Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam

2270 odpowiedzi w tym temacie

#941 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 14 październik 2019 - 20:56

Mam włączony GPS w telefonie ale nic nie pomaga jest tylko mapa i podstawowe parametry. Chyba że chodzi Ci o to żeby telefon był cały czas podłączony do Bolta w czasie jazdy. To w czasie tego treningu tak nie było. Połączyłem telefon dopiero po skończonym treningu żeby się zsynchronizowal.

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka

Na początku jeździłem Z Boltem bez połączonej aplikacji i wszystko synchronizowało mi się jak tylko :"złapał" wi-fi. Potem już z aplikacją. Problemy zdarzały się tylko wtedy, kiedy po wejściu do domu zbyt szybko wyłączałem GPS.

Wychodzi na to, ze w momencie synchronizacji wszystko musi być odpalone.

#942 KLXN

KLXN
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 16 październik 2019 - 20:34

Wiecie może czy w Wahoo jest możliwość wyświetlenia informacji o ilości kilometrów do końca zaplanowanej trasy? 

#943 skraburski

skraburski
  • Użytkownik
  • 202 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 październik 2019 - 20:37

Tak

#944 Orzecho

Orzecho
  • Użytkownik
  • 116 postów

Wiecie może czy w Wahoo jest możliwość wyświetlenia informacji o ilości kilometrów do końca zaplanowanej trasy?

Jest na 100 % bo u siebie mam ustawione. Nie mogę teraz zajrzeć jak się to nazywa bo nie mam mnie w domu mogę później sprawdzić jak coś.

• KLXN lubi to

#945 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Tak, jak naciśniesz route to pojawi się ile masz do końca.
  • KLXN lubi to

#946 Orzecho

Orzecho
  • Użytkownik
  • 116 postów

Napisano 16 październik 2019 - 20:38

Tak, jak naciśniesz route to pojawi się ile masz do końca.

Może też pokazywać cały czas nic nie trzeba naciskać.

#947 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 17 październik 2019 - 06:42

Jest na 100 % bo u siebie mam ustawione. Nie mogę teraz zajrzeć jak się to nazywa bo nie mam mnie w domu mogę później sprawdzić jak coś.

Pole:  Distance Remaining (selected course) znajduje się w Map section. Uprzedzając pytania: pola ETA nie ma.

• Orzecho i KLXN lubią to

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#948 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 październik 2019 - 10:28

Pole:  Distance Remaining (selected course) znajduje się w Map section. Uprzedzając pytania: pola ETA nie ma.

Euskadi Ta Askatasuna już dawno rozwiązana  :D

#949 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 17 październik 2019 - 11:43

Hehe... Nie chodzi o tą ETA, ani też nie o:

eta-logo-bw.png

tylko o "Estimated Time of Arrival" czyli szacowana godzina przybycia (do celu). 

Pole przydatne, podobnie jak szacowany czas szacowany czas potrzebny na dotarcie do celu podróży. Używam dość często tak w nawigacji samochodowej, jak podczas nawigowania na rowerze.

#950 kono78

kono78
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopad 2019 - 21:28

Na dniach podobno ma być język polski.

#951 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 06 listopad 2019 - 07:58

Uwierzę, jak zobaczę 🧐 bo obiecują od lat i to "podobno" ciągnie się już dość długo. Póki co to niesprawdzone pogłoski, chociaż trzymam kciuki za to - w sumie proste - tłumaczenie interfejsu na kilka języków europejskich, między innymi nasz rodzimy.

👍

#952 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 listopad 2019 - 21:30

Jak na razie dziś tylko aktualizacja aplikacji: bug fixes.

#953 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 08 listopad 2019 - 09:09

Za to usunęli błędy w Wahoo Fitness po monitach między innymi chłopaków z forum. Nawet im to dość sprawnie poszło, pewno ktoś zapomniał ustawić flagę umożliwiającą działanie przełączników:

7-C4-C0-CF5-5-CC5-415-B-86-B5-F9-BD849-D

Przyjęcie zgłoszenia i poprawka zrealizowana dość szybko, za co należą im się słowa pochwały. Szczerze doceniam. 

A dla malkontentów mała informacja, że najprawdopodobniej wkrótce coś z produktów Wahoo wpadnie do mojego wyposażenia treningowego 😏

#954 HarveyDent

HarveyDent
  • Użytkownik
  • 1105 postów
  • Skądwe mnie tyle piękna

Napisano 08 listopad 2019 - 14:17

Kickr Core :D

To jest Forum Fanatyków
marvelo

Focus Izalco Race - rower nieelektryczny : Di2, Favero Assioma Duo, Garmin Edge 530, Varia RTL515, ION 200 RT

#955 Ulepekin

Ulepekin
  • Użytkownik
  • 289 postów
  • SkądMeseritz

Napisano 08 listopad 2019 - 22:55

Dobra cena Wahoo Elemnt Bolt - 174,49 euro w promocji (744 zł w przeliczeniu po dzisiejszym kursie) w przypadku pierwszego zakupu na chainreactioncycles.com (znany rowerowy sklep, dobre opinie). Jeśli nie macie możliwości założenia nowego konta cena będzie o 10 euro wyższa (184,49 euro - ok. 787 zł), co i tak jest super ofertą - w Polskich sklepach cena nie schodzi poniżej 989 zł (w zasadzie prawie wszędzie trzyma się regularnej 999 zł). Dostawa do Polski darmowa!

• beskidbike lubi to

#956 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 10 listopad 2019 - 08:50

Elo! 

Jak tam Wasze komputerki po sezonie, dwóch? Nic? Bo u mnie części gumowe się poodklejały, i gustownie sterczą w każdą stronę *(to chyba nowa strategia aero Wahoo) ;p *(przebieg mojego Wahoo to ok 50k km , bez kraks, rzucania nim, czy jazdy w deszczu)

Druga sprawa, czy Wam również codziennie po włączeniu robi się jakiś update? Już szału dostaję....

Jestem już na tyle poirytowany że obracam w palcach Garmina Edge spowrotem, napisałem do Wahoo support , dostałem maila z prośbą o podanie detali, w tym adresu do wysyłki, jeśli przez 2-3 tygodnie nic sie nie zadzieje wracam do Garmina, howg! 

#957 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopad 2019 - 09:25

Ale napisane updating? Czy installing? 

#958 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 10 listopad 2019 - 09:26

Elo!

Jak tam Wasze komputerki po sezonie, dwóch? Nic? Bo u mnie części gumowe się poodklejały, i gustownie sterczą w każdą stronę *(to chyba nowa strategia aero Wahoo) ;p *(przebieg mojego Wahoo to ok 50k km , bez kraks, rzucania nim, czy jazdy w deszczu)
Druga sprawa, czy Wam również codziennie po włączeniu robi się jakiś update? Już szału dostaję....

Jestem już na tyle poirytowany że obracam w palcach Garmina Edge spowrotem, napisałem do Wahoo support , dostałem maila z prośbą o podanie detali, w tym adresu do wysyłki, jeśli przez 2-3 tygodnie nic sie nie zadzieje wracam do Garmina, howg!

Też to miałem po dwóch latach, wysłałem tuż przed upływem gwarancji i dostałem nowy :)

#959 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 10 listopad 2019 - 09:31

Ale napisane updating? Czy installing? 

Napisane jest po każdy włączeniu "updaiting". 

Też to miałem po dwóch latach, wysłałem tuż przed upływem gwarancji i dostałem nowy :)

Póki co ja nie odsyłałem, bo nie wiem nawet gdzie, ale napisałem do wahoo support, dostałem odp. poprosili mnie o adres, i paragon+numer seryjny+numer telefonu+adres do wysyłki, no i odpowiedziałem, wysłałem fotki i dane,  czekam na ich reakcję jakąkolwiek, tak jak pisałem nie bedzie reakcji = wraca Edge 

• stryjek lubi to

#960 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 10 listopad 2019 - 09:38

Napisane jest po każdy włączeniu "updaiting".

Póki co ja nie odsyłałem, bo nie wiem nawet gdzie, ale napisałem do wahoo support, dostałem odp. poprosili mnie o adres, i paragon+numer seryjny+numer telefonu+adres do wysyłki, no i odpowiedziałem, wysłałem fotki i dane, czekam na ich reakcję jakąkolwiek, tak jak pisałem nie bedzie reakcji = wraca Edge

Odesłałem do sprzedawcy, kupowałem w mantel.com

Dodaj odpowiedź