Starty, treningi, wspólne imprezy rowerowe
Napisano 18 lipiec 2012 - 11:55
Tak jak na TdP dla amatorów? 8-) :mrgreen: Na razie to chyba golenie nóg lepiej Ci idzie ;-)...golimy podium !!!...
Życzę Wam oczywiście jak najlepszego wyniku! Pamiętaj, że trzeba zawsze mierzyć siły na zamiary, zachować respekt dla rywali i być realistą, oczywiście nie tracąc wiary we własne siły. Doświadczenie życiowe pokazuje, że buńczuczne zapowiedzi zwykle śmiesznie brzmią w świetle uzyskanego rezultatu, a skromność zawsze jest pożądaną cechą prawdziwych mistrzów ;-)
Kryniu, mimo, że jesteś zgłoszony u nas na rezerwę w składzie 2 (slow motion :mrgreen: ) to pomyśl o udziale w składzie 1 Borysa.
Przy okazji - nasze logo, dzięki uprzejmości organizatorów i wkładzie własnym Charliego, jest wstawione na stronę główną AMBER ROAD, więc już teraz jesteśmy tam mocno widoczni, co oczywiście zobowiązuje. Poza ściganiem się planujemy mieć tam także swoje stoisko, więc jeśli ktoś może się wybrać do Gostynia, pokibicować, porobic fotki i być przy naszym stoliku, to niech rozmawia z Charlim.
#763 Gosc_Rzysko_*
Napisano 18 lipiec 2012 - 17:37
Przyszły rok - wiem co jeść i co poustawiać w rowerze żeby wygrać na średniej pompie :-D
Teraz się skupiam na Amber, zaczynam trenować wytrzymałość a i dieta będzie bogatsza w "długo dystansowe produkty" a nie tak jak na TdP Węglowodany, po 70km w górach i ściganiu się w Zakopanem z ekipą SMS-u dzień po TdP coś tam w girach mam :-P
Plan treningowy na Amber:
Muszę kupić Szpikowe na Amber
Muszę kupić Szpikowe na Amber
Muszę kupić Szpikowe na Amber :mrgreen: :-P
Napisano 19 lipiec 2012 - 08:44
Jacentysław, za przeproszeniem: przestań ględzić, tylko złóż zamówienie - albo go nie składaj wcale. Od ponad roku mówisz i mówisz o zamówieniu koszulki i nic z tego nie wynika. Zamówienie będę składał w okolicach 6 sierpnia, gdy wrócę ze szkoły letniej aikido. Nie wiadomo jednak jak będzie w sierpniu z terminami wykonania w Nowatexie, więc sam sobie możesz pluć w brodę.
Panowie, w sobotę 11-ego, lub w niedzielę 12-tego sierpnia chciałbym wybrać się na objazd trasy w Gostyniu. To będzie 2 tygodnie przed startem, byłaby okazja potrenować na trasie w naszej grupie startowej. Można by pojechać z Poznania na 2 samochody. Czy z "mojej" drużyny są chętni?
Napisano 19 lipiec 2012 - 09:04
A co do Twojej propozycji odnośnie mocnego składu na Amber to wymięknę niestety - zapowiedzi "młodych wilków" z peletonu o średniej w okolicach 42 km/h skutecznie mnie odstraszają :mrgreen: za wysokie progi...z przyjemnością pozostanę w roli rezerwowego szacownej ekipy "slow motion".
#769 Gosc_Rzysko_*
Napisano 19 lipiec 2012 - 10:10
Trudno a żeby coś wynikło jak po drodze mi się pojawiają "laczki" - W dresie mogę wygrać a bez dętki... 8-)
Napisano 19 lipiec 2012 - 11:39
W dresie czy swoim kombinezoniku reprezentacyjnym to możesz iść co najwyżej na techno-scratch party, a nie reprezentować barwy Drużyny Szpiku.
Zamówienia indywidualne - cena koszulki wynosi 117zł.
PS. Temat będzie na wieczór wysprzątany.
Napisano 19 lipiec 2012 - 13:06
1. RafałK
2. piotrfala
3. daromir
4. ROZMIAR
no i moja skromna osoba.
Do niedzieli czekam jeszcze na zgłoszenia do rezerwy... (dwa miejsca)
Przypominam, że potrzebne dane to nr PESEL i nr DO.
Napisano 19 lipiec 2012 - 13:56
Samemu można składać ? (BCM - bez ceny minimalnej - rozumiem że ta cena to jak zamawiasz na palety :-P ) Bo za przeproszeniem do D. termin :mrgreen:
Trudno a żeby coś wynikło jak po drodze mi się pojawiają "laczki" - W dresie mogę wygrać a bez dętki... 8-)
Pozwolę sobie na krótką wypowiedź.
Po pierwsze, to jestem pełen szacunku dla Irimi-ego, za poświęcony czas oraz cierpliwość w kwestii realizacji zamówień, oraz za ciągłe tłumaczenia oraz opisywanie procedur dlaczego jest tak, a nie inaczej. Nie jestem w stanie pojąć, czego nie można tutaj zrozumieć. Tylko jedno spostrzeżenie związane z Twoim podejściem do tematu mi się nasuwa. Masz to po prostu w czterech literach, czy jeździsz lub będziesz jeździł w barwach reprezentacji Polski, Drużyny Szpiku czy reprezentował Myszkę Miki. Śledząc forum od dobrych kilku miesięcy można się natknąć bardzo często na Twoje wypowiedzi, że teraz to już na pewno "kupię, zamówię czy nabędę". Uwierz, że wielu osobom sprawiło by radość gdyby w Twoich wypowiedziach te czasowniki przybrały formę dokonaną.
Termin realizacji w tym przypadku na pewno nie kwalifikuje się tam gdzie go chcesz umieścić, gdyż jest kolejnym z możliwych, a było ich naprawdę wiele. Wartość człowieka w jednym z wielu przypadków, cechuje determinacja w dążeniu do zrealizowania celu jaki sobie założył. W myśl zasady, że krowa co dużo ryczy mało mleka daje, proponuje więcej pokory, a na szacunek zapracujesz nie tylko średnią z ostatniego treningu czy wyścigu.
Po drugie, każdy z nas realizuje swoje pasję dzieląc je z codziennymi obowiązkami, pracą, nauką czy po prostu kradnąc czas, który można by poświęcić swoim najbliższym. Związane jest to także ze sporym nakładem finansowym, który znacząco uszczupla rodzinne budżety. W moim przypadku, chcąc sfinansować swoje fanaberie dzwonię do teścia czy nie potrzebuje pomocy w swojej firmie i po kilkanaście godzin macham łopatą ziemia - powietrze, mając czas by nabrać szacunku do fizycznej pracy. Pozwolisz więc , że nie zgodzę się z Twoją wypowiedzią / kwestia sfinansowania zakupu łańcucha/, że "rozdawanie ulotek" to cwaniackie zlanie tematu.
Po trzecie, z prostego względu i szacunku dla wieku Irimi-ego, będąc w Twoim wieku na każdym podwórku czy blokowisku, za takie odzywki w kierunku starszego najzwyczajniej dostawało się w ucho. Uchowaj Boże, nie straszę ale to, że starszy wyciągał w moim kierunku dłoń jednoznacznie świadczyło o tym, że mnie szanuję i wcale nie musiał dodawać, że tego samego oczekuje ode mnie.
Amen...
#775 Gosc_Rzysko_*
Napisano 19 lipiec 2012 - 23:50
Dla jasności, o ciuchach pisałem max 4 razy, i to nie powód do prowokowania burzy !
Napisałem poważne pytanie a Irimi jak to zwyczajowo bywa doczepia się do szczegółów, szkoda że pozostali łapią te manipulację i prowokację jak muchy gówno i standardowo wychodzę na CH**A, KU***E, MEN**E itd. dzięki wielkie za atmosferę !
".../a nie reprezentować barwy Drużyny Szpiku." - A tu nie chodzi o ideę nagłaśniania oddawania szpiku ? Co poniektórych to mi powoli żal i szkoda reprezentować, ile tu jest osób z którymi mogę coś osiągnąć ? ILE ? Jedna ręka, trzy palce i mamy skład na Amber ? Szał po prostu, ale krytyka idzie jak byście byli elitą, ile mam tego wysłuchiwać ?!
Nikt kompletnie nie szanuje że moje wyniki idą na konto tej poje**** drużyny, NIKT, serdeczne dzięki za brak współpracy !
Z przyjemnością nadal będę jeździć sam, jak to było do tej pory, na dniach napisze żeby zdjęli moje nazwisko z strony fundacji.
Od teraz sobie piszcie co chcecie. Do nie zobaczenia na trasie.
Napisano 20 lipiec 2012 - 08:18
Pierwsze pytanie o zakup przez Ciebie koszulki padło w kwietniu 2011 roku (!). Wówczas już istniał stosowny temat, do którego z resztą odsyłałem. Od tego czasu kilkakrotnie deklarowałeś chęć zakupu koszulki, jak wszyscy wiemy - nic z tego nie wynika. Twierdzisz, że zadajesz poważne pytanie??? Poważne po raz czwarty? Przecież tego nie da się traktować poważnie. Dla przykładu kolega Kryniu tylko raz zapytał jak zamówić i jego zamówienie jest już gotowe do wysyłki wraz z innymi 6-tego sierpnia. W tym kontekście - powiedz ile razy cierpliwie można odpowiadać na to samo pytanie?Dla jasności, o ciuchach pisałem max 4 razy, i to nie powód do prowokowania burzy !
Napisałem poważne pytanie a Irimi jak to zwyczajowo bywa doczepia się do szczegółów, szkoda że pozostali łapią te manipulację i prowokację jak muchy gówno i standardowo wychodzę na CH**A, KU***E, MEN**E itd. dzięki wielkie za atmosferę !
Owszem, chodzi. Ale żeby promować oddawania szpiku trzeba jeździć w koszulce Drużyny - tak to działa o czym wie tu każdy, chyba tylko poza Tobą.".../a nie reprezentować barwy Drużyny Szpiku." - A tu nie chodzi o ideę nagłaśniania oddawania szpiku ?
Jak dotąd ani razu się w koszulce Szpikowej nie pokazałeś. Widniałeś jedynie na listach startowych i w wynikach. Czy sądzisz, że ktokolwiek to pamięta? Twoje osiągnięcia sportowe giną w czeluściach list i wyników. Kolarze amatorzy, kibice, organizatorzy imprez rowerowych i inni rozpoznają nas po naszych barwach, na maratonach, treningach, przy wielu innych okazjach. Przykłady: nasze logo trafiło na koszulki LKK Leszno, znalazło się na stronie głównej Amber Road, na V Maratonie w Lesznie otrzymaliśmy wyróżnienie organizatorów, otrzymujemy zaproszenia do wzięcia udziału w maratonach szosowych i MTB - ludzie chcą nas tam widzieć w barwach Drużyny - wszystko to nie za wyniki sportowe, lecz za ideę która nam przyświeca.Co poniektórych to mi powoli żal i szkoda reprezentować, ile tu jest osób z którymi mogę coś osiągnąć ? ILE ? Jedna ręka, trzy palce i mamy skład na Amber ? Szał po prostu, ale krytyka idzie jak byście byli elitą, ile mam tego wysłuchiwać ?!
Nikt kompletnie nie szanuje że moje wyniki idą na konto tej poje**** drużyny, NIKT, serdeczne dzięki za brak współpracy !
Z przyjemnością nadal będę jeździć sam, jak to było do tej pory, na dniach napisze żeby zdjęli moje nazwisko z strony fundacji.
Szanując twoje wyniki sportowe w kontekście powyższego - jakie mają one znaczenie dla propagowania idei, skoro nawet nie nosisz naszych barw? Dla Drużyny większe znaczenie ma ostatni, ślamazarnie poruszający się na końcu grupy kolarz, który jedzie w naszych barwach i na miarę swoich umiejętności pokonuje trasę, niż zawodnik, który jedzie z przodu z silna grupą w stroju incognito. Nadal upierasz się, że twój wynik idzie na konto Drużyny?
Mieszanie z błotem drużyny - poniżej wszelkiej krytyki. Dla twojej wiadomości - zanim 4 lata temu powstała Fundacja i Drużyna w całym kraju było zarejestrowanych 30tys. niespokrewnionych dawców. W samym tylko Poznaniu w ciągu ostatniego półtorej roku zarejestrowano 20tys. niespokrewnionych dawców szpiku. Obecnie w Polsce jest ich, po 4 latach działania Fundacj, ponad 200tys. Nie jest to zasługa li tylko Fundacji, ale z cała pewnością w ogromnej części jest to wynikiem pracy rzeszy ludzi z Drużyny, cierpliwie tłumaczących na czym polega oddawanie szpiku, organizujących zbiórkę dawców podczas imprez i festynów, organizujących spotkania w szkołach, liceach, zakładach poprawczych, pokazujących się w naszych barwach w programach TV ("Bitwa na głosy"), podczas maratonów, marszy nordic walking, treningów, imprez rowerowych. Kolarz sa w Drużynie od ponad 2 lat. Każdy z nas jeżdżący w czerwonej koszulce Drużyny dołożył do tego swoja mała cegiełkę. Prosiłbym abyś w swoim nieuzasadnionym uniesieniu pohamował się i uszanował ich wkład pracy.poje**** drużyny
Życzę wielu sukcesów i satysfakcji z uprawiania kolarstwa.Od teraz sobie piszcie co chcecie. Do nie zobaczenia na trasie.
Na koniec prośba - podszywanie się pod cudzego nicka jest łamaniem netykiety. Proszę założyć na forum własne konto i pisać posty pod swoim nickiem.
Napisano 20 lipiec 2012 - 11:37
Wracamy do tematów drużynowych.
Dobre wiadomości od Charlesa. Za chwilke Wam je sprzeda :mrgreen:
No to idzie info :
Dosłownie przed chwilą otrzymałem od organizatorów Amber Road wiadomość , że miejsce na stoisko mamy zaklepane. Do mediów także pójdzie informacja o tym, iż takie stoisko stanie podczas Amber Road, więc powinna być okazja do pogadania z dziennikarzami gostyńskimi, a podobno z racji Dni Powiatu może być także TV Poznań.
Wszystkich chętnych do pomocy na drużynowym stoisku, tudzież do gorącego kibicowania naszym ekipom serdecznie zapraszamy. Kto chce i może proszę o kontakt.
Szefowa została oficjalnie zaproszona i może się skusi by towarzyszyć naszym w Gostyniu :-)
Napisano 20 lipiec 2012 - 12:29
Przypominam, że drużynę należy zgłosić najpóźniej do 31 lipca i do tego terminu trzeba też koniecznie wnieść opłatę startową! Konieczne jest podanie tych dwóch rezerwowych, więc jeśli ktoś może, niech da znać Borysowi.
Pozostało 7 wolnych miejsc!
Startujący niech koniecznie przyswoja sobie REGULAMIN., szczególnie te punkty dotyczące zasad jazdy podczas wyścigu np. gdy ktoś odpadnie od grupy, żeby później nie było niespodzianek.
Przypominam, że planuje wybrać się w terminie 11 (sobota) lub 12 (niedziela) sierpnia do Gostynia na objazd planowanej trasy. Z tego co widzę, możliwy jest też dla mnie termin niedziela, 5 sierpnia, ale będę wtedy krótko po szkole aikido i nie wiem w jakim będę stanie fizycznym :mrgreen:
Napisano 20 lipiec 2012 - 14:03
Drugi skład Drużyny na Amber. Osoby od których otrzymałem dane osobowe (kolejność zgłoszeń :->) :
1. RafałK
2. piotrfala
3. daromir
4. ROZMIAR
no i moja skromna osoba.
Do niedzieli czekam jeszcze na zgłoszenia do rezerwy... (dwa miejsca)
Przypominam, że potrzebne dane to nr PESEL i nr DO.
Przespałem temat
Zgłaszam się na rezerwowego.
BTW: z dumą oznajmiam, że 28 lipca będę reprezentował barwy Drużyny na "legendarnym" Tatry Tour. Dystans 197km...jadę walczyć o przetrwanie