Koszulki, spodenki i inne czyli stroje Drużyny
Napisano 25 wrzesień 2012 - 21:47
Nie zapominajcie, że to MY jesteśmy dla Drużyny Szpiku, a nie Drużyna dla nas.
Napisano 25 wrzesień 2012 - 21:52
A zamówiłeś? Zgodnie z tym co napisaliśmy w temacie na zamówienie zawsze trzeba nieco poczekać aż zrobi się ono "opłacalne" dla Nowatexu, wciąż nas wspierającego. Na razie mam zamówienie tylko od 3 osób, więc będzie trzeba poczekać. Ile? Tego nigdy nie wiem, czasem to jest kilka tygodni, czasem dwa miesiące. Zależy to tylko od tego czy i jak spływają zamówienia. Zwykle gdy termin się zbliża, gdy zamówienie się powoli zamyka informuję w tym temacie, by Ci, którzy się zagapili zdążyli jeszcze zamówić. Po wysłaniu zamówienia, nie domawiam, tylko składam do kupy nowe. Proszę przejrzeć ten wątek i zaglądać regularnie.Hey, a kiedy bedzie wysyłane następne zamówienie?
Gdybyście chcieli kupić coś innego niż ciuchy typowo kolarskie, to Drużyna ma swój SKLEP
Napisano 26 wrzesień 2012 - 07:43
Po pierwsze moje pytanie o spodenki jest do rozważenia posezonowego (mamy całą jesień i zimę przed sobą), po drugie nie chcę zmieniać projektu (żaden szary pasek-czytaj co tam napisałem) tylko sugeruję że obecna wersja spodenek jest jakościowo taka sobie (a co jak co w kolarstwie liczą się bardziej gacie niż koszulka), po trzecie ja pracuję w organizacji pozarządowej już 10 rok, i przystępując do Drużyny poddałem moje wątpliwości co do mojego skromnego wsparcia Drużyny (nie da się być jedną d…. na dwóch weselach), zostałem zapewniony że wystarczy „być”. Były relacje na stronie Drużyny, teraz ich nie ma bo przeniesione zostały na FB, ja nie mam FB z powodów prywatnych i nie mogę nawet ich przeczytać. Jeżeli będę miał możliwości na pewno postaram się pomóc. Więc nie bądź taki krewki w wydawaniu opinii.
Napisano 26 wrzesień 2012 - 09:26
Wierz mi, że moja wypowiedź jest bardzo stonowana...Więc nie bądź taki krewki w wydawaniu opinii.
Jeśli nie masz konta na FB, napisz mi 2, 3 zdania o zawodach, najlepiej z jakąś fotką, to wstawię to na FB w twoim imieniu - żaden problem. Stosowną informację zamieszczę zresztą zaraz we właściwym temacie.
A wracając do tematu. Nic nie stoi na przeszkodzie byś zamówił takie spodenki indywidualnie. Jeśli będzie z tym problem ze strony Nowatexu, to daj mi znać, to porozmawiam i postaram się załatwić. Oczywiście będzie wtedy ichniejsza cena katalogowa i będzie to traktowane jako zamówienie indywidualne.
Jedną z rzeczy, która ludzi przyciąga jest cena. Wiem, że dla wielu to nie problem, wydać i 200zł na spodenki, ale są tacy którzy liczą każdy grosz. Pomijam asów, co od dwóch lat na koszulkę nie mogą uskładać... ;-)
Wiem, że spodenki są ważną częścią stroju od strony sportowej. Ale od strony "drużynowej" ważniejsza jest koszulka, bo to ją widać na zawodach. Dlatego niektórzy jeżdżą tylko w koszulce, a spodenek używają niedrużynowych. Robi tak np. Borys, który ma spodenki pod kolor. Naszą koszulkę ma też np. Jacek Orłowski, ale spodenek nie zamówił, bo ma swoje sprawdzone i w nich jeździ. Moim zdaniem spodenki które pokazałeś doskonale pasują do koszulki i napisu drużynowego na nich być nie musi by się uzupełniały.
PS. Dla mnie też drużyna nie jest jedynym polem aktywności, bo jestem m.in. czynnym instruktorem aikido, biorę udział w pracy klubu i organizacji staży, robię fotoreportaże, pisuję relacje itp. Dla mnie latanie za koszulkami, korespondencja od rożnych organizatorów, którzy chcą nas widzieć na imprezach i gdy mi się uda od czasu do czasu obecność na imprezach to też szczyt możliwości. Ktoś chce rękawki, inny pyta o ciepłe bluzy, inny prosi bym za niego dobrał rozmiar, co drugi zapomina podać swoje namiary, choć ma w wątku dokładnie rozpisane co i jak zrobić by złożyć zamówienie. Musiałbym rzucić wszystko w diabły i tylko zajmować się galanterią drużynową, a nie mam na to czasu. Uważam, że to co jest w kwestii strojów jest wystarczające do promowania Drużyny i możliwe do ogarnięcia - więcej nie dam rady. Wszystko w tej materii organizuję, koresponduję z Nowatexem i zamawiającymi, jeżdżę prywatnie odbierać poświęcając swój czas i paliwo. Nie dziw się zatem mojej "krewkiej opinii", bo z mojej strony tak to własnie wygląda.
Napisano 26 wrzesień 2012 - 10:52
Rafał, relacje nadal pojawiają się w dziale aktualności na stronie Drużyny. FB tego nie wyklucza. Trzeba tylko je tam przesyłać. Tu na przykład relacja z wyścigu w Luboniu. Jak Bodzia przyciśniecie ;-) to wstawi :mrgreen: Wystarczy dosłownie kilka zdań i jak da rade to jakaś fotka i tyle wystarczy.Były relacje na stronie Drużyny, teraz ich nie ma bo przeniesione zostały na FB...
Napisano 23 styczeń 2013 - 23:18
Też tak macie przy tych spodenkach czy to tylko ja mam wielki tyłek i źle dobrany rozmiar?
Grube kolarstwo, BMI fighter
Napisano 24 styczeń 2013 - 08:34
Napisano 26 styczeń 2013 - 12:49
Napisano 26 styczeń 2013 - 14:49
zle dobrany rozmiar,ja mam 2 komplety i nic takiego sie nie dziejeNie wiem czy też tak macie, czy może ja mam zły rozmiar, ale jak na zjazdach się wykładam na kierze, kładę tyłek z siodełka na ramę i chociaż stwarzam pozory pozycji aero, to jak wracam na siodełko to zawsze zahaczam kawałkiem materiału nad pieluchą o siodełko i mało co się nie zabijam przy 65km/h.
Też tak macie przy tych spodenkach czy to tylko ja mam wielki tyłek i źle dobrany rozmiar?
Napisano 27 styczeń 2013 - 20:27