Jump to content

Photo

Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe

1154 replies to this topic

#321 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 22 May 2011 - 23:13

...Ja mam takie pytanko czy można zamówić/zrealizować projekt dla MTB w innej gamie kolorystycznej koszulki - bo moja czerwona koszulka po dzisiejszej błotnej sekcji wygląda nieciekawie i do jutro będzie moczyć się - ale z doświadczenia wiem, że błotne plamy ciężko lub wcale nie schodzą ? Co niezbyt ładnie wygląda.

MaciejB.

Pogadam z szefostwem Drużyny, ale bardzo wątpię, ponieważ kolor wraz z charakterystycznym napisem jest częścią wizerunku Drużyny...

Co do relacji i zdjęć, to najlepiej kierujcie wszystko bezpośrednio do Bodzia: [email protected] , który zajmuje się stroną. Pamiętajcie, że ma z tym kupę roboty i wstawi relację najszybciej jak potrafi, ale to też zajmuje czas... Zatem najlepiej dać mu e-mailem gotowy tekst i jakieś fotki w załączniku, bo wtedy ma z tym mniej roboty.

PS. Bardzo zacnie ze strony Pana Piotra, że o nas pamięta!

#322 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 24 May 2011 - 21:19

Majówka Wielicka - relacja i foty

#323 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 26 May 2011 - 15:41

Dostałem e-mail z zaproszeniem na imprezę MTB:

"Witam,

Jestem współorganizatorką maratonu rowerowego MTB poświęconego pamięci mojego brata, w Zieleńcu 16 lipca. To już czwarta edycja, na której pojawi się także, honorowo, kadra narodowa Polski. Zapraszam do startu. Szczegóły - www.memorial.bikebrother.pl

Pozdrawiam
Aneta Augustyn
"

W zeszłym roku była tam jakiś szpik. mam nadzieję, ze w tym znowu się pokażemy![/u]

#324 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 26 May 2011 - 21:47

Z kellys Test Point wypożyczę MTB bika i się pojawię ale do tego czasu muszę mieć strój DS bo jak nie to głupio w BGŻ-cie z prawdziwymi kadrowiczami ;p

#325 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 29 May 2011 - 09:54

Relacja i zdjęcia z Jarna Klasika 2011

#326 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 29 May 2011 - 16:07

Wicklo, możesz przesłać relację, może nieco skróconą, do Bodzia? Oczywiście razem z fotkami czy linkami.
Gratki twardzielu!!! :-D

Ej, Misiaki, jak tam w Lesznie???! Dawać relacje, foty, wrażenia! oczywiście wysyłajcie też wszystko Bodziowi, niech chłop cierpi ;-) :mrgreen:

#327 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 29 May 2011 - 17:31

Aaaa szkoda pisać ... 9 miejsce w M1 i 82 w Open !!! elegancko czas to 2.25.12 ;D

#328 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 posts
  • SkądGryfino

Posted 29 May 2011 - 21:13

Co szkoda pisać. Drużyna widoczna, w sumie kilkanaście osób na liście startowej. W mojej grupie startowej trzy osoby z drużyny. Pogoda dopisała. Forma chyba też. Przynajmniej na dzień dziesiejszy na tyle nas stać i nie ma co narzekać. Fotek jeszcze nie ma, ale pstrykających było wielu. Jak odpocznę i będę miał wenę to może coś napiszę.

#329 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 29 May 2011 - 22:19

W relacji wystarczy kilka zdań: jak poszło, jak organizacja, pogoda, humory i tyle. Jakaś fotka czy dwie i wystarczy. Zazdraszczam...

#330 vuki

vuki
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądRawicz

Posted 30 May 2011 - 07:55

dla mnie pogoda była super, o 8.00 może trochę chłodno ale człowiek szybko się rozgrzał
koło południa dopiero wyszło słońce i dobrze bo lepiej się jechało bez słońca
wiatr z rana mały, potem niestety silniejszy
było trochę wzniesień, u mnie tego nie ma więc raczej nie było mi to na rękę

organizacja super, wszystko sprawnie, trasa dobrze oznaczona, na skrzyżowaniach pomagali strażacy ułatwiając przejazd
jedynie 1km przed meta nie było zjazdu i wiele osób pojechało do centrum (ja też)

a to najlepiej prezentująca się drużyna na maratonie :mrgreen:
Dołączona grafika

trochę zdjęć na(m.in. w/w):
http://elka.fm//cont...view/49500/444/

#331 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 May 2011 - 15:18

Do Leszna zawitało 15 członków kolarskiej Drużyny Szpiku. W maratonie wystartowała trzynastka (w tym dwie Panie) - dwóch na dystansie 230 km, sześciu na 160 km i pięciu na 86 km. No i "młody" w koszulce BGŻ, także na 86.
Pogoda dopisała, wiatr specjalnie nie przeszkadzał jak się jechało w grupie. Organizacja bardzo dobra, atmosfera znakomita. Wzniesienia chociaż łagodne, trochę poszatkowały stawkę.
Ten ostatni zjazd był łatwy do zapamiętania i rozpoznania: stamtąd wyjeżdżaliśmy, po prawej widoczne lotnisko i zabudowania hotelu i szkoły szybowcowej, pierwsza asfaltówka w prawo w mieście, tabliczka z nazwą ulicy Kosmonautów... :-D
Pozdrawiam

#332 vuki

vuki
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądRawicz

Posted 30 May 2011 - 19:58

Wigor - może i powinienem podziwiać okolicę ale po 160 km miałem dość
przyzwyczajony do strzałek patrzyłem tylko na asfalt
zresztą nie tylko ja przegapiłem zjazd więc powinna być strzałka

#333 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 May 2011 - 22:08

vuki - powinna być
nie miałem nic złego na myśli - sorry
zapamiętałem kilka "znaków szczególnych" wyjeżdżając ze startu na szosę, aby rozpoznać ten zjazd przy powrocie (chyba jakieś przeczucie)
nie bierz tego do siebie
poza jeszcze jednym miejscem, oznakowanie i zabezpieczenie było znakomite
pełen podziw, uznanie i szacunek dla najlepiej prezentującej się drużyny na maratonie :mrgreen:
serdeczności

#334 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 31 May 2011 - 17:18

Hough!
Czy ktoś może przesłał już relację i fotki, bądź linki, do Bodzia? ( [email protected] )

#335 vuki

vuki
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądRawicz

Posted 31 May 2011 - 17:26

Wigor - ja nie mam żadnych pretensji do Ciebie
organizacja bardzo mi się podobała bo ... organizatorów się nie zauważało
wszystko przebiegało bezkolizyjnie i gładko

irimi - jakaś dziewczyna fotografowała wszystkich Szpikowców, pewnie z ... Zarządu :mrgreen:
zapewne od niej coś wyjdzie w piśmie

#336 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 May 2011 - 20:52

:mrgreen:
To Moly fotografowała wszystkich "naszych". Nie złapała tylko jednej dziewczyny.
Rewelacyjna jest ta fotka powyżej, którą umieścił vuki - najlepiej nadaje się do relacji.
Nie wiem jaka jest najlepsza konwencja takiej realacji. Powyższa drużyna to największa grupa Szpików. Pozostali byli rozproszeni po różnych grupach, przeważnie pojedyńczo. Nie da się złożyć jednej, bo mamy różne poziomy wytrenowania i możliwości. Chyba nie ma sensu pisać szczegółowo o mojej "walce o życie" na 86, podczas gdy dla innych ze 160 i 230 to może wydać się zabawą :-D
Może rzeczywiście, jak zaproponował vuki, Moli napisze taką fajną informacyjną relację o wszystkich, bez wchodzenia w szczegóły wyników poszczególnych osób, bo w zasadzie nie o to chodzi. Moje wyniki i to co się działo na mojej trasie są ważne dla mnie i wątpię czy to zainteresuje kogokolwiek. Mamy swoje przesłanie i ideę, której się oddaliśmy decydując na założenie czerwonych koszulek Drużyny Szpiku. Jesteśmy widoczni, zauważalni i zauważani, często wzbudzamy zainteresowanie. Fajnie, że z imprezy na imprezę jest nas coraz więcej :mrgreen:

#337 vuki

vuki
  • Użytkownik
  • 494 posts
  • SkądRawicz

Posted 31 May 2011 - 21:59

trochę się bałem moich 160 km, dotychczas jeździłem max 120 na raty
o dziwo czułem się świetnie w czasie i po wyścigu
pojechałem dobrze jak na moje początki, zakładałem 6h a było dużo mniej
duża zasługa to moich Szpikowców, z którymi jechaliśmy 100km razem - dzięki Wam

tak myślałem, że to Moly, poznałem ja z avatara :mrgreen:

#338 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 posts
  • SkądPoznań

Posted 31 May 2011 - 22:19

Wigor, znamy się i i jestem w pełni przekonana, że szczególnie Twoja relacja byłaby bardzo cennym przekazem. Któż lepiej niż Ty potrafi oddać emocje i wszystkie ważne małe rzeczy, które miały miejsce podczas LMR? :)
Jako kibic i fotograficzny pogromca Szpików czuję się niegodna podjęcia takiej próby, wiedząc, że masz więcej do powiedzenia na ten temat.

#339 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 03 June 2011 - 09:43

Relacja i zdjęcia z Jarna Klasika 2011

Wreszcie miałem okazję przeczytać całość relacji. Chapeau bas Wicklowman.

Panie, Panowie, dawajcie relację z Leszna plisssss :roll: :mrgreen:

#340 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 June 2011 - 11:52

Wczoraj zamiast ślęczenia nad relacją 14 okrążeń (56 km) Toru Poznań :-)
Sklecę coś w weekend albo pewniejsze, że w poniedziałek.
Może przydałoby się też kilka słów o udziale kolarzy w Śremie.
Była tam czwórka i Moly na podium :mrgreen:

Reply to this topic