Jump to content

Photo

Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe

1154 replies to this topic

#301 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 May 2011 - 11:18

12 maja to może data wpisu na blogu???

#302 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3,219 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 May 2011 - 11:26

No masz racje :mrgreen: , ale mylące :-/ ja przez chwilę zwątpiłem.

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#303 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 14 May 2011 - 11:37

Tak jak Maciej mówi: to data podania informacji. Impreza jest 21 maja, jak stoi w tekście.

#304 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 May 2011 - 22:41

zrezygnowałem z majówki AKS
jadę do Śremu :)))

#305 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 May 2011 - 00:00

I like it :-)
To ilu nas tam będzie?

#306 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 16 May 2011 - 08:33

Bardzo mnie to cieszy, że ktoś się pojawi. :-D Ja w tym tygodniu organizuję nagrody dla uczestników "wyścigu". Ale co i jak - nie powiem... :-P

#307 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 16 May 2011 - 22:08

Przypomnę się :)
W zeszły weekend dwa starty w Górach Świętokrzyskich. Piekoszów (sobota) masakra. Noga nie podawała, guma na pierwszej rundzie i wyścig nieukończony. Niedziela to Strawczyn, guma na 15 km do mety, rozwalona opona, zjechana obręcz, do auta skrótami (10 km na kapciu) i niesklasyfikowany.
W ostatni weekend zero startów.
Najbliższe plany: Ustroń w sobotę i Wieliczka w niedzielę.

#308 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 17 May 2011 - 07:28

Auć... Sporo tych defektów. W następnych startach życzę więcej szczęścia, bo widać sporo go zabrakło :-/

Mimo wszystko jakaś relacje z imprezy możesz napisać. Nie każdy wyścig musi się skończyć sukcesem, ale grunt, że na starcie była koszulka Drużyny Szpiku...
Jakieś fotki?

#309 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 posts
  • SkądGryfino

Posted 17 May 2011 - 17:05

Wicklowman, chyba musiałeś nieźle narozrabiać, że tak Cię pech prześladował. Ja przeskrobałem trochę mniej i złapałem "tylko" jedną gumę.

Sobota, 14 maja, Gryfland Gryfice.
Na miejscu pojawiłem się grubo na ponad godzinę przed startem. Dojeżdżając do Gryfic mijałem sporo będących już na trasie maratończyków, których pozwoliłem sobie pozdrawiać światłami. Parkowanie samochodu, rejestracja i odbiór numeru startowego, przygotowanie roweru i na rozgrzewkę. Na placu wypatrzyłem koszulkę teamową. Jacek już kręcił kółka. Przywitanie, okrążeń dla rozgrzewki, krótkie spotkanie z Borysem i do boju.

Wystartowaliśmy z Jackiem w pięcioosobowej grupie o 8:40. Po kilku kilometrach zostało nas czterech. Jechało się bardzo dobrze, równo, bez szaleństwa. Z każdym kilometrem jechało mi się coraz lepiej. Pierwszą pętlę (94 km) przejechaliśmy ze średnią 33 km/h. Z drugiej pętli zrezygnował jeden kolega z naszej grupy, ale znalazło się trzech kolarzy i pojechaliśmy razem. Niestety na 116 km ja złapałem kapcia i zostałem. Jacek wrócił zapytać czy mam wszystko do zmiany, czy pomóc. Miałem co trzeba, więc nie było sensu żeby czekał na mnie. Dzięki za zainteresowanie. Większą część pozostałego dystansu pokonałem praktycznie sam. Dobrze, że pod koniec powiało w plecy więc nie było tak źle.

Dystans 187km / licznik 186. Czas 06:24:15 / licznik 06:03:39. Średnia 29,2 / licznik 30,7. Bufet na drugim okrążeniu ok 5 minut, minutowa rozmowa z Panem Jankiem Ambroziakiem. Strata 01:12:23 Open / 01:02:36 M3.

Impreza udana, pogoda dopisała. Ostatnia niedziela maja – Leszno.

#310 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 17 May 2011 - 17:41

Gratulacje!
Daj znać, jak znajdziesz jakieś fotki z imprezy. Wstawimy na stronę.

#311 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 19 May 2011 - 12:14

Dostałem dziś zaproszenie z NOWATEXu na XVI Rajd Rowerowy Radia Merkury Impreza jest 29 maja, wiec może prosto z pracy uda mi się w niej wziąć udział. Raczej wybiorę się tam Wagantem, sakwy itp. Ktoś może wybrałby się na taka wycieczkę?

#312 zakk

zakk
  • Użytkownik
  • 57 posts
  • Skądpoznań

Posted 19 May 2011 - 13:28

Dostałem dziś zaproszenie z NOWATEXu na XVI Rajd Rowerowy Radia Merkury Impreza jest 29 maja, wiec może prosto z pracy uda mi się w niej wziąć udział. Raczej wybiorę się tam Wagantem, sakwy itp. Ktoś może wybrałby się na taka wycieczkę?

Ten rajd Radia Merkury to taka przejażdżka, tempo niskie, dystans krótki, byłem rok temu, dobre żarcie jest na mecie ;-) Warto wziąć ze sobą jakąś laskę, aby było kogo bajerować całą drogę 8-)

#313 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 19 May 2011 - 13:51

Właśnie dlatego biorę Waganta i sakiewki. Typowa wycieczka w starym stylu...

#314 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 May 2011 - 23:34

14 Szpików naliczyłem na liście startowej VI Leszczyńskiego Maratonu Rowerowego. Nieźle :mrgreen:

#315 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 21 May 2011 - 09:55

14 Szpików naliczyłem na liście startowej VI Leszczyńskiego Maratonu Rowerowego. Nieźle :mrgreen:

Pięknie. Oczekuję fotek i relacji. Niekoniecznie 14tu :mrgreen:

#316 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 21 May 2011 - 23:53

Dziś w Śremie dwóch Szpików na pudle: Moly drugie miejsce, no wiadomo że, wsród kobiet, i Jacek także drugie, chyba też wiadomo :)))
Ale nie to jest najważniejsze. Najważniejsze jest to, że było nas tam wielu, że Śremian bylo wielu. Że nasze biegi, chody z kijkami, mecze, wyścigi dały efekt :!:

#317 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 22 May 2011 - 06:47

Gratulacje dla Izy Włosek za 1 miejsce w Ustroniu :!: :!: :!: :!:

#318 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 22 May 2011 - 08:16

Serdeczne dzięki wszystkim szpikom, które pojawiły się w Śremie. Szczególne podziękowania w imieniu Szefowej i swoim dla Wigora, za duże zaangażowanie w imprezę! :-D

Kiwaczku, gratulacje! czekam na relacje z Ustronia. Fotki i relacja kolarska ze Śremu też mile widziane!

#319 Kiwaczek

Kiwaczek
  • Użytkownik
  • 87 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 22 May 2011 - 13:37

Biję się w pierś!! Moja koszulka Szpikowa została się w domu, a zorientowałam się dopiero w Bielsku, więc nawet zawrócić już się nie dało :-( no i wystąpiłam na pudle jak burak... dobrze, że na dziś też planowałam jazdę, to miałam w czym wystartować. Przepraszam i poprawię się w Zdzieszowicach (zwłaszcza, że spodenki i wiatrówkę już zamówiłam)

#320 MaciejBrace

MaciejBrace
  • Użytkownik
  • 21 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 May 2011 - 20:30

Witam

Śmiem donieść, że dzisiaj brałem udział w Grand Prix Wielkopolski - Gniezno (MTB) relacja w linku
http://maciejbrace.b...iezno-2011.html

Jeśli na starcie jest redaktor Piotr Kurek - to rozpozna koszulkę Drużyny Szpiku - i rzuci kilka słów o słusznej idei - co zrobił dwukrotnie.

Ja mam takie pytanko czy można zamówić/zrealizować projekt dla MTB w innej gamie kolorystycznej koszulki - bo moja czerwona koszulka po dzisiejszej błotnej sekcji wygląda nieciekawie i do jutro będzie moczyć się - ale z doświadczenia wiem, że błotne plamy ciężko lub wcale nie schodzą ? Co niezbyt ładnie wygląda.

MaciejB.

Reply to this topic