Po dotknięciu tych 100% po bokach wyskakuje minus i plus (w środku cyfra % intensywności).
Myslę że takie rozwiązanie jest o wiele lepsze niż ten pasek z suwakiem. Podczas jazdy nie sposób myszką ustawić precyzyjnie pozycję suwaka, tak aby zmienić wartość np. o 3%, co u mnie zmienia już opór o 20-30W. Przy opcji przycisku "plus-minus" po obu stronach wartości liczbowej, precyzyjnie i łatwo byłoby zmieniać tą wartość, jeden "klik" jeden %. Proste
Ale do szybkiego przeskoku obciążenia np. podczas interwałów suwak też byłby przydatny jako rozwijany pionowy pasek po kliknięciu na wartość liczbową. Można by było prosto i szybko zmienić obciążenie z np. "odpoczynkowych" 15% na "interwałowy" 50%, a nie klikać po jednym % na "plus-minus"
Ale to do listy życzeń na bliżej nie określoną przyszłość
W Trainerroad oczywiście podczas treningu jest jednocześnie opcja "słupka" zwiększającego obciążenie w trybie Resistance jak i po lewej zmiana obciążenia przyciskami "plus-minus", ale jak wiadomo działa to tak, że zmienia obciążenie całej sesji treningowej, gdzie wyjściowo jest 100% i można zmniejszyc lub zwiększyć obciążenie o daną wartość % w zależności od np. samopoczucia w danym dniu.
Ja tej funkcji używam podczas testu FTP, jak czuję że mogę jeszcze "dołozyć" podczas testowych 20 minut to zwiększam obciążenie