Witam, wie ktoś jak edytować licznik kilometrów,w Mio Cyclo 305 aby można było wpisać stan samemu??
Mio Cyclo
#702 Gosc_marcino_*
Napisano 22 grudzień 2015 - 09:55
Witam, wie ktoś jak edytować licznik kilometrów,w Mio Cyclo 305 aby można było wpisać stan samemu??
Witam, z tego co wiem nie ma opcji wpisania ręcznie stanu licznika bezpośrednio w urządzeniu. Ja mam konto na mio Share i od kilku lat na stravie. Tam mam wyświetlone dane z wielu lat (mogę je dowolnie wyświetlać na wiele sposobów)
Napisano 22 grudzień 2015 - 10:52
FW Magellana, Mio wgrywam bez problemu.
Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Napisano 22 grudzień 2015 - 11:59
Witam, z tego co wiem nie ma opcji wpisania ręcznie stanu licznika bezpośrednio w urządzeniu. Ja mam konto na mio Share i od kilku lat na stravie. Tam mam wyświetlone dane z wielu lat (mogę je dowolnie wyświetlać na wiele sposobów)
<marcino> bezpośrednio wiem że nie można, ale jakby edytować któryś z wewnetrznych plików systemowych to powinno gdzieś to siedzieć, ale jak dla mnie to za wysokie progi chyba że któryś tu mądrzejszych kolegów to rozpracuje i wytłumaczy łopatologicznie.
Napisano 22 grudzień 2015 - 17:28
Siedzi w pliku binarnym profile.sum na dysku mio_data w folderze odpowiednim dla profilu, ale jak mi się wydaje kolejny trening to kolejny wpis-podsumowanie (bo plik rośnie z czasem), z datą treningu, dystansem, parametrami typu średni puls, kadencja, czas treningu i na tej podstawie oblicza sobie całościowy/roczny/miesięczny dystans. Więc bez narzędzia ze strony producenta można zapomnieć. BTW próbowałem kiedyś rozszyfrować binarne pliki (bin) z odbytego treningu i dałem sobie siana, coś tam ustaliłem, ale za mało, biorę dane z gpx-ów jeśli chodzi o eksport treningu do tcx-a.
Napisano 10 luty 2016 - 08:08
Dziś na iBood oferują Mio Cyclo 105 H z nadajnikiem pulsu za 309,95 (+transport: 29,95), można dorzucić czujnik prędkości/kadencji za 109,95 - czyli razem 449,85 zł, na alledrogo za komplet 750 zł, czyli jeśli ktoś rozważa zakup 105 HC (lub tylko H, bez c(czujników) to jak widać 3 stówki w kieszeni zostanie...
http://pl-pl.forum.i...ampaign=date_pl
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 23 luty 2016 - 11:56
Witam
Ma ktoś może ostatni soft Mio dla 105.
Na sofcie z globsatu cos sie wysypało i błędnie pokazauje spalone kalorie,ilośc % podjazdu.Ponadto gdy chcę wybrać niektóre opcje w menu licznik się zawiesza.Próba wgrania softu od nowa nic nie pomaga.Zmiana na np Timexa i potem znów na globo również.
Dziwi mnie także fakt,że po takich zabiegach licznik pamięta moje ustawienia stron.
Mio olało użytkowników 105.Na swoim profilu na FB usuwają nawet moje posty
Napisano 23 luty 2016 - 15:50
Miałem z tym licznikiem krótko do czynienia bo jeździ na nim kolega ale FW Globalsatu był tragiczny. Testowaliśmy dwie ostatnie wersje. Różnice w ilości przejechanych km w stosunku do Garmina były rzędu 20%. W czasie postoju licznik pokazywał nieustannie że się poruszamy. Wgranie FW od Timexa, mimo że starszy datowo, spowodowało że zaczął działać prawidłowo. Też miałem problemy z wgraniem softu ale po kilju próbach udało się to zrobić przez software Globalsatu.
Napisano 25 luty 2016 - 08:54
Spróbuj wgrać soft jeszcze raz tylko po jego instalacji zaznacz w ustawieniach, aby przywrócić ustawienia fabryczne.
Człowiek kombinuje z wgrywaniem softów,a nie przyszło do głowy że zwykły reset może pomóc,najciemniej pod latarnią.Dzieki kolego znów działa jak należy.
Miałem z tym licznikiem krótko do czynienia bo jeździ na nim kolega ale FW Globalsatu był tragiczny. Testowaliśmy dwie ostatnie wersje. Różnice w ilości przejechanych km w stosunku do Garmina były rzędu 20%. W czasie postoju licznik pokazywał nieustannie że się poruszamy. Wgranie FW od Timexa, mimo że starszy datowo, spowodowało że zaczął działać prawidłowo. Też miałem problemy z wgraniem softu ale po kilju próbach udało się to zrobić przez software Globalsatu.
Wydaje mi się ze Timex to to samo co MIO (jesli się myle proszę poprawcie mnie) z Mio miałem jakieś problemy,niestety pamięc ma ulotna i nie pamietam jakie ;p ponadto był dużo mniej intulicyjny mimo iż potem wyszła wersja PL.
Z Globsatem nie miałem żadnych problemów,dodatkowo ma więcej opcji w menu konfiguracji.
- Pan_Wonsik lubi to
Napisano 27 luty 2016 - 11:14
Wydaje mi się ze Timex to to samo co MIO (jesli się myle proszę poprawcie mnie) z Mio miałem jakieś problemy,niestety pamięc ma ulotna i nie pamietam jakie ;p ponadto był dużo mniej intulicyjny mimo iż potem wyszła wersja PL.
Z Globsatem nie miałem żadnych problemów,dodatkowo ma więcej opcji w menu konfiguracji.
ok, wrzuciłem soft globsata będę testował
Napisano 13 marzec 2016 - 18:11
Rozważam zakup nawigacji za jakiś czas, ale najpierw chcę wiedzieć ile oszczędzić. Waham się między modelem 200 a 305.
Zależy mi w sumie na czystej nawigacji + żebym mogła do tego podpiąć sobie czujnik z koła i mieć dokładny pomiar odległości czy prędkości. Na funkcjach treningowych (typu: tętno, kadencja) nie zależy mi, bo od tego mam zegarek. A już zupełnie jest dla mnie zbędne wyświetlanie na ekranie nawigacji powiadomień o sms-ach, połączeniach przychodzących itp., co oferuje model 315.
W związku z tym mam pytanie- opłaca się dokładać 300 zł i brać model 305, czy zapłacić mniej i 200 będzie ok? Jakie są jeszcze różnice pomiędzy tymi dwoma modelami? Przy modelu 200 znalazłam listę co on ma, a czego nie ma. Przy 305 takiej tabeli nie widzę. Da się ładować 200 z powerbanka w czasie jazdy?
Jak ktoś jest w stanie to porównać to będę bardzo wdzięczna
Edit.
A jeszcze zapytam. Ta nawigacja dobrze siedzi w uchwycie? Z tego co widzę, to jest chyba podobnie montowana jak liczniki sigma, których już kilka pogubiłam, utopiłam itp., bo gdzieś mi się zaczepił i wykręcił z podstawki
#717 Gosc_marcino_*
Napisano 14 marzec 2016 - 08:50
Rozważam zakup nawigacji za jakiś czas, ale najpierw chcę wiedzieć ile oszczędzić. Waham się między modelem 200 a 305.
Zależy mi w sumie na czystej nawigacji + żebym mogła do tego podpiąć sobie czujnik z koła i mieć dokładny pomiar odległości czy prędkości. Na funkcjach treningowych (typu: tętno, kadencja) nie zależy mi, bo od tego mam zegarek. A już zupełnie jest dla mnie zbędne wyświetlanie na ekranie nawigacji powiadomień o sms-ach, połączeniach przychodzących itp., co oferuje model 315.
W związku z tym mam pytanie- opłaca się dokładać 300 zł i brać model 305, czy zapłacić mniej i 200 będzie ok? Jakie są jeszcze różnice pomiędzy tymi dwoma modelami? Przy modelu 200 znalazłam listę co on ma, a czego nie ma. Przy 305 takiej tabeli nie widzę. Da się ładować 200 z powerbanka w czasie jazdy?
Jak ktoś jest w stanie to porównać to będę bardzo wdzięczna
Edit.
A jeszcze zapytam. Ta nawigacja dobrze siedzi w uchwycie? Z tego co widzę, to jest chyba podobnie montowana jak liczniki sigma, których już kilka pogubiłam, utopiłam itp., bo gdzieś mi się zaczepił i wykręcił z podstawki
W rowerze szosowym mam 105 a turystycznie używam 200. Przed zakupem porównałem oba modele i różnice są spore.
1. Ekran w 200 jest dużo większy i ma powłokę połysk. W 305 ekran ma 3 cale i jest "matowy"
2. Oba urządzenia są dobrze widoczne w słońcu ale 200 wypada lepiej
3. Bateria w 200 wytrzymuje spokojnie ponad 10h. Nawet na największym podświetlaniu wytrzymuje ok 11 h. A na normalnych parametrach ok 13-14h
4. Gabaryty bardzo zbliżone.
5. model 305 można też kupić bez czujników za 750 zł ale jeżeli nie potrzebujesz kadencji i pulsu TO bierz CYCLO 200
Napisano 20 marzec 2016 - 22:33
Jest ok, może kolega ma ustawioną od prędkości rejestracje i dlatego tak jest. Znam taki przypadek.
I działa Ci poprawnie? Mi też nie paruje grupowych jazd na stravie - jak popatrzyłem na plik gxp to czas postoju działa tak jakby zatrzymał wskazówki zegara tj. np. o 11:55:00 zatrzymuję się na 5 min, ruszam i kolejne zapisy mam 11:55:06 itp..zamiast 12:00:06. Dotyczy MIO 105.
Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu?