Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mio Cyclo

1162 odpowiedzi w tym temacie

#681 czach

czach
  • Użytkownik
  • 527 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 listopad 2015 - 14:07

HC = czujniki tętna i kadencji/prędkości

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

-- 

Marcin Trzaska

#682 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 08 listopad 2015 - 21:26

jest jakiś uchwyt do mio  pozwalajacy w ten sposób zamontować urządzenie http://blog.artscycl...RFLYGREDG-3.jpg

#683 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 08 listopad 2015 - 21:32

Ja mam coś w tym stylu, tylko na uchwycie od MTB więc trochę krótszy, ale nie mam oryginalnego mocowania od mio, tylko dorobiłem sobie samemu mocowanie garmina do niego, bo oryginalne mio było popsute.
Gdzieś takie uchwyty do samego mio są, nie wiem czy nawet, nie wchodzi to normalnie w ten garminowski tylko trzyma trochę słabiej.

pEwqfjf.jpg

• Pan_Wonsik lubi to

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#684 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 08 listopad 2015 - 21:55

dzięki za odpowiedź, znalazłem coś takiego i toy chwyt z garmina 1000 według autora "Out front mount is similar to the one included with the Edge 1000" , moze ma ktos doswiadczenie z takim patentem i jak mocno to trzyma i czy wymaga dodatkowych zabiegów żeby licznik sie trzymał porządnie? IMG_0074.jpg

#685 wojtek123

wojtek123
  • Użytkownik
  • 136 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 listopad 2015 - 22:31

Pytanie, czy za 350 zł opłaca się kupić nowe Mio Cyclo 305(wersja bez HC)?

#686 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 postów

Napisano 09 listopad 2015 - 08:54

Generalnie komputerki Garmina ciasniej wchodza do uchwytow "przedmostkowych" Srama. Przypuszczam, ze do Mio bedzie pasowal idealnie, ale ktos juz wczrsniej pisal, ze orginalne uchwyty Garmina tez pasuja, Mio ma minimalny luz, co mimo nie wplywa na beak stabilnosci oraz, ze licznik wypadnie z uchwytu na nierownej nawierzchni. Uchwyt Srama natomiast wyglada tak:

Załączony plik  ImageUploadedByTapatalk1447055666.037114.jpg   44,29 KB   26 Ilość pobrań
  • Pan_Wonsik lubi to
Using Tapatalk

#687 parmenides

parmenides
  • Użytkownik
  • 630 postów
  • SkądZgorzała

Napisano 09 listopad 2015 - 13:22

Mój szwagier ma od dwóch lat najtańszy, rodem z Chin, uchwyt przedmostowy do Garmina - plastik-fantastic za 3 lub 5 dol. Jego Mio 105 siedzi w tym poprawnie. Nie ma tego kliknięcia, które pojawia się w przypadku użycia z moim edkiem 510, ale nigdy mu nie wypadł, nie poluzował się, nie miał żadnych problemów. 

Zapewne do Srama czy k-edge będą tym bardziej pasować. 

Nota bene  - próbowałem też zapiąć do swojego uchwytu Garmina jego Mio 105 i też siedział pewnie. Moim zdaniem, choć mocowania są różne, to Mio trzyma się solidnie na uchwytach do Garmina. Niezależnie, który wybierzesz. 

• Pan_Wonsik lubi to

#688 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 10 listopad 2015 - 12:26

Pytanie, czy za 350 zł opłaca się kupić nowe Mio Cyclo 305(wersja bez HC)?

Sprawdź z jakimi Mapami jest to urządzenie. Czy posiada mapy Polski. Jeżeli tak to cena jest na prawdę okazyjna.

#689 Pan_Wonsik

Pan_Wonsik
  • Użytkownik
  • 123 postów

Napisano 10 listopad 2015 - 20:34

Super Panowie! dzięki za opinie :) 

#690 MarekB

MarekB
  • Użytkownik
  • 608 postów
  • SkądLuszowice

Napisano 11 listopad 2015 - 17:22

Sprawdź z jakimi Mapami jest to urządzenie. Czy posiada mapy Polski. Jeżeli tak to cena jest na prawdę okazyjna.

Jeżeli chodzi o pewne urządzenie z olx-a, to nie ma map Polski. Jest przywiezione z Wlk. Brytanii.

#691 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 19 listopad 2015 - 13:20

Witam, jak będę miał trochę więcej czasu to opiszę bardziej szczegółowo urządzenie.

1. pikanie można wyłączyć (zarówno w czasie klikania w ekran jak i w czasie nawigacji)

2. Wyświetlacz bardzo wyraźny, używałem kilku urządzeń tego typu i cyclo 200 wypada najlepiej

3. Mapa wgrana w urządzeniu to MAPA OSM (dokładna) możesz się zalogować na mio http://www.mioshare.com/landingi zobaczyć jak się planuję trasy/treningi za pomocą map osm lub osm topo

4.  Ekran można spersonalizować odnośnie wyświetlanych funkcji, bardzo fajnym rozwiązaniem jest profil trasy (bardzo dużo danych związanych z parametrami trasy)

5. Bardzo funkcja Suprise Me (planowanie 3 tras przejazdu) podajesz czas albo długość jaką chcesz przejechać a urządznie planuje trasę uwzgledniając typ roweru i profil trasy.

Kolejne spostrzeżenia związane z użytkowaniem tego modelu CYCLO 200

1. Obudowa i wykonanie bardzo dobre - mimo intensywnego użytkowania, także w ciężkich warunkach nie widać śladów użytkowania

2. Ekran jak wspominałem wyraźny i można go spersonalizować do swoich preferencji (jasność, wygaszacz itp.0

3. Uchwyt jeden w zestawie, można sobie dokupić mocowania dodatkowe. Ja kupiłem uchwyt przed mostek za 90 zł (jest to dobre rozwiązanie jeżeli mamy mocno pochyloną sylwetkę na rowerze)

4. Planowanie tras na na komputerze za bardzo fajnie się sprawdza. Bardzo dokładne mapy OSM I osm TOPO.

5. Bateria wytrzymuje ok 8-11godzin w zależności od ustawień wyświetlacza.

6. Kolor wyświetlanej mapy ustawiłem "perła" moim zdaniem najlepiej czytelny.

7. W mio cyco 200 mogło by być więcej nazw miejscowości przy dużym zoom out

8. Transfer z komputerem bezproblemowy, w profilu można sobie zaznaczyć eksport danych do innego portalu STRAVA, ENDOMONDO itp jeżeli jesteśmy już przyzwyczajeni :)

9. Bardzo szczegółowa historia, można sobie sprawdzić każdy przejazd z wykresami włącznie, ale też możemy sobie zrobić podsumowania dziennie, tygodniowo, miesięcznie, roczne.

10. Suprise Me fajna opcja w szczególności jeżeli nie znamy miejsca a chcemy zrobić określony przejazd czasowy lub kilometrażowy.

#692 Miss

Miss
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Skądlass

Napisano 22 listopad 2015 - 16:45

Kolejne spostrzeżenia związane z użytkowaniem ...

jakie kraje obejmuje mapa i czy da się wgrać inne kraje??

czy kontury las-pole są tak słabo widoczne jak w wersji na PC

czy widoczne jest cieniowanie wysokości-warstwic??

może da się fotki ekranu z widokiem map zrobić??

#693 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 23 listopad 2015 - 15:24

jakie kraje obejmuje mapa i czy da się wgrać inne kraje??

czy kontury las-pole są tak słabo widoczne jak w wersji na PC

czy widoczne jest cieniowanie wysokości-warstwic??

może da się fotki ekranu z widokiem map zrobić??

1. Mapa zawiera Austria Bulgaria Croatia Czech Republic Denmark Estonia Germany Greece Hungary Italy Kosovo Latvia Lithuania Poland Romania Serbia Slovakia Slovenia Turkey Ukraine Vatican jak rozmawiałem w sklepie rowerowych to pozostałe mapy będzie można dokupić na stronie MIO

2.to kwestia wyboru koloru map są różne schematy mapy (lasy są bardzo wyraźnie zaznaczone na zielono :)

3. jest to nawigacja rowerowa a nie turystyczna ( jeżeli potrzebujesz warstwice w urządzeniu itp to musisz poszukać w nawigacjach turystycznych w które korzystają w map topo. Oczywiście warstwice są widoczne na mapie topo w programie Mio share ( za pomocą którego planujemy wycieczki)

4.Załączony plik  mio osm.png   540,31 KB   25 Ilość pobrań

Załączony plik  mio topo.png   471,72 KB   26 Ilość pobrań

• poziom79 lubi to

#694 Miss

Miss
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Skądlass

Napisano 23 listopad 2015 - 21:05

Wielkie dzięki za pierwszy polski konkretny opis gps'a   

#695 p-kedzia

p-kedzia
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 23 listopad 2015 - 22:03

Z tą możliwością dokupienia map to zostałeś raczej wprowadzony w błąd, jak na razie nie ma takiej możliwości :-(

#696 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 24 listopad 2015 - 09:07

Z tą możliwością dokupienia map to zostałeś raczej wprowadzony w błąd, jak na razie nie ma takiej możliwości :-(

" jak rozmawiałem w sklepie rowerowych to pozostałe mapy będzie można dokupić na stronie MIO"

Poza tym 200 ma slot na karty micro sd i Panowie mówili że będzie też możliwość dokupienia karty z mapami OSM dla pozostałych krajów europy zachodniej

#697 p-kedzia

p-kedzia
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 24 listopad 2015 - 09:24

A ja napisałem,ze nie ma takiej możliwości , proszę sobie zobaczyć na stronie producenta.

#698 p-kedzia

p-kedzia
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 24 listopad 2015 - 09:27

..i jak wyjdzie wersja Hello Kitty , to tez uwierzysz?

#699 mesteken

mesteken
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24 listopad 2015 - 17:28

Na forum Cyclogps jakiś czas temu też czytałem, że ma zostać udostępniona możliwość zakupu dodatkowych map. Być może nie są to tylko plotki.

#700 aserth

aserth
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 02 grudzień 2015 - 11:44

Pytanie do Mio Cyclo 105:

ustawiłem w nim swoje strefy HR. Skonfigurowałem funkcje wyświetlane na ekranie podczas treningu. Gdzie jest opcja żeby wyświetlała mi się aktualna strefa HR, w której jestem? I czasy ile jechałem w danej strefie? Da się to ustawić?

Dodaj odpowiedź