Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mio Cyclo

1162 odpowiedzi w tym temacie

#741 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 postów

Napisano 01 kwiecień 2016 - 07:34

Dla mnie zas Strava to taki rowerowy Facebook, namieszane jest tam wszystko za bardzo. Dla mnie program lub dzienniczek internetowy powinien byc prosty, przejrzysty i podajacy naistotniejsze w treningu informacje. Zadowolony jestem z Training Peaks.
Using Tapatalk

#742 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 01 kwiecień 2016 - 08:25

Po co kombinować ? Szukałem jeszcze możliwości wgrania trasy na komuterek-mio nie komputer.

Czy ja wiem czy ta strava jest taka super - raczej normalna pokazuje trasę i wykresy. Dla mnie za dużo otoczki na tych stronach mętlik się robi w oczach.

Magellanem zgrywam i wszystko widzę i jeszcze jest przegląd trasy i symulacja na licznikach.

Więc nie rozumiem stwierdzenia po co kombinować :) Ja mogę to samo napisać po co kombinować z programem do zgrywania i inny do pokazywania jak można to zrobić jednym.

Do wrzucania plików do strava lub treiningreaks, endomonto nie potrzebujemy (programu yarexa)

Trzeba w profilu mio share zaznaczyć (eksport do danego portalu)

Podłączamy urządzenie do cyclo agenta (patrz instrukcja)

I po chwili mamy treningi tam gdzie chcemy :)

Strava ma dużo przydatnych funkcji (trzeba się tylko przyzwyczaić) "na początku koła 29 też były krytykowane przez większość bikerów. Wszystko jest tylko kwestią otwartości na nowe"

#743 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 01 kwiecień 2016 - 09:03

czarusblitz dobrze to opisał że to jest jak facebook.
marcino wiem że nie potrzebujemy programu yarexa, ale to dla mnie nadal dwa programy

1 mio share

2 strava czy inny serwis www i brak komunikacji w drugą stronę na GPS

A programem Magellan ściągam pliki i przeglądam  robię to co mnie interesuje czyli przegląd trasy parametórw serca i kadencji. Terminarz i mapa.

Ale jak ktoś lubi się dzielić danymi jak facebook to niech używa aplikacji www jak strava

#744 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 postów

Napisano 01 kwiecień 2016 - 11:58

Ja skurat ma Garmina i zgadza sie, czy to przez Mio Share czy z Garmin Connect podpina sie inne serwisy treningowe np. Strava czy Training Peaks to po podlaczeniu licznika mam automatycznie aktywnosci wszedzie, bez problemow, kombinacji alpejskich i nawet bez codziennego wlaczania komputera.
Co do stravy to nic do niej nie mam, tylko poprostu jest tam za duzo niepotrzebnych rzeczy, ktore mnie nie intetesuja, a w szczegolnosci aktywnosci innych, dla mnie jeden wielki balagan. Training Peaks jest prosty, przejrzysty, a w wersji premium wersja internetowa oferuje to co najlepsze programy do analizy treningow.
Using Tapatalk

#745 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 01 kwiecień 2016 - 17:45

Do wrzucania plików do strava lub treiningreaks, endomonto nie potrzebujemy (programu yarexa)

Trzeba w profilu mio share zaznaczyć (eksport do danego portalu)

Podłączamy urządzenie do cyclo agenta (patrz instrukcja)

I po chwili mamy treningi tam gdzie chcemy :)

Strava ma dużo przydatnych funkcji (trzeba się tylko przyzwyczaić) "na początku koła 29 też były krytykowane przez większość bikerów. Wszystko jest tylko kwestią otwartości na nowe"

przy korzystaniu z mio share działa Ci poprawnie flyby na stravie i paruje z innymi uczestnikami jazdy? \

druga sprawa jak ktoś korzysta z trenażera albo używa mio do rejestrowania pulsu podczas treningu wtedy mioshare daje dupy i trzeba korzystać z programu yarexa.  

#746 dari37

dari37
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 04 kwiecień 2016 - 11:47

Załączony plik  DSCF2219.JPG   237,08 KB   14 Ilość pobrańWitam, czy wie może ktoś z władnych na tym forum dlaczego stan tego licznika załączonego na grafice jest ujemny , trasa jaką w tym dniu przejechałem to około 50 km. wszystkie inne dni są OK.

#747 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 04 kwiecień 2016 - 15:57

O wiele lepiej działa licznik kiedy rowerem jedzie się do przodu a nie wstecz :P

Przejedź się jeszcze raz i zobacz czy jest to samo.
Nie ustawiłeś sobie przypadkiem celu do przejechania?

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#748 dari37

dari37
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 04 kwiecień 2016 - 18:57

Ooo to może być prawda zaznaczyłem trasę suprais my i zacząłem jechać w przeciwną stronę do kierunku wskazujących strzałek czyli tak jakby od tyłu😌.

#749 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 10 kwiecień 2016 - 18:45

Panowie ma ktoś plik z aktualizacją softu globalsat??? 

GB-580P Firmware-F-GGB-2O-1503311.GHX / English / 2015-05-06 /

o Taki plik mi chodzi.

Ma ktoś ten program yarexa i mógłby podesłać przez e-mail?? 

#750 xander122

xander122
  • Użytkownik
  • 165 postów

Napisano 11 kwiecień 2016 - 06:43

Ooo to może być prawda zaznaczyłem trasę suprais my i zacząłem jechać w przeciwną stronę do kierunku wskazujących strzałek czyli tak jakby od tyłu😌.

Wieczorem podeśle Ci wszystko.

#751 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 11 kwiecień 2016 - 08:05

A czy można gdzieś ten soft powiesić ? GB-580P Firmware-F-GGB-2O-1503311.GHX

Bo na stronie producenta linki nie działają.

#752 Nurek_

Nurek_
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 kwiecień 2016 - 16:00

Dołączam się do prośby o wrzucenie lub przesłanie firmware GS. Z góry dzięki.

#753 goryl

goryl
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21 kwiecień 2016 - 17:29

witam , mam mio cyclo 105 i problem ze zgrywanym czasem rozpoczęcia treningu do stravy , przykładowo wg mio rozpoczęcie treningu nastąpiło 8:58(i tak było faktycznie ) a po zgraniu do stravy jest 9:58 , co jest nie tak , proszę o radę

z góry dziękuję

#754 henon

henon
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 21 kwiecień 2016 - 18:40

witam , mam mio cyclo 105 i problem ze zgrywanym czasem rozpoczęcia treningu do stravy , przykładowo wg mio rozpoczęcie treningu nastąpiło 8:58(i tak było faktycznie ) a po zgraniu do stravy jest 9:58 , co jest nie tak , proszę o radę

z góry dziękuję

Musisz wyłączyć czas letni w ustawieniach mio.  Będzie pokazywał złą godzinę, ale do stavy i endo będzie zgrywał właściwy czas. Ten typ tak ma:-(

Gorzej, że źle działa autopazua, jak się włączy to tak jakby wstrzymywał czas - co powoduje, że nie paruje jazd grupowych na stravie i źle flyby pokazuje.

Pozdr

#755 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 21 kwiecień 2016 - 20:33

Musisz wyłączyć czas letni w ustawieniach mio.  Będzie pokazywał złą godzinę, ale do stavy i endo będzie zgrywał właściwy czas. Ten typ tak ma:-(

Gorzej, że źle działa autopazua, jak się włączy to tak jakby wstrzymywał czas - co powoduje, że nie paruje jazd grupowych na stravie i źle flyby pokazuje.

Pozdr

strava i tak wycina przerwy i masz dwa parametry moving time i elapsed time wiec po wyłaczeniu autopazy powinno działać ;) 

#756 Nurek_

Nurek_
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 21 kwiecień 2016 - 21:34

Firmware do GS:

http://www1.globalsa...ct_cnt_folder=4

• Pan_Wonsik lubi to

#757 henon

henon
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 27 kwiecień 2016 - 21:24

Na stronie mio znalazłem coś takiego http://service.mio.c...&faqid=13050206

Tylko jak się dobrać do tego folderu: Mio_Data> Dodge> Tracks> Folder* Profilu

Tam można niby pobrać plik .fit

#758 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 28 kwiecień 2016 - 08:52

Na stronie mio znalazłem coś takiego http://service.mio.c...&faqid=13050206

Tylko jak się dobrać do tego folderu: Mio_Data> Dodge> Tracks> Folder* Profilu

Tam można niby pobrać plik .fit

505 wyświetla się jako pamieć masowa System i Data 

#759 henon

henon
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28 kwiecień 2016 - 09:39

505 wyświetla się jako pamieć masowa System i Data 

Ja mam 105 :-(

#760 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 28 kwiecień 2016 - 12:17

Ja mam 105 :-(

jak masz soft Globsata to za pomocą programu GS Sport Files->Open otwierasz plik Zakładka Data Transmission->Upload to device

jak masz soft mio to tam chyba nie ma navi chyba że coś sie zmieniło

Dodaj odpowiedź