzyt, nie tylko z winy organizatorów. na pewno zauważyliście lekkie zamieszanie przy dekoracji kategorii D z giga. doszło bowiem do skandalu i łagodnie mówiąc pożałowania godnego zachowania Sz. P. Zdzisława Kalinowskiego. Wspominany, choć wiedział, że nie wygrał swojej kategorii (pojechał trasę mega a nie giga?) wyszedł cały w skowronkach wezwany do dekoracji na pierwsze miejsce! Zabierając tym samym splendor Panu Urbańskiemu. A najlepsze, że P. Kalinowskiemu zanotowano czas o prawie pół godziny lepszy niż miał zwycięzca open! Naprawdę wstyd! Przede wszystkim trzeba być nie lada ***, żeby wyjść w ten sposób na dekorację.

mam nadzieję, że sprawa została należycie wyjaśniona.

#112 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 11 lipiec 2010 - 06:40

Panu Kalinowskiemu dziękujemy już za udział i proponuję powrót do przedszkola.

#113 kolen

kolen
  • Użytkownik
  • 59 postów
  • SkądŻORY

Napisano 11 lipiec 2010 - 07:53

Czy są już gdzieś wyniki ?

#114 pawel1983pl

pawel1983pl
  • Użytkownik
  • 103 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój

Napisano 11 lipiec 2010 - 08:03

Ale to nie usprawiedliwia tej Pani co mi bębenki swoim krzykiem uszkodziła :-)

Impreza moim zdaniem udana, tylko przed wyjazdem na takie słońce polecam krem z filtrem, bo ja dziś mam ciężko ;-)

#115 Mike93_KMI

Mike93_KMI
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • SkądWioska

Napisano 11 lipiec 2010 - 08:54

Moj pierwszy takiego typu wyscig było bardzo fajnie , górki nie były takie trudne spokojnie wszedzie wyjechałem :P Gdyby nie upadek na samym poczatku na zakrecie na piasku byłoby jeszcze lepiej ... ;-)

#116 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 11 lipiec 2010 - 09:15

a propos upadków, wielki szacun dla kolegi z Gliwic, z takimi szlifami 3 miejsce w kategorii, brawa wielkie brawa

#117 madman

madman
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądRybnik

Napisano 11 lipiec 2010 - 09:17

Mi też się podobało, mimo że jechałem na trekkingowym klocu ważącym prawie 12 kilo :) Trasa mega bardzo ciekawa i wymagająca, szczególnie te ścianki pod koniec (meta i ta jedna wcześniej) trochę mnie dobiły. 5.5h, jak na takiego turystę-amatora jak ja jestem zadowolony.

Impreza super, ta pani pokazała swoją "klasę" - rozumiem zdenerwowanie, ale można to załatwić przecież bardziej kulturalnie... Wiadomo - pomyłki zawsze się mogą zdarzyć.

Za rok pewnie też pojadę :)

#118 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 lipiec 2010 - 10:36

Impreza przeprowadzona bardzo sprawnie, na trasie Mega świetne oznakowanie.
Podjazd w Nieledwi, mimo, iż bez psów, które padły w upale, robiłem akurat w pełnym słońcu :).
Na drugim bufecie (rewelacyjma lokalizacja - chłodek tunelu) już się wyluzowałem, że do mety niedaleko, a tu tymczasem takie niespodzianki po czeskiej stronie :).
Ale warto było zdobywać wysokość, żeby po wyjechaniu z lasu podziwiać panoramę Beskidów. Nie ukrywam, że dla mnie większe znaczenie ma walor krajoznawczy niż sportowy maratonów.
No i te dwie ścianki na zakończenie - miodzik.
Dla mnie maraton mógłby składać się z samych podjazdów. Wtedy dopiero dostaje skrzydeł.
A rower na pewno wygram w Rajczy !!!
Gratulacje i podziękowania dla organizatorów. W końcu im też dokuczał upał.
A Jankowi Ferdynowi cześć i chwała, ze zostawił nam taki fantastyczny spadek kolarski. Nie znałem go osobiście, ale podziwiam za pomysłowość i upór.
A co do końcowych emocji - niech ta krzykliwa osoba sama spróbuje coś zorganizować perfekcyjnie - zobaczymy wtedy co się będzie działo...

#119 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 lipiec 2010 - 10:49

Witam.
Mi się bardzo podobało. Mimo upału całą trasę pokonałem w siodle, chociaż w Nieledwi było ciężko. Drugi bufet był w idealnym miejscu. Najszybciej przejechałem ostatni odcinek trasy z Czech do mety. Od zjazdu z głównej drogi na boczną do Herczawy dojechałem w niecałe 45 minut do Istebnej. Meta w fajnym miejscu bo na końcu podjazdu. Świetnie zorganizowana impreza. Wystartuję też za rok, a teraz czekać do września na Rajczę.

#120 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 11 lipiec 2010 - 12:45

Fantastyczna organizacja!!! brawa dla Wieśka Legierskiego i pozostałych. A arbuzy na paśnikach to mi się śniły dziś w nocy- od razu sobie dziś kupiłam :-) doskonały pomysł.