a jeździłeś czy tylko stałeś? czujniki aktywują się przy jeździe
a czemu nie kupiłeś czujników Wahoo?
Posted 07 September 2018 - 18:14
Posted 08 September 2018 - 16:05
Zmieniałem baterie na nowe i zero efektu. Czujniki się parują ale później w ustawieniach widać jak zasięg jest-nie ma jest. I tak w kółko a wartości żadnych nie wskazują .
U kolegi na Garminie 520 działają. Jego garminowskie działają u mnie.
Więc nie wiem w czym jest problem.
Chyba je zwrócę sprzedawcy i poszukam garminowskich bądź Wahoo
Posted 09 September 2018 - 11:55
Posted 09 September 2018 - 12:34
Ja po 2 dniach z wahoo jestem potężnie zawiedziony. Spodziewałem się, że to jest nie tylko licznik rowerowy ale też GPS z nawigacją. Ale okazało się, że navi to tylko skromniutki dodatek do (całkiem rozbudowanej) funkcjonalności licznika. W związku z tym mam do sprzedania nowiutki Wahoo Bolt czarny 🙂Jak mi się uda sprzedać to przenoszę się na Garmina.
Jeśli ktoś jest zainteresowany bardziej szczegółowym porównaniem Wahoo vs Garmin - mogę dopisać więcej obserwacji. A jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem - w dziale "Sprzedaż" jest ogłoszenie z linkiem do olx.
Pozdrawiam, Jarek
Posted 09 September 2018 - 13:50
Było wielokrotne maglowane, że navi w wahoo, to nie pełnoprawne prowadzenie do celu, jakią znamy np. z nawigacji samochowej Google.
Ale po trasach w przygotowanych w rwgps/komoot prowadzi bdb.
Jeżdżę w terenie, jak i ja szosie.
Ale Garmin chyba wcale lepiej nie prowadzi? Przynajmniej nie Edge 520. Chyba, że Plus.
Tak, 520+ ma pełną nawigację. Ale teraz celuję w 820 albo 1030.
Poza nawigacją Wahoo ma kilka innych rozwiązań, które mnie nie przekonują:
Ale oczywiście, Wahoo dużo świetnych cech i całkowicie rozumiem osoby, które bardziej cenią Wahoo niż jakiekolwiek inne komputerki rowerowe. Wiele razy o tym pisano, ale mi akurat podoba się:
Ale tak jak napisałem - plusy ujemne przeważyły u mnie te plusy dodatnie... ;-)
Pozdrawiam,
Jarek
Posted 10 September 2018 - 09:18
Kupował w stacjonarce, mało która, akceptuje zwroty. Dlatego ja jak coś znajdę nawet stacjonarnie, to i tak kupuję przez neta z odbiorem osobistym jeśli jest taka możliwość.
No to wszystko zależy od dobrej woli sprzedawcy.
Odbiór stacjonarny ma (+) bo nie kupujemy kota w worku i (-), przeważnie nie uznają zwrotów. Nawet czasami jest informacja "prosimy o przemyślany zakup". W niektórych sklepach można oddać sprzęt, ale kasy nie dostaniemy tylko na to konto możemy wybrać jakiś inny towar.
Jest tylko jeden wybieg z którego możemy skorzystać. Brak dołączonej instrukcji obsługi w języku polskim.
Posted 10 September 2018 - 12:52
Kupował w stacjonarce, mało która, akceptuje zwroty. Dlatego ja jak coś znajdę nawet stacjonarnie, to i tak kupuję przez neta z odbiorem osobistym jeśli jest taka możliwość.
A widzisz, zobaczyłem adres sklepu i myślałem, że przez neta.
Sam też kupuję internetowo, nawet jeśli mam sklep pod nosem, daje to większe prawa kupującemu właśnie w zakresie zwrotów.
Posted 10 September 2018 - 15:44
W sumie ciekawe, ile taki aero uchwyt daje
Zapytałem w temacie sprzedaży, ale powtórzę się tutaj - nie lepiej oddać licznik do sklepu, skoro kupiłeś go trzy dni temu? Nie masz takiej opcji?
Gdzieś to nawet testowali i z tego co pamiętam wyniki były w granicach błędu pomiarowego.
Posted 10 September 2018 - 17:15
Znalazłem w sieci:
W próbie 40-kilometrowej jazdy na czas przy średniej prędkości 35 km/h osiągniesz o 12,6 sekundy lepszy wynik niż przy jeździe z konkurencyjnymi modelami.
Posted 17 September 2018 - 00:40
Posted 02 October 2018 - 04:10
Nowe firmware - WF48-2147 z 1.10.2018
ADDED: Integration with the Pioneer Pedaling Monitor System
ADDED: Support to set crank length for Favero Assioma pedals
FIXED: GPS drops after 3-4 hours
FIXED: Auto pause not working
FIXED: ANT+ sensors not reporting battery levels
FIXED: Riding Best Bike Split routes changing CLIMB gradient, but not KICKR resistance
FIXED: Incorrect target Watts in planned workouts
FIXED: Bug causing unexpected power off or reboot
FIXED: Duplicate uploads to sharing sites
UPDATED: Japanese translations
Aktualizacja trwa trochę dłużej niż zwykle.