Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fabian Cancellara - Doping

120 odpowiedzi w tym temacie

#81 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 czerwiec 2010 - 13:09

No w mocy jest błąd odczytu, więc w ogóle o mocy nie pisałem :) Skupiłem sie na HR max.

#82 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 08 czerwiec 2010 - 16:02

a widzieliście dzisiejszy finisz Haedo na Criterium du Dauphine na ujęciu z kamery od góry ? :-)
wyglądało to kosmicznie
czyżby wzrastała sprzedaż silniczków ? ;-)

#83 Krzysiek1994

Krzysiek1994
  • Użytkownik
  • 184 postów
  • SkądIława

Napisano 08 czerwiec 2010 - 16:32

miał jeszcze czas na finiszu spojżeć sie na rywali i podnieść ręce w geście chwały :-)
nawet komentatorzy byli zdziwieni. Jak na moje to sie walczy do ostatniego metra. tak bynajmiej było na zawodach wioślarskich.

#84 kapsel

kapsel
  • Użytkownik
  • 138 postów
  • SkądPtb \ ŁDZ

Napisano 08 czerwiec 2010 - 18:56

BYNAJMNIEJ TO NIE PRZYNAJMNIEJ!
a kiedyś na tourdefrance czy giro to zawodnicy mogli sobie wziąść wszystko z dowolnego spożywczaka po drodze.
zazwyczaj liderom wieźli pomocnicy.jest piękny filmik jak bodajże merckx naparza butelką zajumanej oranżady w mostek, żeby ją otworzyć.a potem kto inny otwiera swoją i mu daje.

#85 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 08 czerwiec 2010 - 18:59

Gdzie moge obejżec ten finisz Haedo ?

#86 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 08 czerwiec 2010 - 19:37

"filmik jak bodajże merckx naparza butelką zajumanej oranżady w mostek..."
A wy sie dziwicie czemu średnia prędkośc podskoczyła, suplemętacja podczas wyścigu chociażby i regeneracja po etapie to nie w kij dmuchał sprawa

#87 kapsel

kapsel
  • Użytkownik
  • 138 postów
  • SkądPtb \ ŁDZ

Napisano 08 czerwiec 2010 - 21:48

ale żeby nie odbywało się to (wzrost średniej prędkości) kosztem ducha, nie chodzi mi o to, że dzisiaj lider pozwoli pomagierowi wygrać jakiś etap czasem i wielki szum że duch.
tduch to en feel, że oto tu na ziemi zebrali się najlepsi i to oni są przez te 3 tygodnie kolarstwem,to oni tworzą koło, jak spotkanie klasowe po latach.a przynajmniej chcę w to wierzyć
(w sumie to o tej oranżadzie wspomniałem, żeby nie wyjść na buca co się przyczepia, że chłopak nie umie używać słowa bynajmniej)

#88 Vokas

Vokas
  • Użytkownik
  • 0 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2010 - 21:59

Dziwna sprawa z Tym Haedo, widziałem kilka raz ten finisz i zdziwiło mnie że Haedo z bardzo trudnej i odległej pozycji wyjechał na czoło peletonu nie wstając praktycznie z siodełka... Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych i bardzo cenie Haedo, ale to już drugi podobny przypadek.

#89 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 08 czerwiec 2010 - 22:28

i to wszystko saxo bank :lol:

#90 ex_lemon

ex_lemon
  • Użytkownik
  • 206 postów
  • SkądKnurów

Napisano 08 czerwiec 2010 - 22:31

Finish Haedo
http://video.eurospo...507/video.shtml

Czy Wy przypadkiem nie przesadzacie? Wszędzie tylko doping i doping. Również nie jestem jego zwolennikiem, ale kolarstwo to naprawdę piękny sport i nie dopatrujmy się teraz za każdym razem.. "O wyskoczył, cały czas na siodełku itd.. pewnie coś ma we krwi..". Moim zdaniem Cancellara rządzi :) i jest czysty (jeśli coś kiedyś wyjdzie na niego, oficjalnie przeproszę). Podobnie Valverde.. Ok znaleźli u niego w domu jego krew z jakąś chemią, nikt normalny i niekombinujący nie trzyma swojej krwi w lodówce, więc coś musiało być na rzeczy, za rękę go nie złapali, zwycięstwa zabiorą, ale kara leci już od stycznia, więc i tak poszli mu na rękę. Wróci i o ile będzie dalej mocno pracować będzie wygrywał (patrz Basso). Ostatnio dużo czytam o Armstrongu i to, co się działo/dzieje w latach 1999-2002, naciski, niesłuszne oskarżenia o doping.. Masakra. Sam kiedyś powątpiewałem w jego wyniki, ale teraz myślę, że był i jest czysty.

Pozdrower :)

#91 Vokas

Vokas
  • Użytkownik
  • 0 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2010 - 22:54

No ale widząc naciskających z całych sił na pedały bardzo dobrych sprinterów (np. Thomas) i Haedo, któy na luzie wyjeżdża z głębi peletonu można sobie pomyśleć... Mi się też nie podoba to w jaki sposób ludzie szukają sensacji w tak pięknym sporcie jakim jest kolarstwo, ale na prawdę przykro mi było kiedy przeczytałem o dopingach Basso i Valverde. Zawsze ich miałem za wielkich kolarzy, którzy do sukcesu dochodzą tylko i wyłącznie ciężką pracą, a tu się nagle okazuje, że to nie koniecznie ich ciężka praca. Mam nadzieje, a właściwie jestem przekonany, że Armstrong jest czysty!

#92 kapsel

kapsel
  • Użytkownik
  • 138 postów
  • SkądPtb \ ŁDZ

Napisano 08 czerwiec 2010 - 23:43

ostatnio teammate armstronga z postal service, floyd landis sypnął, że wtedy wszyscy razem sie dopingowali.co ciekawe dzień wcześniej skończyłem czytać książkę armstronga, gdzie dawał sobie jaja uciąć że wszyscy są czyści.
ale nie wiadomo jak z tym landisem, czy zwariował czy z innych pobudek tak się zachowuje.

#93 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 09 czerwiec 2010 - 06:41

Finish Haedo
http://video.eurospo...507/video.shtml

niestety tutaj nie widać tego tempa Haedo :-)

#94 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 09 czerwiec 2010 - 08:02

Czy wy jesteście nawiedzeni :?:
Co tu jest dziwnego w tym finiszu a pamiętacie jak finiszował super Mario
albo Petacchi :?: to były dopiero finisze gdzie wtedy były ukryte silniczki
chyba w odwłoku tych kolarzy .

#95 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 09 czerwiec 2010 - 08:51

3:40

wstał z siodełka i się rozpędził.. później usiadł.. i tak wjechał na metę..

#96 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2010 - 15:00

Mam nadzieje, a właściwie jestem przekonany, że Armstrong jest czysty!

ciekwe kiedy minie Ci takie przekonanie
a co do silniczka to ani argument ze ktos macha reka ani argument ze silniczki jednej z firm maja srednice 30mm nie sa dowodem na wine/niewinnosc odpowiednio. Jak kots to wszystko ladnie zbada itp bedzie jasne.
Nie wiem czemu MiSzA tak bezgranicznie ufasz ludziom ktorych nie znasz.

#97 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 09 czerwiec 2010 - 15:29

Ale ja nic nie pisałem :shock:
Mogę wziąć na klatę wypowiedź Vokas'a :mrgreen:

#98 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 czerwiec 2010 - 17:02

Co to w ogóle był za sprint, że całą ławą się ścigali, gdyby było tempo dobrze rozkręcone to nie zostało by więcej do zwycięstwa jak 2-3 kolarzy. W takim momencie mógł spokojnie atakować z drugiej linii.

#99 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 09 czerwiec 2010 - 19:07

Niezłe wałki odstawia saxo bank :-/

#100 Vokas

Vokas
  • Użytkownik
  • 0 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2010 - 19:40

A dlaczego ma mi minąć? Co prawda wierzyłem w Basso i Valverde, że zawsze byli czyści a okazało się inaczej i chyba jestem za głupi, żeby wierzyć w to, że tak wielki kolarz jak Armstrong te wszystkie swoje sukcesy wywalczył za pomocą dopingu?

Dodaj odpowiedź