Dla mnie na przykład tragedia
+1 ;-)
Posted 02 January 2017 - 16:51
1. Contour Splash: Głosowanie na szablon jest zamknięte. Trzeba było zgłaszać wcześniej. Chyba, że chodzi Ci o ten granat.
Masz może info, że to "pantone 2768 C" ? Nie zdziwiłbym się, wszak Raso może mieć podobne źródła lajkry jak Vitesse.
2. Co do wyrażania preferencji kolorowych, weźcie wszyscy na wstrzymanie, bo w ankietach brało udział 50 osób i jak każdy zacznie pisać co mu się (nie)podoba, to będzie masakra. I tak czekamy na zdjęcia tego "Pantone 2768 C" i wtedy możemy deliberować.
Poza tym, ludzie się wykruszają widząc 3-postowe "aklamacje", podczas gdy sprawa koloru (i zdaje się szablonu też) jest jeszcze otwarta.
Posted 03 January 2017 - 15:52
Lista uzupełniona. Nadrabiam zaległości ...
Troszkę się już pogubiłem.... Czy wersja ostateczna została już uzgodniona, czy dalej jeszcze trwają negocjacje..?
Jeszcze nie. Wiemy tylko mniej więcej czego się można spodziewać.
Gdzie mozna znalesc model,który wygrał?
I miejsce Gobik, II miejsce Volero, III miejsce Podia
super! a dałoby się bez logo na prawej piersi?
Jest taka opcja ale na chwilę obecną mamy ważniejsze decyzje do podjęcia.
czemu się uparliście na to Vitesse? dałbym szansę innym producentom....przyznaję jestem uprzedzony do Vitesse i firmy na D
Jaką firmę proponujesz? Dlaczego jesteś uprzedzony do Vitesse? Co do jest firma na D(anielo)?
Najgorsze, że u każdego, na innym wyświetlaczu, konkretny kolor będzie inaczej wyglądał
Święta prawda. Do tego różnice, co znam z autopsji, bywają wybitnie duże. Dochodzi też kwestia różnic w postrzeganiu kolorów.
Bo szans na 2 projekty rozumiem, że nie ma?
2 projekty jednocześnie odpadają bo zależy mi na dobrej cenie. Tak czy inaczej jeśli będziesz chciał sobie zrobić jakiś inny projekt niż ten z zamówienia to nie widzę problemu, żeby wysłać Ci wektory i skierować do Raso. Oni robią nawet 1 szt.
ja podziękuję i może następnym razem będzie bardzie pode mnie.
Jeszcze się chwilę wstrzymaj z deklaracjami Nie do końca wiadomo co będziemy robili i w jakich kolorach.
Kurcze boję się, żeby ten granatowy nie był zbyt niebieski, wtedy jak wyblaknięte kubraczki marynarskie to będzie wyglądało...
Uraz, a może ściągacz na ramieniu na całym obwodzie ?
Ja się jeszcze nie spotkałem z blaknięciem lycry ale fakt faktem wygląda zbyt jasno. Ściągacz jest taki ucięty bo to szablon koszulki ultimate która akurat tak ma. W wersji proline będzie dookoła.
Ja jestem zdecydowanie za tym żeby spodenki były czarne. Zresztą na to wskazuje ankieta w tym wątku.
Niewykluczone, że tak się to skończy. Jak powszechnie wiadomo gdyby projekt zależał tylko od mojego zdania to jedynym nieczarnym elementem była by metka. W tym roku jednak dla odmiany może być coś kolorowego na słoneczne dni.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 03 January 2017 - 15:52
Bardzo przyjemnie wygląda jak by się dało załatwić zdjęcie tego głównego materiału żeby nie było jakiegoś zdziwienia, że kolor odbiega od projektu.
Jutro próbka będzie u mnie.
Możesz ich poprosić o parę fotek w różnym świetle (1. przy zachmurzeniu i 2. w słoneczny dzień) ?
Trochę bez sensu, żeby Ci wysyłali próbkę, po to tylko żebyś wrzucił zdjęcie i odesłał ją spowrotem.
Nie będę im tego odsyłał. Myślę że lycry to mają pod dostatkiem Przyślą, zobaczę, zdecyduję czy się nadaje czy nie.
A jak podoba się Wam projekt contour cycling i wykonanie RASO?
Projekt jak by się nie podobał to już nie będziemy w tym roku wprowadzać większy zmian względem tego co zostało przegłosowane. Ubrania Raso są ok z tego co miałem okazję zobaczyć, ale jakiegoś specjalnego szału nie ma (zresztą tak samo jak i z Vitesse).
...a może ciemny navy blue jak w POC
Chodzi o to, że nie można sobie wybrać dowolnego koloru. Albo bierzemy taki jaki mają albo nie. Oczywiście można zrobić spodenki z pełnym nadrukiem i wtedy nie ma żadnych ograniczeń ale ja zdecydowanie wolę lycrę barwioną obustronnie (nie zmienia koloru po rozciągnięciu), niż drukowaną.
Posted 03 January 2017 - 17:16
Martombike na bank nie, przerabiałem i jakościowo wypada dużo gorzej.
Ale które martombike? Bo u nich różnica między podstawową a lepszą wersją koszulek/spodenek jest dramatyczna - te tańsze to zupełna "biedronka".
Mam komplet z Vitesse z forumowego zamówienia i komplet z Martoma - i z obydwu jestem super zadowolony i wg mnie jakość porównywalna; podobnie strój startowy do tri. Ale tu cena jest zbliżona.
Posted 03 January 2017 - 17:50
Powiem tak, zmiany dla samej zmiany nie będzie.
Vitesse jest mimo wszystko w ścisłej czołówce jeśli chodzi o polskich producentów, mają w miarę atrakcyjne ceny, dotrzymują terminów i kluczowa kwestia większość zamawiających zna swój rozmiar. Ja do dzisiaj, regularnie używam 2 kompletów z 1 zamówienia i mimo, że wolę krój i wkładki santini to raczej nie mam się do czego przyczepić.
Co innego jeśli ktoś przedstawi racjonalne argumenty przemawiające za zmianą producenta, ale na to się jakoś nie zanosi.
Posted 03 January 2017 - 23:28
Mam komplet Santini z poprzedniego zamówienia, mam też 2 komplety robione przez Raso. Krój i materiały są podobne - wszystko leży jak trzeba, nie pije, nie gryzie itd. Jedyna faktycznie zauważalna różnica między dwoma to wkładka (pomijam już fakt, że Raso to polska firma). Mój tyłek za każdym razem ma to samo zdanie - Dr Pads są genialne i bardzo je lubię (choć uważam też, że kwestia wkładki jest, podobnie jak w przypadku siodła, tematem bardzo indywidualnym - co dupa, to opinia).
Porównania z Vitesse niestety nie mam.
Posted 04 January 2017 - 10:49
Jeśli z Vitesse to oba kroje do wyboru.
Jeśli chodzi np o Raso z którego bym chętnie zamówił... zobaczcie np. ofertę ich koszulek - 7 różnych propozycji. Teraz niech ktoś mi powie którą chcemy kupić? Na pewno można by odpowiedzieć na to pytanie po zobaczeniu wszystkich na własne oczy ale... życzę powodzenia w zamówieniu próbek każdego wariantu z kilku wybranych rozmiarach.
Posted 04 January 2017 - 11:11
najpierw trzebaby się skontaktować z Raso czy się podejmą realizacji zamówienia i ile byśmy czekali.
Jak @sirkozi chciał u nich szyć, to nie raczyli odpisać.
Kolega radził mi tez do nich dzwonić.
Jeśli chodzi o krój, to wydaje mi się że Raso to jest czołówka.
Trochę mogą kręcić nosem osoby z mniej atletyczną sylwetką.
Posted 04 January 2017 - 11:21
Ja już ten temat przerabiałem rok temu dlatego jestem sceptycznie nastawiony do zmiany producenta. Jak w Vitesse poprosiłem o ubrania we wszystkich rozmiarach to po 2 dniach miałem je u siebie. Mogłem zrobić zdjęcia, zmierzyć wszystko i pokazać na forum. Santini zachowało się podobnie. Raso przysłało mi 4 różne koszulki, w różnych rozmiarach, w różnym wykończeniu i 2 pary spodenek jedne na dziecko drugie na fana mcdonalds-a. Rozmawiałem też z verge (w tym roku) ale po wymianie 2 maili z jakąś panią dostałem maila od jakiegoś pana który poprosił mnie o przesłanie tych samych informacji które wysłałem już dawno i na które nawet dostałem odpowiedź. Na koniec kontakt z panem i z panią się urwał. Zasadniczo żal dupę ściska i najwyżej mogę im polecić jakiś dobry program CRM skoro mają nierozwiązane tak podstawowe kwestie jak kontakt z klientem.
Posted 04 January 2017 - 11:51
Ale które martombike? Bo u nich różnica między podstawową a lepszą wersją koszulek/spodenek jest dramatyczna - te tańsze to zupełna "biedronka".
Mam komplet z Vitesse z forumowego zamówienia i komplet z Martoma - i z obydwu jestem super zadowolony i wg mnie jakość porównywalna; podobnie strój startowy do tri. Ale tu cena jest zbliżona.
Najwyższe modele z kolekcji 2016. Wkładki słabe, materiał i jego jakość,krój i kolor też. 3 letni komplet Vitesse wygląda lepiej niż ich komplet po jednym sezonie.