Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Napisano 11 marzec 2023 - 13:40
Mam pytanie odnośnie ładowania bolta. Jak wiadomo w zestawie nie ma ładowarki, jest tylko sam kabel USB.
No i dzisiaj podczas pierwszego ładowania, po około 2.5godziny nabiło akumulatorek do 76%.
Ładowałem przez port USB w komputerze.
No i nie wiem, czy to tak ma być, czy trzeba dokupić ładowarkę.
Napisano 11 marzec 2023 - 13:40
Mam pytanie odnośnie ładowania bolta. Jak wiadomo w zestawie nie ma ładowarki, jest tylko sam kabel USB.
No i dzisiaj podczas pierwszego ładowania, po około 2.5godziny nabiło akumulatorek do 76%.
Napisano 11 marzec 2023 - 14:14
Jeśli to port USB A w komputerze to daję 0.5A - będzie ładować tydzieńWitam
Napisano 11 marzec 2023 - 14:54
Nie wiem dokładnie jaki mam port w kompie, ale coś ładuje. Komputer mam z około 2013 roku.
Z tego co "mi się wydaje", problemem jest przebicie te 70%. Bo po wciśnięciu bocznego guzika, najdłużej pokazuje trzecią kreskę.
Jeżeli ktoś kupił jakąś ładowarkę, to proszę o linka. Kupie i po problemie.
Napisano 11 marzec 2023 - 15:40
W obecnych czasach ładowarka do telefonu to standardowy zasilacz 5V. Stosowany w większości obecnie produkowanej elektronice. Pozostaje tylko kwestia czy gniazdo jest mikro USB jak w starych Wahoo czy USB C jak w nowych.Mam, kabel usb-c też mam.
To się wyjaśniło. Szkoda tylko, że nie można o tym znaleźć informacji, na wydawało by się tak błahy temat.
- Gregor75 lubi to
Napisano 12 kwiecień 2023 - 19:46
Pewnie bym znalazł odpowiedź na moje pytanie, ale są tu 102 strony i nie bardzo mam na to czas. Dojechałem, nieważne skąd, do Torunia i chcę ruszyć na przykład do Płocka, Jak to najprościej zrobić na Roamie? Czy sam licznik wystarczy? Czy z telefonem łatwiej?
Będę wdzięczny, chodzi mi o sytuację w trasie, bez możliwości korzystania z RWGPS, czy czegoś podobnego.
Napisano 13 kwiecień 2023 - 09:37
Zakładka workout;
Choose a route;
Pukasz plus;
Z menu na ekranie Take me to...;
Przesuwasz mapę i wybierasz miejsce docelowe.
Tak powinno zadziałać.
- bzx lubi to
Napisano 21 kwiecień 2023 - 08:41
Wahoo wypuszcza update do Bolta i Roama v2. Summit Freeride, pokazuje wspinaczke bez potrzeby wgrywania kursu. Update będzie wypuszczony bodajże 02.05
https://www.dcrainma...TWd2sJJq3blW5aM
- bzx i Gregor75 lubią to
Napisano 24 kwiecień 2023 - 15:35
Odpowiedź na ClimbPro Garmina.
Ciekawe czy Garmin będzie się upierać, że ta funkcjonalność jest możliwa tylko w nowych komputerkach czy 5/8/1030 też dostanie update.
Wysłane z mojego motorola edge 20 przy użyciu Tapatalka
Na forum Garmina jest podobno potwierdzone info, że seria x30 nie dostanie takiej aktualizacji i moim zdaniem tak właśnie będzie, bo jest to jedna z największych różnic pomiędzy 530/830 a 540/840, no może poza przyciskami fizycznymi w 840.