Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Napisano 05 lipiec 2018 - 14:23
Results-upload na samym dole są zakładki i tam masz ikony, w tym strava. Jak coś jest nie tak to na ikonie jest wykrzyknik, klikasz pomarańczową ikonę i trening w kilka sekund jest na stravie
Napisano 05 lipiec 2018 - 18:13
Właśnie problem polegał na tym, że klikałem w ikonkę z wykrzyknikiem i nie synchronizowało. Dziś zrobiłem tak jak mówisz: pausa pod blokiem, a stop dopiero w mieszkaniu. Zsynchronizowało w kilka sekund.
- stryjek lubi to
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 13 lipiec 2018 - 18:30
Napisano 13 lipiec 2018 - 19:29
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Napisano 13 lipiec 2018 - 20:05
W czym problem aby, nawet jak juz sie meczyc na smarfonie, zrobic trase na desktop wersji ridewithgps za free?A tak na marginesie to trasy z komoot synchronizują się w aplikacji Wahoo Elemnt sporo dłużej niż te z rwgps. Ale komoot ma jedną istotną przewagę - tanim kosztem (30€ za odblokowanie całego świata) możemy dosyć komfortowo na smartfonie wytyczać trasy. Z rwgps w darmowym koncie to niemożliwe. Nie wiem, czy w premium można. Ale roczna subskrypcji rwgps basic to 250 zł
Funkcja mapki w apce Wahoo jest troche smieszna. Dla mnie to wyglada jak google, elegancko zoom in out, zadnych opoznien, szybka reakcja, pelny ekran. Tylko co z tego jak z tym nic nie mozna zrobic. Jedyna funkcja to przycisk lokacji...Skoro mowa o mapach to czy może mi ktoś wyjaśnić na czym polega tworzenie tras w aplikacji wahoo? Nie można tym zastąpić ww. serwisów? W reklamach wygląda to całkiem dobrze, że można utworzyć trasę i znajduje się ona zaraz w urządzeniu. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Jakby zrobili na tym mozliwosc robienia tras, to wszystkie inne apki, stron, piszac o korzystaniu z telefonu, moglyby pojsc do kosza.
Napisano 13 lipiec 2018 - 20:42
Ano w tym:W czym problem aby, nawet jak juz sie meczyc na smarfonie, zrobic trase na desktop wersji ridewithgps za free?
1. Jak podróżuję służbowo, to czasem biorę rower. Desktopa brak, a jakoś trasę trzeba wytyczać.
2. Jak robię dalszą trasę i zdarzy się w trakcie, że potrzebna jest modyfikacja. Laptopa na treningi nie zabieram ;-), a na telefonie apką komoot nawet łatwo trasę zrobić. Do tego komoot ma możliwość zapisania całych regionów do offline. Jest to dosyć istotne, bo hasając po borach czesto zasięg gprs jest już sukcesem.
A na desktopie to oczywiście wybieram rwgps w 95% przypadków
Napisano 13 lipiec 2018 - 21:20
Napisano 14 lipiec 2018 - 15:23
W skrócie na powyższe:
- w premium rwgps też się nie da na mobilnych. Duża szkoda, bo desktopowa wersja jest super.
- apka Wahoo to porażka - gdyby była sensowna topewnie wymiotłaby wszystko inne. Obecna wersja wyznacza trasę po jakichś bocznych gruntowych drogach i nic się z tym nie da zrobić. Lezyne było tutaj dużo lepsze.
- z aplikacji na telefon najwygodniejsza do planowania trasy jest chyba My RouteMap.
Napisano 14 lipiec 2018 - 18:56
Siemano.
Zmienił ktoś może Garmina Edge 810 (lub identycznego rozmiarem) na Bolta? Zastanawia mnie głównie rozmiar ekranu, czy nie jest zbyt mały w Bolcie jeśli jest się przyzwyczajonym do trochę większego. Chodzi przede wszystkim o funkcjonalność prowadzenia po śladzie + wyświetlanie ze 2 pól danych. Wystarczy miejsca czy lepiej brać Elemnt'a?
no ja przy mapce mam 4 pola i naprawdę dobrze jest! Sporo jeżdżę po śladzie.
- gkrupkowski lubi to
Napisano 19 lipiec 2018 - 12:35
Napisano 19 lipiec 2018 - 12:45
FIXED: Shimano FC-R9100 power meter calibration failure
FIXED: Powertap P1's not registering crank length capability
FIXED: Grade data field displaying "- -" when climbing
FIXED: 3 second average power dropping to 0
FIXED: Power data field dropping to 0
Integration with SRAM TyreWiz
KICKR CLIMB support