Przecieków nie ma? A oficjalne zgłoszenie certyfikacyjne FCC może być? Jeśli tak, to zostało opublikowane 29 listopada 2021r. ELEMNT ROAM WF129A - jak na razie głównie testy spełnienia norm, brak danych typu wygląd (rewolucji raczej nie spodziewałbym się - raczej większy Bolt) czy szczegółów technicznych. Ale jest. Czy raczej wkrótce będzie. Miejmy nadzieję, że w odróżnieniu od premiery Bolt 2 odświeżony Roam będzie pozbawiony niedoróbek od momentu wejścia na rynek, do sezonu 2022 mają trochę czasu i brak noża na gardle.
ps. Z tego co widzę WiFi tylko 2.4 GHz.
No i znalazłem datę zastrzeżenia danych wyglądu: 2022-05-29 (External Photos) - na końcu, jakoś przeoczyłem (aktualnie to znowu ukryte - czyli data premiery "utajniona")... Czyli jest to data planowanej premiery urządzenia. No to mają pół roku na dopracowanie
Przy okazji od początku października jest również specyfikacja rolek (no, coś tak jakby) od Wahoo: Rollr.
Patrząc na w/w link widzę odtajnienie certyfikacji. I mały zgryz - nie wygląda na zmiany obudowy czy nawet przycisków.
https://fccid.io/PAD...-Photos-5559376
No dobra, jest mała zmiana zewnętrzna:
mała podpowiedź: port usb-c.
Nie bardzo mi się chce porównywać bebechy: https://fccid.io/PAD...-Photos-5559266
ale wizualne porównanie aktualnej płyty:
i poprzedniej:
uwidacznia, że pomimo zmian zewnętrznych w środku jednak jakieś zmiany są. Jak komuś się chce i/lub się zna to niech sprawdzi co tam teraz tkwić będzie i jaki będzie to miało wpływ na funkcjonowanie odświeżonego Roam.
Z tego co widzę w "nowym" Bolt 2.0, to:
zastosowali te podobne lub nawet same chipy (aczkolwiek płyta jest inna z uwagi na mniej miejsca).
Patrząc na napisy na płycie wyraźnie widać, że w przypadku Bolt jest tu nr 2.0. W przypadku odświeżonego Roam jest:
czyli jest to Roam 1.1 rev 8. Czyli bez rewolucji, czego zresztą można było się spodziewać, aczkolwiek myślałem, że odświeżą z zewnątrz nieco bardziej, niż tylko wymiana portu micro USB na USB-C (tip: przy zakupie nowego ROAM wybierać te z USB-C ). Wewnętrznie jeśli to jest to samo co w Bolt2, to powinna być wreszcie większa pamięć i szybszy procesor. Dzięki temu przeskoczy się bolączki typu brak miejsca na mapy danych wysokościowych, czy brak możliwości przesuwania mapy.