Mio Cyclo
Posted 09 February 2015 - 12:12
Witam,
przeczytałem praktycznie cały wątek i mam pytanko. Temat kręci się wokół Mio cyclo 105 czyli urządzenia z możliwością podłącznia czujników tętna, kadenci i prędkości. Co panowie powiecie o modelu Cyclo 100? Nie potrzebuje tych wszystkich czujników bo mam zamiar używać licznika do celów turystycznych i chodzi głównie o zapis śladu GPS (wiem że można to robić na smartfonie ale szkoda do tego baterii, a czasami wypad trwa cały dzień i bateria tego nie wytrzymuje). Czy jest możliwość zmiany softu w 100-ce na GS itp.
Posted 20 February 2015 - 14:16
Dzień dobry. Witam wszystkich użytkowników forum i pozdrawiam z Olsztyna. Nie jestem wprawdzie kolarzem, ale rowerzystą jak najbardziej.
Co panowie powiecie o modelu Cyclo 100?
Jestem właścicielem tego wynalazku od 2 dni. Kupiłem na Allegro z jednego ze znanych sklepów komputerowych za 199 zł (na stronie internetowej tego sklepu są w cenie... 399, na forumrowerowym jeden z użytkowników sprzedaje 2 z nich po 230 - dzisiaj zaktualizował cenę ) w podobnym celu jak Ty. Obawiałem się tej niskiej ceny, ale wygląda na to, że wszystko jest ok. Chyba, że to kwestia braku barometru, o czym piszę niżej
Parę spostrzeżeń po pierwszym (jedynym na razie) wyjeździe:
1) dokładność rejestracji sygnału znacznie lepsza niż w moim egzemplarzu LG G2 mini (wyjątkowe badziewie, jeśli chodzi o GPS):
Posted 22 February 2015 - 00:48
Posted 02 March 2015 - 21:30
a co myślicie o Mio Cyclo 505 HC, używa ktoś tego? Porównują to do Edge 1000, a to już najwyższa półka
Spojrzałem jeszcze na alledrogo i jest tam wystawionych kilka urządzeń Mio w ciekawych cenach, ale z mapami Europy Zachodniej, nie znam się na Mio, ale nigdzie nie mogę znaleźć info o możliwości zakupu i wgrania innej mapy. Czy ktoś z Was miał okazję to testować?
Posted 05 March 2015 - 18:31
ehlo,
Czy ktoś z Was miał okazję sprawdzić czy Mio Cyclo 105 działa poprawnie z opaską CycleOps PowerCal? (http://www.powertap....oducts/powercal)
Sprawdziłem u siebie (FW z GlobalSat) i Mio wykrywa czujnik tętna, czujnik mocy, pokazuje tętno, ale szacowanej mocy już nie. Wgrałem najnowszy FW Mio - podobna sytuacja. Aby upewnić się, czy to nie jest kwestia mojego urządzenia sprawdziłem u kolegi (oryginalny FW Mio /nieuaktualniony/) i tak samo. Sam pas działa poprawnie z PowerTap Joule GPS.
Jakieś hinty?
--
Marcin Trzaska
Posted 05 March 2015 - 22:26
Kilka postow wczesniej byla o tym mowa, ze miedzy innymi z mapami jest roznica taka, ze nie mozna, a wlasciwie nikt nie znalazl jeszcze sposobu na wgranie alternatywnych map lub np. samej Polski.
No tak, słabo to wygląda na razie, ale w sumie jeśli ktoś rozważa jakieś zagraniczne wyprawy rowerowe, to taki Cyclo 505 za 700 pln to chyba całkiem ciekawa opcja.
Posted 06 March 2015 - 09:26
#492 Gosc_lconi_*
Posted 06 March 2015 - 12:36
ehlo,
Czy ktoś z Was miał okazję sprawdzić czy Mio Cyclo 105 działa poprawnie z opaską CycleOps PowerCal? (http://www.powertap....oducts/powercal)
Sprawdziłem u siebie (FW z GlobalSat) i Mio wykrywa czujnik tętna, czujnik mocy, pokazuje tętno, ale szacowanej mocy już nie. Wgrałem najnowszy FW Mio - podobna sytuacja. Aby upewnić się, czy to nie jest kwestia mojego urządzenia sprawdziłem u kolegi (oryginalny FW Mio /nieuaktualniony/) i tak samo. Sam pas działa poprawnie z PowerTap Joule GPS.
Jakieś hinty?
Posted 07 March 2015 - 20:12
ehlo,
Trasę klikam na http://www.gpsies.com, zapisuję, klikam pobierz jako "GPS Track" i wrzucam do Mio za pomocą Training Gym Pro (firmware GlobalSat). Jeżeli masz oryginalny FW Mio to skorzystaj z programu Magellan Desktop PC Tool.
Wgrywasz trasę do programu (File->Open) a później Data Transmission->Routes->Upload /czy jakoś tak/
--
Marcin Trzaska
Posted 08 March 2015 - 12:33
Skucha, że nie da się wgrać map Polski :|
A ile czasu działa na baterii 315 lub 505?
Czy jedyną różnicą pomiędzy tymi dwoma jest posiadanie wifi przez 505?
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Posted 08 March 2015 - 19:07
I jak oceniasz 505? Mimo braku map na Polskę warto?
Niby mają w przyszłości je wprowadzić, ale kiedy tego nikt nie wie.
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade