Napisane jest po każdy włączeniu "updaiting".
A to też mam. 2~3 sekundy.
Napisano 10 listopad 2019 - 12:38
Napisane jest po każdy włączeniu "updaiting".
A to też mam. 2~3 sekundy.
Napisano 13 listopad 2019 - 09:49
Firmware WR14-6264:
Jak widać dodano bezpośrednią wysyłkę danych do Relive (po ograniczeniach RODO przekazywanie przez serwisy zewnętrzne było w najlepszym przypadku ograniczone), no i wreszcie usunięcie problemu z brakiem wyświetlania żółtej strefy HR na diodach.
W aplikacji dalej brak tego żółtego kolorku, ale być może do następnego wydania kompilacji.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 13 listopad 2019 - 11:32
Napisano 13 listopad 2019 - 12:02
Tak przy okazji pytanie czy Strava obraziła się na Wahoo? Ostatnio zwróciłem uwagę że już nie znaczy tracka na niebiesko zarejestrowanego na Wahoo.
Niby czemu miała się obrazić? Wahoo już po prostu nie płaci im za reklamę to i nie ma bajerów. Proste.
Jak w życiu, coś naprawią to coś popsują.
Bolt nie informuje o sparowaniu z telefonem. Ani dźwiękowi, ani komunikatem na ekranie. Hehehe... I jakby dłużej mu z tym schodzi.
A tego co prawda się nie spodziewałem, bo ostatnio dość dokładnie sprawdzają przed wypuszczeniem, ale jak widać... nie za dokładnie. Sprawdź może jeszcze po ponownym uruchomieniu, jak dalej to samo to od ręki zgłaszaj
I ostatnie pytanie jak działa rerouting na Bolcie, no jakoś nigdy mi nie zadziałał. Piszczy o zjechaniu z trasy ale nie proponuje nic w zamian jak na nią wrócić czy jak dotrzeć do punktu końcowego.
A jak ma działać, jak Bolt nie jest urządzeniem z własną nawigacją? To nie Roam. Jak nie wyznaczysz trasy w aplikacji, to co ma zaproponować?
Napisano 13 listopad 2019 - 12:10
Jest to co jest. Dźwięk i zawiadomienie o tym, że zjechałeś w krzaki i masz zmienić kierunek 🚳. Jak popatrzysz na aktualizację Roam, to jest tam identyczny zestaw poprawek, z tym, że w/w oprócz dźwięku pokaże którędy masz wrócić na kurs . Efekt unifikacji... Jak widać dość mylący.
Jeszcze jedno - zaktualizowałeś aplikację smartfonową? Jedna z poprawek to:
Fixed: Difficulties reconnecting ELEMNT after connection loss - może ma wpływ na informację o sparowaniu i szybkość parowania.
Napisano 13 listopad 2019 - 13:38
I ostatnie pytanie jak działa rerouting na Bolcie, no jakoś nigdy mi nie zadziałał. Piszczy o zjechaniu z trasy ale nie proponuje nic w zamian jak na nią wrócić czy jak dotrzeć do punktu końcowego.
Napisano 13 listopad 2019 - 22:11
Napisano 15 listopad 2019 - 08:07
Odesłałem do sprzedawcy, ...
Ja kontaktowałem się wprost z US, i przyznam że support wahoo bardzo sprawnie zadziałał, tzn. sam uaktywnił polskiego dystrybutora, który do mnie zadzwonił, i wyslał email, poprosił o zwrot uszkodzonego Bolta, i cyk, czekam na nowy komputerek.
Czyli wychodzi na to że polski distro jest połączony z systemem reklamacyjnym wahoo, i po prostu oni gromadzą dane i przesyłają dalej do lokalnego distro.
Napisano 16 listopad 2019 - 12:12
Jak widać dodano bezpośrednią wysyłkę danych do Relive (po ograniczeniach RODO przekazywanie przez serwisy zewnętrzne było w najlepszym przypadku ograniczone), no i wreszcie usunięcie problemu z brakiem wyświetlania żółtej strefy HR na diodach.
W aplikacji dalej brak tego żółtego kolorku, ale być może do następnego wydania kompilacji.
Napisano 16 listopad 2019 - 16:35
Może i biznes, ale tłumaczony tym, że nie mogą przekazywać prywatnych danych. Poniekąd racja, bo o ile w strava możesz zdefiniować strefy prywatności, to w Relive już nie. Dane musiałby być wysyłane z obcięciem danych stref prywatności. Strava zabezpiecza się przed pozwami sądowymi dot. ujawnienia ich prywatności, pomimo, że użytkownik wyraził zgodę na wysyłanie danych do Relive, ale w pozwie mogłoby być sprecyzowane, że przecież strefa prywatności była włączona, a Strava przekazała gdzie on mieszka i mu rower ukradli...
Jeśli użytkownik komputerka Wahoo przekazuje dane bezpośrednio to jest to na jego odpowiedzialność.
Napisano 16 listopad 2019 - 16:43
Może i biznes, [...]
Użytkownik shmoo edytował ten post 16 listopad 2019 - 18:05
NIE cytuj całego posta jak piszesz bezpośrednio pod nim! Skróciłem.
Napisano 16 listopad 2019 - 16:55
Czytałem. Dawno temu. Źródłowo Strava tłumaczy: https://support.stra...ion-with-Relive
"Obecna wersja Relive narusza kilka warunków, o które prosimy partnerów API. Warunki te służą ochronie danych osobowych, zapewnieniu równych warunków dla wszystkich naszych partnerów oraz ochronie tego, co czyni Strava wyjątkowym. Ciężko pracowaliśmy z Relive, aby spróbować to naprawić, ale ostatecznie zdecydowali się nie wprowadzać zmian potrzebnych, aby dotrzymać ich zgody. Od dzisiaj Strava nie będzie już wysyłać twoich działań do Relive"
Użytkownik Prozor edytował ten post 16 listopad 2019 - 16:56
UWAGA: Wpisy Strava/Relive nie dotyczą Wahoo i kontynuacja wpisów będzie usuwana. Proszę wpisywać tego typu rozważania w odpowiednich wątkach - tu Strava.
Napisano 20 listopad 2019 - 18:32
#wahoo #wahooligan
Nowe FW dla Roam: 6268 i aplikacja Elemnt.
Zmian jeszcze nie znam, ale pewnie bugfixes.
Edytowane: Minor bug fixes and miscellaneous improvements
Napisano 21 listopad 2019 - 13:37
Aktualizacja objęła także Elemnt i Bolt.
Napisano 12 grudzień 2019 - 14:04
Niestety po raz kolejny updał mi mój 2.5 letni bol i tym razem tego nie wytrzymał Ekrani się wylał
wahoo.jpg 180,4 KB 35 Ilość pobrań
Napisałem do wahoo i dostałem 40% rabatu crash replacement, który działą na zwykłego elementa, bolta i mini. Niestety nie działa na roama, ale i tak miło z ich strony.
Co ciekawe kod nakłada się na obecne promocje na dużego elementa lub różowego bolta, wiec mógłbym je mieć dużego za 199*0.6=120EUR lub różowego bolta za 179*0.6=107EUR
Co byście brali? Duzy czy różowy? Obecny bolt mi bardzo odpowiadał i byłem bardzo zadowolony.
A może jeździć ekranem tak jak jest i czekać aż się pojawi coś ciekawszego?