Który mostek najsztywniejszy? (fsa, 3t, deda, rotor...?)
Napisano 09 czerwiec 2010 - 09:04
Cytat
deda sztywna ale ważyć nie umieją
ja mam model forza - sporo cieższy niż katalog zakładał, ale jeździ się świetnie!
To wiem, ale i tak wago wypada nieźle, wrzystkie 3 wymienione przez mnie mają podobną wagę.
slaweko, a ty masz normalną dede zero, czy droższą s.c.
Napisano 09 czerwiec 2010 - 22:43
A najlepsze jest to że u nas w Polsce Pro kosztuje grosze, Polacy chyba jeszcze się nie zorientowali na jego wartości, na zachodzie kosztuje przynajmniej drugie tyle, a czasem można spotkać te mostki w cenach powyżej 100e :shock: Więc fajnie. Kiera też może byc dobrym rozwiązaniem...
Napisano 09 czerwiec 2010 - 23:28
Cytat
Jak takie tanie to pewnie podrabiane w Chinach?!slawekoA najlepsze jest to że u nas w Polsce Pro kosztuje grosze, Polacy chyba jeszcze się nie zorientowali na jego wartości, na zachodzie kosztuje przynajmniej drugie tyle
Jesli to oryginaly to nie mow zbyt glosno, ze takie tanie bo dystrybutor moze czytac to forum i jeszcze gotowy podniesc cene...
Napisano 09 czerwiec 2010 - 23:45
Cytat
esli to oryginaly to nie mow zbyt glosno, ze takie tanie bo dystrybutor moze czytac to forum i jeszcze gotowy podniesc cene...
No też masz racje, przeszło mi przez głowę aby o tym nie wspominać ;-) Ale jak ma przeglądać forum to na pewno zna też ceny zachodnie

Napisano 10 czerwiec 2010 - 20:23
Cytat
pro star series z podpisem thora hushovda - jeśli alu to bym chcial taki
Akurat ta seria to to samo co vibe 7s zwykły, tyle że z podpisem i parę zł droższy, ale chyba wygląda ładniej

Cytat
ciezko znalezc cos sztywniejszego od PRO Vibe aluminiowego, no chyba, że torowy mostek PRO
Hehe, to fajnie wiedzieć, chyba więc wybiorę pro :mrgreen: Chociaż cały czas rozważam jeszcze arx team, lub dedę ostatecznie. Ale jak pro sztywniejszy a waży tyle samo to nie ma co się zastanwiać ;-)
(jeszcze tylko myślę czy brać dłuższy o 1cm czy o 2cm, ale mostek 130 na ramie 54 to może nie być za dobry pomysł... :roll: )
Napisano 11 czerwiec 2010 - 14:17
Cytat
120mm arx team 131g
To mniej więcej tyle co deda, może nawet ciut mniej, pro nie wiadomo, oni nie przeklamuja wag a katalogowa to 120g, więc wychodzi ciut mniej

Co do długości dziś miałem okazję przymierzyć 130mm (dzięki uprzejmości serwisantów od Dudy, za co jestem wdzięczny - fajny serwis mają ;-) ), i chyba jednak ciut przy długi był by dla mnie, niby pozycja całkiem fajna, wyciągnięta, ale jednak ze zwrotnością jest już problem, dla tego głównie mi nie pasuje, podejrzewam że przy dłuższych dystansach mogło by to tez być męczące. Wolę wybrać bezpieczniejszą opcję, czyli 120mm, aby potem się nie przejechać że lipa.. Ze tak powiem złoty środek i kompromis

Ps. kr1zje a ile masz wzrostu?
Napisano 11 czerwiec 2010 - 16:18
Cytat
180cm, rama 550cm długa, mostek 100mm i sztyca ritcheya z seatbackiem
Tak podejrzewałem że wyższy jesteś, a pytałem apropo tego roweru 54 z mostkiem 120

O zero seatback też myślałem, ale to też przesada. Szkoda że nie ma 1,5 setbacku... :roll: Chyba że są?
Napisano 11 czerwiec 2010 - 16:53
Napisano 11 czerwiec 2010 - 19:36
Cytat
Jeżeli masz 172 to mostek 110-120mm nie dłuższy, sprinterzy twojego wzrostu też mają mostki 120mm, nie dłuższe.
No niby tak, ale ważne sa jeszcze proporcje nóg do tułowia i długość rąk, a nie sam wzrost. Patrząc na to jaką mam ramę (niektórzy z moim wzrostem jeżdżą na 52 i taką się poleca) + długi mostek, to widać że chyba mam nie typowe proporcje. W sumie kalkulator mi wyliczył 110 z hakiem, i na takim też jeżdżę, ale jak spróbowałem 120 to jednak lepiej mi się jeździ. Ale w 130 już nie ide, bo to ekstremum.
Ale miało być o sztywności a nie o doborze długości. Sorry za ot (we własnym temacie :mrgreen: ) , i dzięki wszystkim za pomoc :-D
Napisano 12 czerwiec 2010 - 01:36
Cytat
Szkoda że nie ma 1,5 setbacku... :roll: Chyba że są?
Oczywiście, że są...
Dodaj odpowiedź