Skocz do zawartości

Zdjęcie

Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe

1154 odpowiedzi w tym temacie

#941 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 07 wrzesień 2012 - 06:37

Panowie, a kto startuje w Luboniu?
REGULAMIN

#942 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 wrzesień 2012 - 09:17

Panowie, a kto startuje w Luboniu?

Ja, Borys, i chyba Maciej1986 i Zakk.

#943 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 07 wrzesień 2012 - 10:00

Jak będę miał transport, to może podjadę kibicować. Chetnie bym fotki wam porobił, ale nie wiem czy dam radę 1 ręką :-/ Może ze statywu czy coś. Pokombinuję 8-)

#944 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 wrzesień 2012 - 10:44

Chetnie bym fotki wam porobił, ale nie wiem czy dam radę 1 ręką Może ze statywu czy coś. Pokombinuję

Było by miło.
Statyw mam jak co mogę zabrać, a po zawodach planujemy podsumowanie lata przy piwku :mrgreen: (w końcu mamy blisko do domów to można na piechotę wrócić).

#945 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 wrzesień 2012 - 14:36

irimi spokojnie możesz zabrać się ze mną.

#946 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 07 wrzesień 2012 - 14:37

Spoko, mam swoje stare, poczciwe ciężkie manfrotto ;-) Zobaczę czy będzie miał mnie kto zabrać i jak godzinowo wyjdzie, bo o 17tej muszę być w Poznaniu na aikidowym otwarciu sezonu. Też piwkujemy :mrgreen:

#947 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 wrzesień 2012 - 14:06

I jak tam wrażenia po Luboniu?? Było szybko i mocno, dużo zakrętów, trasa naprawdę wymagająca. Po starcie wszystko się szybko rozjechało, ale dość szybko udało się sklecić w miarę fajną grupę. Dzięki wszystkim za wspólną jazdę szczególnie Kasi, Borysowi i Jędrzejowi!!! Jechało się przyjemnie po zmianach, taka trasa jak tutaj bardzo mi odpowiadała, szczególnie techniczne zakręty. Gratulacje dla Kasi i Jacka za pudła!!!

#948 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 08 wrzesień 2012 - 15:18

Od jakiegoś czasu mogę tylko gratulować, zatem

GRATULUJE WYSTĘPU W LUBONIU!

i wracam do przebierania fotek do galerii :mrgreen: oczywiście jedną ręką :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS. Szczególnie gratki dla Macieja, bo forma pod koniec sezonu super!

#949 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 08 wrzesień 2012 - 15:47

FOTKI z wyścigu w Luboniu. Wieczorem galeria drużynowa pójdzie na FB.

#950 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 08 wrzesień 2012 - 17:15

Gratulacje dla Kasi i Jacka za pudła!!!

Maciej, jeszcze ktoś pomyśli że chodzi o kartony :lol: ;-) :-P

Świetny wyścig !!! - bo pierwszy w sezonie poszedł po myśli :-P :mrgreen:

:shock: MAM DWA RÓŻNE KOLANA ! (Czyżby po tej glebie vel. dachowaniu...)

Dołączona grafika

#951 BorysCh1

BorysCh1
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądLuboń

Napisano 08 wrzesień 2012 - 18:05

maciej1986, gratuluję formy. Dzisiaj widziałem, ze faktrycznie Ci kryteria "pasują". Można stwierdzić, że razem z Rafałem jesteście w Drużynie specjalistami od tego typu wyścigów ;)...
Ja się trochę umęczyłem. To jednak zawody nie dla mnie. :-/
Super, że tyle osób z Drużyny wystartowało. Było nas widać. A to najważniejsze. :-D

No i gratulacje dla Kasi i Jacka za pudła...

#952 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 wrzesień 2012 - 20:48

Ja jestem zadowolony, w tym sezonie więcej razy startowałem z mastersami i coraz bardziej mi się to podoba :mrgreen: Kryterium jechałem pierwszy raz i trzeba było strach zostawić przed pierwszym zakrętem :-P szkoda tylko że moja grupa została zdublowana 100m przed metą, bo taktycznie szykowałem się na finiszowe okrążenie a tu klops.

Przyłączam się do gratulacji :mrgreen:

#953 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 wrzesień 2012 - 20:53

RafałK obiecuję że za rok postaram się o lepszą formę, żebyśmy mogli coś ciekawego na takich kryteriach ugrać:D

#954 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 wrzesień 2012 - 09:21

maciej1986, trzymam za słowo :-D

#955 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 wrzesień 2012 - 12:14

Gratulacje za Luboń. Ja jako się rzekło jako jedyny Szpik szpikowy reprezentowałem Drużynę na Liczyrzepie. Były oczywiście cztery niezawodne Szpiki z LKK.
Tak jak nie zna życia, kto nie służył w marynarce, ten nie wie do końca, co to jazda na rowerze, jeśli nie pościgał się po górach :-D
Po kilkukilometrowych, zdawało się nie kończących się nigdy podjazdach pod Zachełmie, Orlinek, przełęcz pod Średnicą (na Okraj jechali z mega), podjazdy np. na trasie mega w Choszcznie wydają się dziecinną igraszką. A zjazdy? Bajka, chociaż niebezpieczna. Było sporo wypadków. Napiszę może jakąś relację :)
Nie licząc "zabawy" na pierwszej edycji TdPA, to mój pierwszy górski maraton.
Chyba w przyszłym roku wybiorę się na wszystkie. Polecam kolegom, aby chociaż raz spróbowali. Inny wymiar. Inne wymagania. Trzeba być wszechstronnym, hehe :mrgreen:

#956 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 09 wrzesień 2012 - 14:55

Wigor szacunek za udział w Liczyrzepie - podobno nie było miękkiej gry :-D ja niestety odpadam z wyprawy do Iławy :evil: - koła idą do serwisu Campy-nigdzie indziej nie ma takich szprych a drugi komplet dopiero teraz sobie sprawię.
Gratuluję wszystkim występów w Luboniu - szczególnie miejsc na podium.

#957 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 wrzesień 2012 - 16:13

Wigor mnie już Pętla Beskidzka raz wyprostowała, od tego czasu do gór podchodzę z wielkim szacunkiem. Wynik na dystansie mini w górach można spokojnie porównać do niejednego giga po płaskim.

#958 Wigor

Wigor
  • Użytkownik
  • 131 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 wrzesień 2012 - 16:35

Wynik nie był najlepszy, ale pierwsza próba zaliczona, super przeżycia, super wspomnienia i wnioski na przyszłość. 22,5 km podjazdów średnio 3%, maks. 13%, 27 km zjazdów średnio -3% maks. -8%. Konieczna większa moc w girach i mniejsza waga. Ewentualnie trzecia tarcza z przodu. Technika zjazdów w miarę ok, ale w ruchu otwartym na szybkich, wąskich, nierównych i mokrych zjazdach jest cholernie niebezpiecznie. Zachowanie kierowców i pieszych fatalne. Za to organizacja i oznakowanie na najwyzszym poziomie. Jechałem chory i właściwie moim celem było przejechać i przeżyć, a deszczowa pogoda i niski pułap chmur nie nastrajały optymistycznie.

#959 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 09 wrzesień 2012 - 18:14

Gratulację dla całej ekipy startującej w Luboniu oraz dla Wigora za Liczyrzepę. Wspomnienie o wadze całkowicie mnie przekonało i raczej w górach tak szybko nie pojadę he he:-) :lol:

#960 Marras

Marras
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądGryfino

Napisano 09 wrzesień 2012 - 19:42

Gratuluję łikendowych wyników...

Wigor, pewnie masz za ciężki rower, a nie .... :-P W długie zimowe wieczory zdrapiesz lakier z ramy i będzie dobrze... Napisz coś więcej o Liczyrzepie, to może uda mi się porównać z dwoma poprzednimi edycjami, które udało mi się przejechać.

Kryniu, postaraj się załatwić koła na Iławę... miałem nadzieję, że machniemy razem giga... niestety nie mam drugiej pary, bo bym Ci pożyczył.

Dodaj odpowiedź