Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koszulki, spodenki i inne czyli stroje Drużyny

333 odpowiedzi w tym temacie

#241 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 25 wrzesień 2012 - 21:47

Wszystko się da, tylko... Drużyna Szpiku to w tej chwili marka. Ty chcesz szary paseczek, ktoś inny woli zieloną czy żółtą koszulkę itp. bo mu tak pasuje do roweru. Wzory powstały dwa lata temu, są nadal aktualne i uniwersalne, zaakceptowane przez szefostwo i niech tak zostanie. Wolałbym, żeby członkowie KDS byli bardziej aktywni na forum dawania relacji, reportaży, promocji dawstwa szpiku. Konto na FB żyje głównie dzięki Wigorowi, Charlesowi i mnie. Zamiast, przepraszam, cudować w kwestii strojów napiszcie relację na FB, zróbcie fotki, pokażcie się. Pojawcie się na imprezie biegowej by pomóc przy namiocie Drużyny, bądźcie w czasie zbiórki krwi i rejestracji dawców. Najbliższa okazja by wesprzeć biegaczy będzie już podczas 12 Poznań Maratonu. Tak, każdy z nas jest zajęty i ma życie prywatne, treningi itp. Ale niestety jest tak, że nie można się od was doprosić choćby kilku zdań relacji na stronę FB i paru zdjęć... :-|
Nie zapominajcie, że to MY jesteśmy dla Drużyny Szpiku, a nie Drużyna dla nas.

#242 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 25 wrzesień 2012 - 21:52

Hey, a kiedy bedzie wysyłane następne zamówienie?

A zamówiłeś? Zgodnie z tym co napisaliśmy w temacie na zamówienie zawsze trzeba nieco poczekać aż zrobi się ono "opłacalne" dla Nowatexu, wciąż nas wspierającego. Na razie mam zamówienie tylko od 3 osób, więc będzie trzeba poczekać. Ile? Tego nigdy nie wiem, czasem to jest kilka tygodni, czasem dwa miesiące. Zależy to tylko od tego czy i jak spływają zamówienia. Zwykle gdy termin się zbliża, gdy zamówienie się powoli zamyka informuję w tym temacie, by Ci, którzy się zagapili zdążyli jeszcze zamówić. Po wysłaniu zamówienia, nie domawiam, tylko składam do kupy nowe. Proszę przejrzeć ten wątek i zaglądać regularnie.

Gdybyście chcieli kupić coś innego niż ciuchy typowo kolarskie, to Drużyna ma swój SKLEP

#243 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 wrzesień 2012 - 07:43

irimi,
Po pierwsze moje pytanie o spodenki jest do rozważenia posezonowego (mamy całą jesień i zimę przed sobą), po drugie nie chcę zmieniać projektu (żaden szary pasek-czytaj co tam napisałem) tylko sugeruję że obecna wersja spodenek jest jakościowo taka sobie (a co jak co w kolarstwie liczą się bardziej gacie niż koszulka), po trzecie ja pracuję w organizacji pozarządowej już 10 rok, i przystępując do Drużyny poddałem moje wątpliwości co do mojego skromnego wsparcia Drużyny (nie da się być jedną d…. na dwóch weselach), zostałem zapewniony że wystarczy „być”. Były relacje na stronie Drużyny, teraz ich nie ma bo przeniesione zostały na FB, ja nie mam FB z powodów prywatnych i nie mogę nawet ich przeczytać. Jeżeli będę miał możliwości na pewno postaram się pomóc. Więc nie bądź taki krewki w wydawaniu opinii.

#244 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 26 wrzesień 2012 - 09:26

Więc nie bądź taki krewki w wydawaniu opinii.

Wierz mi, że moja wypowiedź jest bardzo stonowana...

Jeśli nie masz konta na FB, napisz mi 2, 3 zdania o zawodach, najlepiej z jakąś fotką, to wstawię to na FB w twoim imieniu - żaden problem. Stosowną informację zamieszczę zresztą zaraz we właściwym temacie.

A wracając do tematu. Nic nie stoi na przeszkodzie byś zamówił takie spodenki indywidualnie. Jeśli będzie z tym problem ze strony Nowatexu, to daj mi znać, to porozmawiam i postaram się załatwić. Oczywiście będzie wtedy ichniejsza cena katalogowa i będzie to traktowane jako zamówienie indywidualne.

Jedną z rzeczy, która ludzi przyciąga jest cena. Wiem, że dla wielu to nie problem, wydać i 200zł na spodenki, ale są tacy którzy liczą każdy grosz. Pomijam asów, co od dwóch lat na koszulkę nie mogą uskładać... ;-)

Wiem, że spodenki są ważną częścią stroju od strony sportowej. Ale od strony "drużynowej" ważniejsza jest koszulka, bo to ją widać na zawodach. Dlatego niektórzy jeżdżą tylko w koszulce, a spodenek używają niedrużynowych. Robi tak np. Borys, który ma spodenki pod kolor. Naszą koszulkę ma też np. Jacek Orłowski, ale spodenek nie zamówił, bo ma swoje sprawdzone i w nich jeździ. Moim zdaniem spodenki które pokazałeś doskonale pasują do koszulki i napisu drużynowego na nich być nie musi by się uzupełniały.

PS. Dla mnie też drużyna nie jest jedynym polem aktywności, bo jestem m.in. czynnym instruktorem aikido, biorę udział w pracy klubu i organizacji staży, robię fotoreportaże, pisuję relacje itp. Dla mnie latanie za koszulkami, korespondencja od rożnych organizatorów, którzy chcą nas widzieć na imprezach i gdy mi się uda od czasu do czasu obecność na imprezach to też szczyt możliwości. Ktoś chce rękawki, inny pyta o ciepłe bluzy, inny prosi bym za niego dobrał rozmiar, co drugi zapomina podać swoje namiary, choć ma w wątku dokładnie rozpisane co i jak zrobić by złożyć zamówienie. Musiałbym rzucić wszystko w diabły i tylko zajmować się galanterią drużynową, a nie mam na to czasu. Uważam, że to co jest w kwestii strojów jest wystarczające do promowania Drużyny i możliwe do ogarnięcia - więcej nie dam rady. Wszystko w tej materii organizuję, koresponduję z Nowatexem i zamawiającymi, jeżdżę prywatnie odbierać poświęcając swój czas i paliwo. Nie dziw się zatem mojej "krewkiej opinii", bo z mojej strony tak to własnie wygląda.

#245 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 26 wrzesień 2012 - 10:52

Były relacje na stronie Drużyny, teraz ich nie ma bo przeniesione zostały na FB...

Rafał, relacje nadal pojawiają się w dziale aktualności na stronie Drużyny. FB tego nie wyklucza. Trzeba tylko je tam przesyłać. Tu na przykład relacja z wyścigu w Luboniu. Jak Bodzia przyciśniecie ;-) to wstawi :mrgreen: Wystarczy dosłownie kilka zdań i jak da rade to jakaś fotka i tyle wystarczy.

#246 MaciejBrace

MaciejBrace
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 styczeń 2013 - 23:13

Witam

Czy w najbliższym czasie szykuje się jakieś zamówienie do Nowatexu i czy ceny są takie same jak w poprzednich latach ?

Pozdrawiam Maciej

#247 garenge

garenge
  • Użytkownik
  • 862 postów
  • SkądPoznań/Inowrocław

Napisano 23 styczeń 2013 - 23:18

Nie wiem czy też tak macie, czy może ja mam zły rozmiar, ale jak na zjazdach się wykładam na kierze, kładę tyłek z siodełka na ramę i chociaż stwarzam pozory pozycji aero, to jak wracam na siodełko to zawsze zahaczam kawałkiem materiału nad pieluchą o siodełko i mało co się nie zabijam przy 65km/h.
Też tak macie przy tych spodenkach czy to tylko ja mam wielki tyłek i źle dobrany rozmiar? :D

Grube kolarstwo, BMI fighter :)

#248 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 styczeń 2013 - 23:58

garenge, skróć sobie szelki to portki nie będą zjeżdżać :->

#249 danek

danek
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 24 styczeń 2013 - 08:34

To nie siadaj na ramę :D

ROSE XEON CRS 5000 Campagnolo Chorus :D http://szosa.org/top...00/#entry261183

#250 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 26 styczeń 2013 - 12:49

Myślę, że w połowie lutego, najpóźniej na początku marca złoże kolejne zamówienie na drużynowe stroje, tak więc jeśli ktoś ma w planach uzupełnienie garderoby, to tradycyjnie na mój e-mail: [email protected] proszę składać zamówienia.

#251 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 postów
  • SkądLubin

Napisano 26 styczeń 2013 - 14:49

Nie wiem czy też tak macie, czy może ja mam zły rozmiar, ale jak na zjazdach się wykładam na kierze, kładę tyłek z siodełka na ramę i chociaż stwarzam pozory pozycji aero, to jak wracam na siodełko to zawsze zahaczam kawałkiem materiału nad pieluchą o siodełko i mało co się nie zabijam przy 65km/h.
Też tak macie przy tych spodenkach czy to tylko ja mam wielki tyłek i źle dobrany rozmiar? :D

zle dobrany rozmiar,ja mam 2 komplety i nic takiego sie nie dzieje

#252 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 postów
  • SkądLubin

Napisano 26 styczeń 2013 - 14:59

irimi jak jest z kurtkami? i wiatrówkami

#253 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 27 styczeń 2013 - 20:27

Nie ma chyba żadnego zamówienia na wiatrówki, ale jak dodam do ogólnego, to raczej problemu nie będzie by zrobili. Zatem śmiało wysyłaj do mnie emila z pełnymi danymi. W tygodniu zagadam do Pana Piotra, czy aby ceny nadal mogą być takie same. Chyba bym zaokrąglił do 50zł cenę koszulki, bo łatwiej mi potem się rozliczać bez tych duperelków.

#254 Gosc_Cyborg_*

Gosc_Cyborg_*
  • Gość

Napisano 28 styczeń 2013 - 13:59

Heh, ja się tylko przypomnę :)
Mam nadzieję, że nie usunąłeś maila ode mnie.
Z tego co pamiętam to wiatrówkę zamawiałem, ale moja pamięć ulotna jest :-D

#255 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 07 luty 2013 - 23:31

Pieniądze mam 10-ego załapię się na zamówienie, czy już poszło ?

#256 Drizzt

Drizzt
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądWołów/Prerow - DE

Napisano 26 luty 2013 - 21:26

Mam nadzieje że i mój e-mail jest gdzieś u ciebie :D
Ten sezon chciałbym juz w barwach jeżdić :D

pozdro :D

#257 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 27 luty 2013 - 15:56

Zamówienie pójdzie w przyszłym tygodniu. Postaram się w ten piątek wysyłać do każdej osoby zapytanie, czy nadal potwierdza swoje zamówienie.

#258 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 01 marzec 2013 - 12:03

Potwierdzenia do zamawiających wysłane. W poniedziałek składam zamówienie w Nowatexie. Ostatni dzwonek!

#259 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 04 marzec 2013 - 10:18

Zamówienie poszło. Oczywiście spóźnialskich zapraszam do składania zamówienia, które pójdzie za jakiś czas, gdy uzbiera się kolejna partia.

#260 zorrospecialized

zorrospecialized
  • Użytkownik
  • 171 postów
  • SkądLubin

Napisano 11 marzec 2013 - 10:24

no i się spóżniłem :-(

Dodaj odpowiedź