Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Posted 09 March 2019 - 18:24
1. Live tracking działa tylko gdy licznik jest sparowany z telefonem ? Nie można włączyć w aplikacji i zostawić w domu telefon?
2. Czy można ustawić jakiś sms żeby odrzucać połączenia? Np :jestem zajęty lub coś innego?
3. Pomóżcie mi rozwiązać problem z 2 miesiacami Stravy premium za zakup. Napisałem do supportu że nie mogę aktywować. Odpisali że trzeba zrobić tak jakby się aktywowalo Strave premium i na końcu się podłączy kod. Niestety tak się nie dzieje. Cały czas jest tylko opcja zakupu. Napisałem do nich 2 raz ale nie odpisali. Miał ktoś podobny problem?
Pozdrawiam
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Posted 09 March 2019 - 22:45
Witam, koledzy podpowiedzcie mi :
1. Live tracking działa tylko gdy licznik jest sparowany z telefonem ? Nie można włączyć w aplikacji i zostawić w domu telefon?
Nie można, skoro live, to musi być przesyłane przez internet, a licznik nie ma wbudowanej karty SIM
2. Czy można ustawić jakiś sms żeby odrzucać połączenia? Np :jestem zajęty lub coś innego?
Nie można ustawić własnej wiadomości o ile wiem.
Posted 17 March 2019 - 21:10
1. Czy da się dokonywać ustawień w aplikacji Elemnt na przykład zmiana ekranów, zmiana parametrów w ekranach jak nie jest sparowany telefon wahoo. Żeby się ukaktualnilo jak się włączy dopiero wahoo. Drażni mnie to że jak włączę aplikacje żeby sobie sprawdzić coś w ustawieniach a muszę włączać wahoo bo nie można nic zrobić.
2. Czy można ze Starvy ściągnąć trasę znajomego - nie stworzona przez znajomego tylko przejechaną i wrzucić sobie na Wahoo w jakiś sposób. A najlepiej wrzucić do Komoot a później do wahoo?
Posted 18 March 2019 - 08:38
Posted 24 March 2019 - 11:25
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Posted 12 April 2019 - 08:59
Posted 16 April 2019 - 18:39
Jest nowe FW w wersji 2659
All new look & feel!
Account login & profile sync between Wahoo apps
New route sync with MTB Project and Singletracks!
More workout sharing partners: Map My Tracks, Xert, and Final Surge
Total odometer in the companion app
Improved support for multiple ELEMNTs
Support for cadence targets from TrainingPeaks planned workouts
Posted 19 April 2019 - 08:29
Witajcie,
przesiedam się właśnie ze starego Garmina 500, w którym wysiadł GPS i licznik kadencji. Gwarancja dawno minęła, więc szukam czegoś nowego. Przeczytałem połowę całego wątku i wybór padł na Wahoo. Tylko nie wiem, który model wybrać: Elemnt, czy Elemnt Bolt. Czy one różnią się czymś więcej poza rozmiarem? Widzę, że Bolt jest reklamowany jako aero i ma nieco słabszą baterię.
Potrzebuję urządzenia głównie do długich samotnych podróży, około 200 km i dlatego stabilność prowadzenia przez GPS jest dla mnie kluczowa. W domu planuję podróż, ręcznie rysuję ścieżkę i później się jej trzymam. Tylko tyle.
#633 Gosc_TeQuila_*
Posted 19 April 2019 - 09:25
Witajcie,
Potrzebuję urządzenia głównie do długich samotnych podróży, około 200 km i dlatego stabilność prowadzenia przez GPS jest dla mnie kluczowa. W domu planuję podróż, ręcznie rysuję ścieżkę i później się jej trzymam. Tylko tyle.
Używam Wahoo podobnie, tzn rysuję trasę najczęściej w RwGPS albo brouterze i jadę po zaplanowanej ścieżce.
Elemnt Bolt.
Przy takich założeniach Wahoo spisuje się bardzo dobrze. Mam Bolt'a bo jest po prostu zgrabniejszy, nie potrzebuję większego ekranu.
T.
- Kresowiak likes this
Posted 20 April 2019 - 05:15
Czy one różnią się czymś więcej poza rozmiarem? Widzę, że Bolt jest reklamowany jako aero i ma nieco słabszą baterię.
Najbardziej oczywiste różnice to:
Elemnt ma do 11 pól z danymi na ekranie oraz konfigurowane diody w kolumnie i rzędzie, Bolt 9 pól i diody w rzędzie.
Posted 20 April 2019 - 07:12
- impa likes this
Posted 21 April 2019 - 21:45
Powyzsze zdjecie, oryginalnie pochodzi z jakiegos sklepu, z tego co pamietam w Holandii. Chyba tego samego dnia jak pojawila sie informacja o nowym Wahoo na tej stronie ze zdjeciami, zaraz ta strona z ta informacja zostala usunieta. Komus z WW forum udalo sie wstrzelic w luke.
Sprawdzalem daty wpisu na forum, sa z ostatniego tygodnia... no chyba ze mamy do czynienia z dosc opoznionym 1-wszo kwietniowym dowcipem
Ale z drugiej strony, nie bylo zadnych nowych komputerkow od Wahoo juz od dluzszego czasu, wiec raczej wyglada to na legit info.
Edit
Impreza o jakiej wspominalem, to byl Sea Otter.
Posted 22 April 2019 - 16:03
Właśnie zastanawiam się czy warto teraz kupować Wahoo Elemnt Bolt. Mam obecnie Garmina 510, który ma pewne ograniczenia, które zaczęły mi przeszkadzać.
Znalazłem coś takiego:
https://gpsrumors.com/roam-update
Wychodzi na to, że nowy Wahoo może kosztować około 1500-1800zł? W zależności od rynku.