ja na roam mam tak samo, nawet przez przypadek skasowałem trening z apki wahoo, bo chciałem go przesłać jeszcze raz z licznika (z licznika też zniknął ) chyba ostatnia aktualizacja coś namieszała, ale dzięki za podpowiedź żeby ręcznie zmienić w stravie bo watów nie widziałem i segmentów.
Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Posted 08 May 2020 - 21:59
No ja wczoraj przez przypadek to odkryłem. Bo patrzę a tu nie Ride tylko Workout. Nic nie było, segmentów, kadencji, mocy. Po zmiane wszytko ok. Ale może faktycznie aktualizacja namieszała.ja na roam mam tak samo, nawet przez przypadek skasowałem trening z apki wahoo, bo chciałem go przesłać jeszcze raz z licznika (z licznika też zniknął ) chyba ostatnia aktualizacja coś namieszała, ale dzięki za podpowiedź żeby ręcznie zmienić w stravie bo watów nie widziałem i segmentów.
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Posted 09 May 2020 - 13:45
To "zasługa" ostatnich poprawek oprogramowania Wahoo.
BOLT WB15-7502 - 6 May, 2020
- Fixed: Power pedal balance
- Added: Stability fixes
- Fixed: Strava workouts upload type
Jak widać ten FIX lekko "sfiksował".
Tu: https://groups.googl...Do/QTgGpOL2BgAJ szczegóły.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 10 May 2020 - 07:28
Może w Roam nie było aktualizacji oprogramowania.
Była. Wszystkie modele otrzymały wersję 7502 zawierającą te same poprawki.
Posted 10 May 2020 - 12:54
Wahoo element bolt, załadowana trasa ze stravy, jest możliwość dodania pola danych: pozostały dystans (albo jeszcze lepiej szacowany pozostały czas) do karty treningu? Wyświetla tą wartość jako podstronę mapy, ale trzeba najpierw przełączyć na ekran mapy a potem 2 przyciskiem wejść w podstronę, może jest prostszy sposób?
Posted 10 May 2020 - 13:53
Jaca911 Podczas jazdy, na ekranie z mapą naciskasz lewy.
Posted 10 May 2020 - 14:00
W moim Bolt, po ostatniej aktualizacji jest problem z pomiarem prędkości. W momencie gdy przestaję pedałować, kadencja wyświetlana jest jako "---" i prędkość tak samo "---". Po kilku sekundach zaczyna wyświetlać prędkość. Efekt, lecę z góry ponad 60 km/h a prędkość średnia spada Ma ktoś z szacownego grona coś podobnego ?
PS. mam czujnik kadencji i prędkości garmina, który jak kręcę na stojaku to "czyta" prędkość i kadencję.
Posted 10 May 2020 - 14:06
U mnie podliczyć ostatniej aktualizacji potrafił nagle "zapomnieć" czujników.W moim Bolt, po ostatniej aktualizacji jest problem z pomiarem prędkości. W momencie gdy przestaję pedałować, kadencja wyświetlana jest jako "---" i prędkość tak samo "---". Po kilku sekundach zaczyna wyświetlać prędkość. Efekt, lecę z góry ponad 60 km/h a prędkość średnia spada Ma ktoś z szacownego grona coś podobnego ?
PS. mam czujnik kadencji i prędkości garmina, który jak kręcę na stojaku to "czyta" prędkość i kadencję.
W moim przypadku raz mocy z MTB.
Kolejnym razem pulsometru. Jam ponownie dodałem te czujniki to już jest dobrze
Posted 10 May 2020 - 19:09
Dawno temu, jak jeszcze bolta używałem w trybie live segments można było wybrać jeden z trzech wyników, ze którym sie porównywało:
KOM
PR
GOAL
Teraz na roam widzę, że nie ma opcji wyboru GOAL. Też tak macie, czy coś mam źle ustawione w Wahoo albo w Stravie?
Jest tylko PR i KOM