Jump to content

Photo

Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe

1154 replies to this topic

#961 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 September 2012 - 21:29

Napisz coś więcej o Liczyrzepie, to może uda mi się porównać z dwoma poprzednimi edycjami, które udało mi się przejechać.

Jechałem mini 68 km. Po 2 km od startu zaczęło się ostro pod górkę. Na liczniku 12, a momentami schodziło do 7 na godzinę :) Według profilu były miejsca o nachyleniu ponad 15%. Jedziesz z nadzieją, że za zakrętem będzie lżej, że się wypłaszczy, a tam nici, wciaż pod górę i zamiast lżej, to mocniej. Kilometrów, a właściwie metrów na liczniku przybywało mało i wolno. Na 6 km ulga i kilka km zjazdu do Przesieki. Wąski, dziurawy i niebezpieczny. Było po deszczu, który wcześniej zmoczył gigowców i megowców. Dziury i piach. Potem powtórka z rowzywki - 3 razy dłuższy podjazd do Karpacza. Orlinek od tej strony jest moim zdaniem łatwiejszy. Zjazd przez Karpacz masakryczny. Tłumy nieprzewidywalnych pieszych i samochody wlokące się i szukające okazji do zaparkowania. A na liczniku 50 i więcej. Obręcze się momentami grzały od hamowania. Dalej długi zjazd bajka do Kowar, szeroko i pusto. Potem jeszcze jeden czy dwa większe podjazdy i do mety kręto, raz wąsko, raz szeroko, w większości w miarę bez dziur albo z dobrze oznakowanymi dziurami, aż do mety.
Pięć wypadków, w tym kilka obojczyków i rozbite głowy. Z mega jechali na Okraj. Oznakowanie super. Pomimo tego wielu pomyliło trasę. Ktoś poskracał, ktoś się przyznał, inny nie. Rano ulewa i ciężkie chmury. Na mecie i zamknięciu piękne słońce.
Dały mi te dwa podjazdy wycisk, zresztą chyba wszystkim, ale ja lubię taką walkę i wolę ją od ścigania się w grupie. Mam teraz punkt odniesienia do poprawienia wyniku za rok, bo na pewno tam wrócę :-)

#962 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 10 September 2012 - 08:51

Wigor, Gratulacje!!! i szczere wyrazy cholernej zazdrości! :mrgreen:

Ja dziś kombinuję łażenie bez temblaka :mrgreen:

PS. Przeczytałem uważniej i gdy doszedłem do momentu cyt.: "...kilka obojczyków..." to jednak nie zazdroszczę :-/

#963 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 September 2012 - 09:55

PS. Przeczytałem uważniej i gdy doszedłem do momentu cyt.: "...kilka obojczyków..." to jednak nie zazdroszczę

Jeden widziałem na własne oczy, drugiego kolarza widziałem jak go pogotowie zbierało na trasie z asfaltu. Pozostałe 3 przypadki znam z opowiadań, ale niektórzy mówili nawet o 8 kraksach. Było ciężko, ale fajnie :-D

#964 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 September 2012 - 10:04

Miałem dwa poślizgi boczne tylnego koła na zjazdach na łukach i jedno kręcenie w miejscu na ostrym podjeździe (przy pedałowaniu na stojąco, koło zaczęło się ślizgać i kręcić w miejscu - aby się nie glebnąć, trza sie było wypiąć w ostatniej chwili. Potem nie sposób ruszyć i wpiąć się w bloki na stromiźnie. Trzeba było niestety po kilku nieudanych próbach podepchać rower do lekkiego wypłaszczenia. O mijankach z autami na żyletę nawet nie wspominam :-)

#965 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 10 September 2012 - 10:38

...Wigor, pewnie masz za ciężki rower...

Albo zabrał za dużo bułek na trasę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#966 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 September 2012 - 10:17

ciekawe czy złapał nas fotoradar w Karpaczu?
stał na ograniczeniu do 40 km/h, a mieliśmy tam w większości o wiele więcej
swoją drogą ciekawe byłoby mieć w kolekcji takie foto na rowerze :mrgreen:
według relacji Marzeny, na zjazdach poległy cztery obojczyki

#967 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 September 2012 - 14:40

Pojawiły się wyniki z Lubonia, jak zwykle w wykonaniu miejscowych sędziów są pomyłki...

#968 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 posts
  • SkądLuboń

Posted 11 September 2012 - 15:05

W sumie to mi nawet "lotto", że nie zostałem sklasyfikowany bo mój występ był raczej słaby. Szkoda natomiast, że Rafał jest tak nisko w wynikach, gdy w rzeczywistości "otarł" się o pudło i pokazał bardzo dobrą formę...

#969 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 September 2012 - 15:58

Wiesz nie chodzi o konkretne miejsca, tylko o olewackie podejście ekipy sędziowskiej, nie wiem czy to ta sama ekipa, która pojawia się na torze, ale tam też zawsze są jaja.

#970 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 September 2012 - 18:22

w rzeczywistości "otarł" się o pudło i pokazał bardzo dobrą formę...

Borys pochwała z twoich ust jest jak miód na moje rozżalone (wynikami) serce :mrgreen:
Na moje byłem 4/5 8-) :mrgreen:

ps. Jak mijaliśmy z Borysem stanowisko sędziowskie, to w/w panowie pytali czy możemy w kamerze rozpoznać zawodników mijających linię mety :lol:

#971 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 12 September 2012 - 08:42

Ci sami sędziowie są zawsze bo oni są na każdy region chyba... ;/
Jednak chip-y to zbawienie :-?

#972 daromir

daromir
  • Użytkownik
  • 90 posts
  • SkądPoznań

Posted 14 September 2012 - 21:15

Gdyby ktoś był chętny, .. mam 2 wolne miejsca w aucie na niedzielny wyścig w Pile.
Pozdrawiam ekipę:):)

#973 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 15 September 2012 - 00:09

daromir - Pomijając że jest 1 i od 22 szukam strony z regulaminem, czy można zapisać się w biurze zawodów ? chętnie bym wziął udział...

Ps. Znalazłem tę stronę ale zapisy zakończone, zwykle można się zapisać w dniu startu ale wole zapytać... ;-)

#974 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 15 September 2012 - 10:04

To Ja bym zaklepał jedno miejsce u ciebie, jadę na 87.6% :mrgreen:

#975 daromir

daromir
  • Użytkownik
  • 90 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 September 2012 - 11:00

Wysłałem Ci szczegóły na priv.

#976 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 September 2012 - 11:22

To Ja bym zaklepał jedno miejsce u ciebie, jadę na 87.6% :mrgreen:

Jacek, trzymamy kciuki za Ciebie.

#977 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 15 September 2012 - 17:37

Pozdrowienia dla Szpików na 15-to leciu VW, w końcu mam zrobione badania i załatwiony zapis w bazie :-D
Info doszło, jak pisałem jadę i dzięki za kciuki ale nogi mnie bolą po wczorajszym bieganiu co raczej mi nie pomoże w większym sukcesie po za dojechaniem cało na metę ;-)

#978 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 posts
  • Skądwałcz

Posted 19 September 2012 - 11:38

I co był kolega w Pile (nr 30 stroj Polska)??

#979 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Posted 20 September 2012 - 01:59

Był, był... ;-) Plan zrealizowany tylko miejsce nie to :lol:

#980 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 posts
  • Skądże znowu?

Posted 20 September 2012 - 21:15

Plan zrealizowany tylko miejsce nie to