Wiele osób porównując Element Bolt do Garmijna 520 podkreśla możliwość powiększania (przybliżania) ekranu i dobrą apkę na telefon. Sam komputerek obsługuje też Wi-fi, co usprawnia aktualizację urządzenia.
Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Napisano 07 październik 2018 - 08:07
Czy ktoś jeszcze miewa problemy z synchronizacją zaplanowanych treningów pomiędzy TraingPeaks a Boltem? Jest podłączone, zautoryzowane konto, to samo na którym jest wgrany plan treningowy, próbuję ściągnąć treningi na urządzenie przez appkę albo przez bolta i nic się nie dzieje. W drugą stronę działa - trainingpeaks widzi moje aktywności, strava też.
Napisano 08 październik 2018 - 11:28
Znalazłem w sieci:
W próbie 40-kilometrowej jazdy na czas przy średniej prędkości 35 km/h osiągniesz o 12,6 sekundy lepszy wynik niż przy jeździe z konkurencyjnymi modelami.
Kurcze, jakby to było prawdą, to Wahoo musiałby mieć dopalacz jakiś zamontowany Ludzie, kurcze, troszkę zwykłej arytmetyki i wzory fizyczne jeszcze z podstawówki Aby uzyskać 12,5 sekundy na 40 kilometrowej trasie o ile większą prędkość musiałbyś uzyskać? I jaki na tą prędkość ma opór urządzonka wielkości pudełka zapałek przy całej masie roweru i kolarza ? Toż te prawdy objawione są odpowiednikiem audiofilskich grających kabli USB
Nie zaprzeczam, podoba mi się Wahoo, szczególnie gdy mam przed oczami ekran mojego Edge'a z pięknym efektem "Halo", ale nie przesadzajmy z wpływem pudełka zapałek na aerodynamikę czołgu
Napisano 08 październik 2018 - 13:37
Kurcze, jakby to było prawdą, to Wahoo musiałby mieć dopalacz jakiś zamontowany Ludzie, kurcze, troszkę zwykłej arytmetyki i wzory fizyczne jeszcze z podstawówki Aby uzyskać 12,5 sekundy na 40 kilometrowej trasie o ile większą prędkość musiałbyś uzyskać? I jaki na tą prędkość ma opór urządzonka wielkości pudełka zapałek przy całej masie roweru i kolarza ? Toż te prawdy objawione są odpowiednikiem audiofilskich grających kabli USB
Nie zaprzeczam, podoba mi się Wahoo, szczególnie gdy mam przed oczami ekran mojego Edge'a z pięknym efektem "Halo", ale nie przesadzajmy z wpływem pudełka zapałek na aerodynamikę czołgu
Aby uzyskać 12.5 sekundy na 40 kilometrowej trasie przy prędkości ~35km/h trzeba jechać o około 0.1 km/h szybciej, czyli o około 1.5 Wata mocniej (lub tyle też zaoszczędzić licznikiem). Więc akurat zgadza się to z testami aerodynamicznymi Bolta jeśli porównywany jest do jakiegoś "kulfona" w stylu SRM PC8 albo licznika mocowanego na mostku.
Należy oczywiście nadmienić, że różnica między Boltem, a Edge 520/820 nie jest aż tak duża. Może być w tych granicach w porównaniu do Edge 1000/1030.
Napisano 09 październik 2018 - 15:11
Wysłane z mojego P9_Energy_Lite przy użyciu Tapatalka
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 10 październik 2018 - 07:15
Podczas synchronizacji bolt połączony przez wifi?
Rozwiązałem problem (tradycyjnie był między klawiaturą a krzesłem) - cykl treningowy który załadowałem do trainingpeaks miał opisy treningów ale one nie były "zbudowane"...
(swoją drogą to nadal straszne rozczarowanie że wahoo nadal nie ma 1. zakresów z alarmami dla treningu
2. własnego narzędzie do budowania treningu. Z ciekawości pisałem do nich czy na to 1 kiedyś się zanosi i napisali że może tak ale nie wiadomo kiedy.)
- JHartman lubi to
Napisano 10 październik 2018 - 16:40
Kurcze, jakby to było prawdą,
Nie wiem, czy prawda, czy też nie. Ktoś pytał więc przepisałem
Tu źródełko:
Napisano 28 październik 2018 - 18:54
Ksajomi lub hujawej? Może po wygaszeniu ekranu bt jest ubijane przez zarządzanie energią?