Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mio Cyclo

1162 odpowiedzi w tym temacie

#821 Kufir

Kufir
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 09 lipiec 2016 - 19:30

Nie mogę wgrać przez USB tras z MIO cyclo 105 na komputer.

Loguje sie do cyclo agenta, na tego samego emaila mam zalożone konto na mio share.

W cykloagencie jest informacja że urządzenie zaktualizowane i trasy sie wgrały natomiast na mioshare nie mam żadnych treningów.

Jak można wgrywać treningi z tego urządzenia na komputer?

Moje rowerowe foty z Jury:

https://www.instagra...ufir_jura_bike/

#822 dari37

dari37
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 09 lipiec 2016 - 22:22

Witam, jak zmienić firmware w mio 305 i czy będzie lepszy od orginalnego? 

#823 lisek57

lisek57
  • Użytkownik
  • 121 postów
  • SkądOzorków http://lisek571.blogspot.com/

Napisano 12 lipiec 2016 - 20:03

witam panowie czy polecacie cyclo105 bo mam zamiar kupić

#824 Kufir

Kufir
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 lipiec 2016 - 06:57

Przeczytaj poprzednie strony tego tematu bedziesz miał mnóstwo opinii (tak, wiem jest dużo)...

Urządzenie działa poprawnie jednak jest problem z oryginalnym oprogramowaniem, zwłaszcza tym które odpowiada za zgrywanie treningów do PC. Gdy będziesz korzystać z programów autorskich które można pobrać z tego tematu problem znika.

#825 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 13 lipiec 2016 - 08:27

witam panowie czy polecacie cyclo105 bo mam zamiar kupić

Używam i jestem zadowolony. Zgrywanie treningów nie dostarczało mi problemów. Wystarczy przeczytać instrukcję (a większość tego nie robi). Konto mioshare mam połączone ze stravą i po chwili mam wszystkie treningi na stravie. Można też plik gpx zgrać na dysk i wrzucić ręcznie jeżeli ktoś tak preferuję.

• Siara_iwj lubi to

#826 Kufir

Kufir
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 13 lipiec 2016 - 10:24

Wystarczy przeczytać instrukcję (a większość tego nie robi)

A czasami pomimo przeczytanej instrukcji nie działa tak jak opisują i to na różnych systemach operacyjnych :(

#827 Piotr_Drem

Piotr_Drem
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13 lipiec 2016 - 11:39

Witam,

od kilku dni posiadam MIO 315HC z czujnikiem kadencji/prędkości . W tej chwili jestem po 3 nazwijmy to treningach z tym urządzeniem. 

Występuję u mnie dosyć denerwujący problem ,a mianowicie nie działa autopauza.

Przykładowo po przejechaniu 10,00 km, gdzie średnia wynosi 28,00 km/h, staję na przejeździe kolejowym, czekam około 3-4 min. w tym czasie na ekranie MIO prędkość wskazuje 0,00, czas także nie upływa. Po ruszeniu z miejsca, czas który spędziłem na przejeździe zostaje automatycznie doliczony, a średnia spada o jakieś 3-4 km/h.

Kilkanaście km dalej, zrobiłem sobie krótką przerwę (około 5min.), stuknąłem ikonkę "pauzy". Po ruszeniu sytuacja się powtarza i czas zostaje ponownie doliczony.

Po analizie treningu w MioShare, w miejscach gdzie nie poruszałem się, wykres pokazuje,że "jechałem w miejscu" tj. stojąc, czas płynął a prędkość wynosiła około 9 km/h. :/

Oczywiście chciałbym,aby przy całkowitym zatrzymaniu, czas i prędkość także zostały wstrzymane, chociażby tak jak jest to w standardowych licznikach rowerowych (Sigma itd.).

Czy ktoś może, miał podobny problem??

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdro

#828 yarex

yarex
  • Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 13 lipiec 2016 - 11:51

Witam,

od kilku dni posiadam MIO 315HC z czujnikiem kadencji/prędkości . W tej chwili jestem po 3 nazwijmy to treningach z tym urządzeniem. 

Występuję u mnie dosyć denerwujący problem ,a mianowicie nie działa autopauza.

Hey

Jaką wersję softu masz w swoim mio 305? Pamiętam, że w różnych wersjach softu działało to rożnie, w obecnej jest to już chyba poprawione - nie pamiętam. 

Jeśli chcesz wyeliminować w/w problem na etapie exportu do strawy/enodomondo to można to zrobić programowo na etapie importu z urządzenia i następnie eksportu do strawy/endomondo - moja apka, której używam do tego celu ma taka funkcjonalność.

pozdrawiam

Jarek

#829 Piotr_Drem

Piotr_Drem
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 13 lipiec 2016 - 12:09

Hey

Jaką wersję softu masz w swoim mio 305? Pamiętam, że w różnych wersjach softu działało to rożnie, w obecnej jest to już chyba poprawione - nie pamiętam. 

Jeśli chcesz wyeliminować w/w problem na etapie exportu do strawy/enodomondo to można to zrobić programowo na etapie importu z urządzenia i następnie eksportu do strawy/endomondo - moja apka, której używam do tego celu ma taka funkcjonalność.

pozdrawiam

Jarek

Według Cyclo Agent jest to najnowsza wersja, bodajże 4.4.5.

Wolałbym wyeliminować problem na etapie trwania treningu,bo jednak zależy mi na tym,aby wiedzieć jaką mam dokładnie średnią prędkość podczas konkretnej jazdy.

#830 aserth

aserth
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 lipiec 2016 - 07:33

Mio Cyclo 105 z softem od Mio.

Czy ktoś orientuje się czy przy treningu z mocą można ustawić wyświetlanie aktualnej mocy z uśrednieniem np do 3 czy 5 sekund? Tak jest w Garminach.

Szukałem w menu w Mio i nie znalazłem takiej opcji. Czy w sofcie od GS jest ta opcja?

A i zauważyłem, że przy pobieraniu treningów programem Yarexa nie pobierają się wartości mocy - też tak macie? Jak pobieram CycloAgentem jest ok.

#831 Kufir

Kufir
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 15 lipiec 2016 - 09:49

Mio Cyclo 105 z softem od Mio.

Czy ktoś orientuje się czy przy treningu z mocą można ustawić wyświetlanie aktualnej mocy z uśrednieniem np do 3 czy 5 sekund? Tak jest w Garminach.

Szukałem w menu w Mio i nie znalazłem takiej opcji. Czy w sofcie od GS jest ta opcja?

Możesz ustawić w Systemie opcje GPS. Rejestrowanie punktów co 1 sekunde (bieganie), co 2 sekundy (rower) lub co 3 , 4 sek.

#832 aserth

aserth
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 lipiec 2016 - 10:39

Możesz ustawić w Systemie opcje GPS. Rejestrowanie punktów co 1 sekunde (bieganie), co 2 sekundy (rower) lub co 3 , 4 sek.

Tak, ale mi chodzi o odczyt wartości mocy z piasty PowerTap z uśrednieniem co np 3 sekundy a nie o rejestrowanie punktów z gps.

#833 Synu

Synu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 16 lipiec 2016 - 14:44

Witam mam Mio Cyclo 105 wgrałem mu takie oprogramowanie GB-580P Firmware-F-GGB-2O-1503311.GHX.

Jaki proponujecie najlepszy program do zgrywania i analizowania treningów. A dobrze by było żeby przy okazji wysyłał treningi do Stravy i Endomondo automatycznie.

#834 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 19 lipiec 2016 - 09:30

Tak, ale mi chodzi o odczyt wartości mocy z piasty PowerTap z uśrednieniem co np 3 sekundy a nie o rejestrowanie punktów z gps.

możesz ustawić albo aktualna moc (odczytuje co sekunda) lub średnia moc (odczyt co 5 sekund)

Korzystam z oryginalnego softu i mam ustawiony eksport w panelu mioshare do stravy

#835 dari37

dari37
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 19 lipiec 2016 - 23:02

Ja zakupiłem 305 hc w grudniu 2015 i cyclo agent pokazuje mi  wersje 4.2.6   R26  parę postów wstecz wyczytałem że jest ponoć 4.4.5 czy to mozliwe, i jak to zaktualizować?

#836 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 20 lipiec 2016 - 08:33

Ja zakupiłem 305 hc w grudniu 2015 i cyclo agent pokazuje mi  wersje 4.2.6   R26  parę postów wstecz wyczytałem że jest ponoć 4.4.5 czy to mozliwe, i jak to zaktualizować?

Na stronie MIO share i na stronie mio są bieżące informacje o aktualizacjach urządzeń. Przy zgrywaniu treningów przez CYCLO AGENTA też pojawia się komunikat ( jeżeli klikniesz SPRAWDŹ AKTUALIZACJĘ)

Ja ostatnio robiłem aktualizację map i softu do mojego cyclo 200 bo taką informację przeczytałem na stronie mioshare (aktualności)

aktualizacja 4.4.5 nie jest przeznaczona do modelu 305 :(

#837 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1560 postów
  • Skądpolska

Napisano 21 lipiec 2016 - 12:56

Może ktoś powiedzieć ile max pól z danymi można sobie ustawić na Ekranie Mapy w urządzeniach Mio ( dla porównania Garminy Edge  2 , Garminy Turystyczne 4,TwoNav Ultra 4,Polary np 650 nie moge znaleźć info )

Takie jak poniżej foto z wykresem i są 4 pola , może podobnie jest z mapą?

http://www.viavelo.n..._screen_lap.jpg

#838 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 21 lipiec 2016 - 15:57

Pobawiłem się chwilę i w 315 można ustawić dwa pola na mapie.

Pomyliłem się wcześniej, ma być 315, zamiast 305.

• big75 lubi to

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#839 aserth

aserth
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 22 lipiec 2016 - 09:11

możesz ustawić albo aktualna moc (odczytuje co sekunda) lub średnia moc (odczyt co 5 sekund)

Korzystam z oryginalnego softu i mam ustawiony eksport w panelu mioshare do stravy

tak? Muszę to przetestować w takim razie - wydawało mi się, że średnia moc to średnia z całego treningu.

#840 TOFIK

TOFIK
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 25 lipiec 2016 - 11:47

Witam
Zakupiłem MIO 500 i mam problem żeby zbuforować czujnik tętna i kadencji i po podłączeniu i pruby zarejestrowania MIO  do kompa przez CYCLOAGENT wyskakuje komunikat że urządzenie jest już zarejestrowane na innym kącie. 

Użytkownik Prozor edytował ten post 25 lipiec 2016 - 12:55
Kąt, a konto jednak jest różnica, prawda? Próba, a nie "pruba" (co to jest!?) naucz się pisać poprawnie, to forum to nie śmietnik!

Dodaj odpowiedź