Cytat
Firma mi odpisała, ze ramy maja zwykły angielski gwint na 68mm, wiec chyba standard.
Zdaje mi się że widzę tam zwoje gwintu. To napewno nie jest BB30'stka bo mufa za mała jest. Widać na oko. Jak już to można obstawiać albo BSA albo Press-fit.
Cytat
Zdecydowałem się bliżej wyboru kół Camp. Khamsin 700c, 24 i 27mio szprychowe.
Widzisz i błąd. Ja mam kółka Vento (teoretycznie lepsze niż Khamsin) i te kółka są plasteliniaste. Co kilka jazd po polskich drogach muszę je prostować. Zaplot G3 nie jest dobrym zaplotem. Postaw na coś z większą ilością szprych (i nie DS/NDS 2.0mm-1.5mm ! jak Campy) i klasycznym zaplotem. Bedzie sztywniej, bezpieczniej, zapewne lżej (jesli sam złożysz) i z możliwością serwisu (róznież jeśli sam je zmajstrujesz).
Ogólnie kółka campy mają plus za piasty
Z tego duetu bym już wolał Aksiumy z bębnem campy. A najlepiej coś zmontować i cieszyć się dobrymi kólkami.
Cytat
Jak już mam większość podzespołów Campa
Tak patrzę na tą Twą tabelkę coś wyżej pisał i zachodzę w głowę czemu Ty się upierasz na 2x9 skoro możesz mieć za niewiele więcej € 2x10. Ale już cześć tych partów masz, tak? To ja bym sie przyczepił jedynie do Klamkomanetek Xenon. Jako że przerzutki Xenona działają nadzwyczaj kulturalnie to klamkomanetki są takie sobie (sam niestety jeszcze takie trzymam to wiem). Już warto by dobyć jakieś Mirage/Veloce które są o niebo lepsze. A skoro 2x9 to i może by używkę taniej dorwał.
Nie to aby Xenon był zły albo psujący się bo nie o to chodzi, jednak skok jakościowy Xenon-Mirage jest o wiele wiekszy niż np Centaur-Chorus.