O, ciekawa sprawa, ale i tak coś musi wysyłać dane do zegarka, system tak sam z siebie tego nie zrobi. Może wprowadzili jakiś serwis pośredniczący zamiast dużej apki? Miałoby to spory sens.
Za to apka musi pośredniczyć pomiędzy Rival, a komputerkiem? No to gorzej, w garminach to idzie bezpośrednio.
Ciekaw jestem jak Rival rozwinie się za jakieś 2 lata. Właściwie temat do ogarnięcia dość trudny (na pewno trudniejszy niż przyzwoity kolarski komputerek treningowy jakimi niewątpliwie jest rodzina Elemnt - właściwie to aplikacja ograniczona jedynie możliwościami sprzętu na którym jest uruchomiona) i konkurencja sporo większa niż sam Garmin. O ile pamiętam, to mieli już pierwsze podejście do tematu parę lat temu, ale projekt wycofany został z certyfikacji. Mam nadzieję, że tym razem będzie to bardziej udany projekt.
Ale że zdecydowałeś się na zakup, podziwiam ja to czekam aż sprzęt osiągnie dojrzałość oprogramowania i uzyska wszystkie interesujące mnie możliwości, a i to się jeszcze długo zastanawiam