Mio Cyclo
Napisano 01 kwiecień 2016 - 07:34
#742 Gosc_marcino_*
Napisano 01 kwiecień 2016 - 08:25
Po co kombinować ? Szukałem jeszcze możliwości wgrania trasy na komuterek-mio nie komputer.
Czy ja wiem czy ta strava jest taka super - raczej normalna pokazuje trasę i wykresy. Dla mnie za dużo otoczki na tych stronach mętlik się robi w oczach.
Magellanem zgrywam i wszystko widzę i jeszcze jest przegląd trasy i symulacja na licznikach.
Więc nie rozumiem stwierdzenia po co kombinować Ja mogę to samo napisać po co kombinować z programem do zgrywania i inny do pokazywania jak można to zrobić jednym.
Do wrzucania plików do strava lub treiningreaks, endomonto nie potrzebujemy (programu yarexa)
Trzeba w profilu mio share zaznaczyć (eksport do danego portalu)
Podłączamy urządzenie do cyclo agenta (patrz instrukcja)
I po chwili mamy treningi tam gdzie chcemy
Strava ma dużo przydatnych funkcji (trzeba się tylko przyzwyczaić) "na początku koła 29 też były krytykowane przez większość bikerów. Wszystko jest tylko kwestią otwartości na nowe"
Napisano 01 kwiecień 2016 - 09:03
czarusblitz dobrze to opisał że to jest jak facebook.
marcino wiem że nie potrzebujemy programu yarexa, ale to dla mnie nadal dwa programy
1 mio share
2 strava czy inny serwis www i brak komunikacji w drugą stronę na GPS
A programem Magellan ściągam pliki i przeglądam robię to co mnie interesuje czyli przegląd trasy parametórw serca i kadencji. Terminarz i mapa.
Ale jak ktoś lubi się dzielić danymi jak facebook to niech używa aplikacji www jak strava
Napisano 01 kwiecień 2016 - 11:58
Co do stravy to nic do niej nie mam, tylko poprostu jest tam za duzo niepotrzebnych rzeczy, ktore mnie nie intetesuja, a w szczegolnosci aktywnosci innych, dla mnie jeden wielki balagan. Training Peaks jest prosty, przejrzysty, a w wersji premium wersja internetowa oferuje to co najlepsze programy do analizy treningow.
Napisano 01 kwiecień 2016 - 17:45
Do wrzucania plików do strava lub treiningreaks, endomonto nie potrzebujemy (programu yarexa)
Trzeba w profilu mio share zaznaczyć (eksport do danego portalu)
Podłączamy urządzenie do cyclo agenta (patrz instrukcja)
I po chwili mamy treningi tam gdzie chcemy
Strava ma dużo przydatnych funkcji (trzeba się tylko przyzwyczaić) "na początku koła 29 też były krytykowane przez większość bikerów. Wszystko jest tylko kwestią otwartości na nowe"
przy korzystaniu z mio share działa Ci poprawnie flyby na stravie i paruje z innymi uczestnikami jazdy? \
druga sprawa jak ktoś korzysta z trenażera albo używa mio do rejestrowania pulsu podczas treningu wtedy mioshare daje dupy i trzeba korzystać z programu yarexa.
Napisano 04 kwiecień 2016 - 11:47
DSCF2219.JPG 237,08 KB 14 Ilość pobrańWitam, czy wie może ktoś z władnych na tym forum dlaczego stan tego licznika załączonego na grafice jest ujemny , trasa jaką w tym dniu przejechałem to około 50 km. wszystkie inne dni są OK.
Napisano 04 kwiecień 2016 - 15:57
O wiele lepiej działa licznik kiedy rowerem jedzie się do przodu a nie wstecz
Przejedź się jeszcze raz i zobacz czy jest to samo.
Nie ustawiłeś sobie przypadkiem celu do przejechania?
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 21 kwiecień 2016 - 18:40
witam , mam mio cyclo 105 i problem ze zgrywanym czasem rozpoczęcia treningu do stravy , przykładowo wg mio rozpoczęcie treningu nastąpiło 8:58(i tak było faktycznie ) a po zgraniu do stravy jest 9:58 , co jest nie tak , proszę o radę
z góry dziękuję
Musisz wyłączyć czas letni w ustawieniach mio. Będzie pokazywał złą godzinę, ale do stavy i endo będzie zgrywał właściwy czas. Ten typ tak ma:-(
Gorzej, że źle działa autopazua, jak się włączy to tak jakby wstrzymywał czas - co powoduje, że nie paruje jazd grupowych na stravie i źle flyby pokazuje.
Pozdr
Napisano 21 kwiecień 2016 - 20:33
Musisz wyłączyć czas letni w ustawieniach mio. Będzie pokazywał złą godzinę, ale do stavy i endo będzie zgrywał właściwy czas. Ten typ tak ma:-(
Gorzej, że źle działa autopazua, jak się włączy to tak jakby wstrzymywał czas - co powoduje, że nie paruje jazd grupowych na stravie i źle flyby pokazuje.
Pozdr
strava i tak wycina przerwy i masz dwa parametry moving time i elapsed time wiec po wyłaczeniu autopazy powinno działać
Napisano 21 kwiecień 2016 - 21:34
- Pan_Wonsik lubi to
Napisano 27 kwiecień 2016 - 21:24
Na stronie mio znalazłem coś takiego http://service.mio.c...&faqid=13050206
Tylko jak się dobrać do tego folderu: Mio_Data> Dodge> Tracks> Folder* Profilu
Tam można niby pobrać plik .fit
Napisano 28 kwiecień 2016 - 08:52
Na stronie mio znalazłem coś takiego http://service.mio.c...&faqid=13050206
Tylko jak się dobrać do tego folderu: Mio_Data> Dodge> Tracks> Folder* Profilu
Tam można niby pobrać plik .fit
505 wyświetla się jako pamieć masowa System i Data