Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mio Cyclo

1162 odpowiedzi w tym temacie

#701 dari37

dari37
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 20 grudzień 2015 - 23:39

Witam, wie ktoś jak edytować licznik kilometrów,w Mio Cyclo 305 aby można było wpisać stan samemu??

#702 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 22 grudzień 2015 - 09:55

Witam, wie ktoś jak edytować licznik kilometrów,w Mio Cyclo 305 aby można było wpisać stan samemu??

Witam, z tego co wiem nie ma opcji wpisania ręcznie stanu licznika bezpośrednio w urządzeniu. Ja mam konto na mio Share i od kilku lat na  stravie. Tam mam wyświetlone dane z wielu lat (mogę je dowolnie wyświetlać na wiele sposobów)

#703 maciej.sobczyk.94

maciej.sobczyk.94
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22 grudzień 2015 - 10:52

Witam, mam mio 105, jak wgrać FW GS lub inny tak by była opcja nawigacji. Próbowałem tak jak tutaj zostało to opisane z FW GS - bez skutku. Licznik w trybie aktualizacji nie łączy się z komp.
FW Magellana, Mio wgrywam bez problemu.

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

#704 dari37

dari37
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 22 grudzień 2015 - 11:59

Witam, z tego co wiem nie ma opcji wpisania ręcznie stanu licznika bezpośrednio w urządzeniu. Ja mam konto na mio Share i od kilku lat na  stravie. Tam mam wyświetlone dane z wielu lat (mogę je dowolnie wyświetlać na wiele sposobów)

<marcino>  bezpośrednio wiem że nie można, ale jakby edytować któryś z wewnetrznych plików systemowych to powinno gdzieś to siedzieć, ale jak dla mnie to za wysokie progi chyba że któryś tu mądrzejszych kolegów to rozpracuje i wytłumaczy łopatologicznie. 

#705 yarex

yarex
  • Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 22 grudzień 2015 - 17:28

Siedzi w pliku binarnym profile.sum na dysku mio_data w folderze odpowiednim dla profilu, ale jak mi się wydaje kolejny trening to kolejny wpis-podsumowanie (bo plik rośnie z czasem), z datą treningu, dystansem, parametrami typu średni puls, kadencja, czas treningu i na tej podstawie oblicza sobie całościowy/roczny/miesięczny dystans. Więc bez narzędzia ze strony producenta można zapomnieć. BTW próbowałem kiedyś rozszyfrować binarne pliki (bin) z odbytego treningu i dałem sobie siana, coś tam ustaliłem, ale za mało, biorę dane z gpx-ów jeśli chodzi o eksport treningu do tcx-a.

#706 dari37

dari37
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 22 grudzień 2015 - 22:41

<yarex> , to mnie podłamałeś, na Sigmie ma m przelecane ponad 15-tysiaków i chciałem po prostu sobie to nadpisać, ale jak się nie da to trudno mówi się. Dzieki za odpowiedż.

#707 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8617 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 10 luty 2016 - 08:08

Dziś na iBood oferują Mio Cyclo 105 H z nadajnikiem pulsu za 309,95 (+transport: 29,95), można dorzucić czujnik prędkości/kadencji za 109,95 - czyli razem 449,85 zł, na alledrogo za komplet 750 zł, czyli jeśli ktoś rozważa zakup 105 HC (lub tylko H, bez c(czujników) to jak widać 3 stówki w kieszeni zostanie...

http://pl-pl.forum.i...ampaign=date_pl

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#708 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 10 luty 2016 - 11:44

Mam pytanie do użytkowników 105hc Czy istnieje możliwość aby  wgrać segmenty stravy jako virtual partnera? I czy jest możliwość ustawiania treningu interwałowego za pomocą komputera i wrzucenia do mio? 

#709 xander122

xander122
  • Użytkownik
  • 165 postów

Napisano 23 luty 2016 - 11:56

Witam

Ma ktoś może ostatni soft Mio dla 105.

Na sofcie z globsatu cos sie wysypało i błędnie pokazauje spalone kalorie,ilośc % podjazdu.Ponadto gdy chcę wybrać niektóre opcje w menu licznik się zawiesza.Próba wgrania softu od nowa nic nie pomaga.Zmiana na np Timexa i potem znów na globo również.

Dziwi mnie także fakt,że po takich zabiegach licznik pamięta moje ustawienia stron.

Mio olało użytkowników 105.Na swoim profilu na FB usuwają nawet moje posty

#710 MaRcIn30

MaRcIn30
  • Użytkownik
  • 440 postów
  • SkądPomorskie

Napisano 23 luty 2016 - 13:27

Spróbuj wgrać soft jeszcze raz tylko po jego instalacji zaznacz w ustawieniach, aby przywrócić ustawienia farryczne. 

#711 jajacek

jajacek
  • Użytkownik
  • 535 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 luty 2016 - 15:50

Miałem z tym licznikiem krótko do czynienia bo jeździ na nim kolega ale FW Globalsatu był tragiczny. Testowaliśmy dwie ostatnie wersje. Różnice w ilości przejechanych km w stosunku do Garmina były rzędu 20%. W czasie postoju licznik pokazywał nieustannie że się poruszamy. Wgranie FW od Timexa, mimo że starszy datowo, spowodowało że zaczął działać prawidłowo. Też miałem problemy z wgraniem softu ale po kilju próbach udało się to zrobić przez software Globalsatu.

#712 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 23 luty 2016 - 18:24

timex ma może opcje interwałów? 

#713 xander122

xander122
  • Użytkownik
  • 165 postów

Napisano 25 luty 2016 - 08:54

Spróbuj wgrać soft jeszcze raz tylko po jego instalacji zaznacz w ustawieniach, aby przywrócić ustawienia fabryczne. 

Człowiek kombinuje z wgrywaniem softów,a nie przyszło do głowy że zwykły reset może pomóc,najciemniej pod latarnią.Dzieki kolego znów działa jak należy.

Miałem z tym licznikiem krótko do czynienia bo jeździ na nim kolega ale FW Globalsatu był tragiczny. Testowaliśmy dwie ostatnie wersje. Różnice w ilości przejechanych km w stosunku do Garmina były rzędu 20%. W czasie postoju licznik pokazywał nieustannie że się poruszamy. Wgranie FW od Timexa, mimo że starszy datowo, spowodowało że zaczął działać prawidłowo. Też miałem problemy z wgraniem softu ale po kilju próbach udało się to zrobić przez software Globalsatu.

Wydaje mi się ze Timex to to samo co MIO (jesli się myle proszę poprawcie mnie) z Mio miałem jakieś problemy,niestety pamięc ma ulotna i nie pamietam jakie ;p ponadto był dużo mniej intulicyjny mimo iż potem wyszła wersja PL.

Z Globsatem nie miałem żadnych problemów,dodatkowo ma więcej opcji w menu konfiguracji.

• Pan_Wonsik lubi to

#714 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 27 luty 2016 - 11:14

Wydaje mi się ze Timex to to samo co MIO (jesli się myle proszę poprawcie mnie) z Mio miałem jakieś problemy,niestety pamięc ma ulotna i nie pamietam jakie ;p ponadto był dużo mniej intulicyjny mimo iż potem wyszła wersja PL.

Z Globsatem nie miałem żadnych problemów,dodatkowo ma więcej opcji w menu konfiguracji.

ok, wrzuciłem soft globsata będę testował ;)

#715 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 07 marzec 2016 - 08:52

Od kilku lat używam tego licznika do treningów i nie zauważyłem żadnych problemów. Od razu po zakupie wgrałem oprogramowanie MIO 2.1 i działa.

#716 Go-Ha

Go-Ha
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 13 marzec 2016 - 18:11

Rozważam zakup nawigacji za jakiś czas, ale najpierw chcę wiedzieć ile oszczędzić. Waham się między modelem 200 a 305. 

Zależy mi w sumie na czystej nawigacji + żebym mogła do tego podpiąć sobie czujnik z koła i mieć dokładny pomiar odległości czy prędkości. Na funkcjach treningowych (typu: tętno, kadencja) nie zależy mi, bo od tego mam zegarek. A już zupełnie jest dla mnie zbędne wyświetlanie na ekranie nawigacji powiadomień o sms-ach, połączeniach przychodzących itp., co oferuje model 315.

W związku z tym mam pytanie- opłaca się dokładać 300 zł i brać model 305, czy zapłacić mniej i 200 będzie ok? Jakie są jeszcze różnice pomiędzy tymi dwoma modelami? Przy modelu 200 znalazłam listę co on ma, a czego nie ma. Przy 305 takiej tabeli nie widzę. Da się ładować 200 z powerbanka w czasie jazdy?

Jak ktoś jest w stanie to porównać to będę bardzo wdzięczna ;)

Edit.

A jeszcze zapytam. Ta nawigacja dobrze siedzi w uchwycie? Z tego co widzę, to jest chyba podobnie montowana jak liczniki sigma, których już kilka pogubiłam, utopiłam itp., bo gdzieś mi się zaczepił i wykręcił z podstawki

#717 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 14 marzec 2016 - 08:50

Rozważam zakup nawigacji za jakiś czas, ale najpierw chcę wiedzieć ile oszczędzić. Waham się między modelem 200 a 305. 

Zależy mi w sumie na czystej nawigacji + żebym mogła do tego podpiąć sobie czujnik z koła i mieć dokładny pomiar odległości czy prędkości. Na funkcjach treningowych (typu: tętno, kadencja) nie zależy mi, bo od tego mam zegarek. A już zupełnie jest dla mnie zbędne wyświetlanie na ekranie nawigacji powiadomień o sms-ach, połączeniach przychodzących itp., co oferuje model 315.

W związku z tym mam pytanie- opłaca się dokładać 300 zł i brać model 305, czy zapłacić mniej i 200 będzie ok? Jakie są jeszcze różnice pomiędzy tymi dwoma modelami? Przy modelu 200 znalazłam listę co on ma, a czego nie ma. Przy 305 takiej tabeli nie widzę. Da się ładować 200 z powerbanka w czasie jazdy?

Jak ktoś jest w stanie to porównać to będę bardzo wdzięczna ;)

Edit.

A jeszcze zapytam. Ta nawigacja dobrze siedzi w uchwycie? Z tego co widzę, to jest chyba podobnie montowana jak liczniki sigma, których już kilka pogubiłam, utopiłam itp., bo gdzieś mi się zaczepił i wykręcił z podstawki

W rowerze szosowym mam 105 a turystycznie używam 200. Przed zakupem porównałem oba modele i różnice są spore.

1. Ekran w 200 jest dużo większy i ma powłokę połysk. W 305 ekran ma 3 cale i jest "matowy"

2. Oba urządzenia są dobrze widoczne w słońcu ale 200 wypada lepiej

3. Bateria w 200 wytrzymuje spokojnie ponad 10h. Nawet na największym podświetlaniu wytrzymuje ok 11 h. A na normalnych parametrach ok 13-14h

4. Gabaryty bardzo zbliżone.

5. model 305 można też kupić bez czujników za 750 zł ale jeżeli nie potrzebujesz kadencji i pulsu TO bierz CYCLO 200

#718 Go-Ha

Go-Ha
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 14 marzec 2016 - 10:17

Dzięki wielkie Marcino. Tak więc oszczędzam na 200 ;)

#719 henon

henon
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 20 marzec 2016 - 22:33

Jest ok, może kolega ma ustawioną od prędkości rejestracje i dlatego tak jest. Znam taki przypadek. 

I działa Ci poprawnie? Mi też nie paruje grupowych jazd na stravie - jak popatrzyłem na plik gxp to czas postoju działa tak jakby zatrzymał wskazówki zegara tj. np. o 11:55:00 zatrzymuję się na 5 min, ruszam i kolejne zapisy mam 11:55:06 itp..zamiast 12:00:06. Dotyczy MIO 105.

Może ktoś zna rozwiązanie tego problemu?

#720 Synu

Synu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21 marzec 2016 - 21:52

MiO cyclo 105 działa bez problemów z duotrap w treck madone?

Dodaj odpowiedź