Jeżeli z kimś prowadzisz dialog to staraj się odpowiadać na pytania, inaczej rozmowa traci sens. Zatem jeszcze raz: pokaż mi te fragmenty Biblii wskazujące, że Bóg to ,,sadysta, któremu obce są miłość, miłosierdzie, wybaczenie'',będzie to tym łatwiejsze, że rzekomo są one tak liczne, że ,,mój fanatyzm upośledziłby mi zmysł wzroku''. Dawaj, nie martw się o mój fanatyzm, moją wiarę i mój wzrok, wskaż te fragmenty, inaczej będziesz uznany za forumowego trola.
Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...
Napisano 27 czerwiec 2019 - 15:09
Tobo skończ o tej Bibli ponieważ, Stary Testament to mniej więcej Tora, księga na której opiera się religia najinteligentniejszego narodu na świecie. Weź za to pod uwagę że skoro coś Ci nie pasuje to może po prostu tego nie rozumiesz a to jeszcze nie powód by pisać że jest złe.
Nie interpretowanie tekstu jest nie możliwe. Trzeba wiedzieć co oznaczały pewne zwyczaje, zachowania w końcu są tam wydarzenia które miały miejsce tysiące lat temu.
Kopernik nie odkrył układu heliocentrycznego tylko napisał dowód.
Nie odnoszę się do tego co pisze marvelo bo nie mam czasu na filmy ![]()
<p>
Gosc_tobo_*
Napisano 27 czerwiec 2019 - 16:02
Jeżeli z kimś prowadzisz dialog to staraj się odpowiadać na pytania, inaczej rozmowa traci sens. Zatem jeszcze raz: pokaż mi te fragmenty Biblii wskazujące, że Bóg to ,,sadysta, któremu obce są miłość, miłosierdzie, wybaczenie'',będzie to tym łatwiejsze, że rzekomo są one tak liczne, że ,,mój fanatyzm upośledziłby mi zmysł wzroku''. Dawaj, nie martw się o mój fanatyzm, moją wiarę i mój wzrok, wskaż te fragmenty, inaczej będziesz uznany za forumowego trola.
Piszesz o mnie w trzeciej osobie. Więc pisz do tej osoby, nie do mnie.
Jeśli osobę do której piszesz chcesz okreslic w trollem to możesz. Możesz również wszystko inne.
Nie zamierzam niczego ci podsuwać, masz wyrąbane na moją opinę o tobie i vice versa. I nic tego nie zmieni.
Gosc_tobo_*
Napisano 27 czerwiec 2019 - 18:58
Nawet gdybym to zrobił, wskazał te fragmenty i tak nie miałoby to znaczenia- jak wspomniałem: ze względu na niezdolność rozumienia treści i/lub błędną interpretację.
Gosc_Bullet_*
Napisano 27 czerwiec 2019 - 19:37
Nawet gdybym to zrobił, wskazał te fragmenty i tak nie miałoby to znaczenia- jak wspomniałem: ze względu na niezdolność rozumienia treści i/lub błędną interpretację.
Nie, nie zaakceptuję każdą interpretację, po prostu wskaż te straszne fragmenty. To przecież nie jeden fragment Biblii, nie dwa, pięć czy dziesięć. W/g ciebie jest ich dużo więcej - podaj choćby tylko hasłowo, same nazwy tych przypadków. A może raczej jesteś netowym trolem i pieniaczem forumowym, który przy normalnym moderatorze już dawno byłby zbanowany za prowokowanie i obrażanie innych userów?
Ponawiam też pytanie o twój język. Zdajesz sobie sprawę, że wyrażenie ,,mieć wy....bane/wyrąbane, na coś /na kogoś'' to język grypserki bandytów więziennych? Masz tego świadomość i używasz takich wulgarnych określeń celowo, czy nieświadomie?
Gosc_tobo_*
Napisano 27 czerwiec 2019 - 20:52
Jeśli ktoś miałby dostać czerwoną kartkę byłbyś w tej grupie razem ze mną.
Fanatycy z reguły cieszą się, czasami trudną do zrozumienia, tolerancją. Mi jednak to co piszesz zupełnie nie przeszkadza.
Ja jestem zdecydowanie przeciwny wykopywaniu takich jak ty. Przynajmniej nie wrócisz pod inną postacią i moderator nie będzie musiał kolejny raz sprzątać.
Komfort pisania tu jest taki że ja niczego nie muszę. I używając języka który tak cię gryzie - kompletnie mnie wali co na ten temat będziesz myślał.
Gosc_tobo_*
Napisano 27 czerwiec 2019 - 21:13
Tobo,zostałeś wypunktowany jak dzieciak przy profesorze
nie masz argumentów to strzelasz z procy jak każda łajza
Wracasz w najbardziej kulminacyjnych momentach w tym wątku.
Możesz dać "na mszę" w intencji zwycięstwa forumowego. Do zbawienia cie to nie zbliża, do duszpasterza- być może.
Gosc_Bullet_*
Napisano 27 czerwiec 2019 - 21:15
Nie, niczego nie widzę, czekam, aż spełnisz swoją obietnicę. Pisałeś wiele, obrażając poglądy ludzi wierzących o Bogu, który w/g ciebie w Biblii jest rzekomo przedstawiony jako rzeźnik i sadysta. Skoro tak twierdzisz, to wskaż te cytaty,podaj przykłady, albo po prostu przyznaj, że zasłyszałeś jakieś bzdury i bezmyślnie je powtarzasz.
Gosc_grzesiek32_*
Napisano 27 czerwiec 2019 - 21:19
Wracasz w najbardziej kulminacyjnych momentach w tym wątku.
Możesz dać "na mszę" w intencji zwycięstwa forumowego. Do zbawienia cie to nie zbliża, do duszpasterza- być może.
Piszac kulminacyjny wątek dobrze ze chociaż zauważyłeś swoją porażkę.
Gosc_tobo_*
Napisano 27 czerwiec 2019 - 21:37
Od niepamiętnych czasów dyskusja z wami nie ma żadnego sensu. Co byś tu obłędnego nie spłodził zachowując kontrolę możesz w realnym świecie wyjść na zupełnie normalnego.
Mając na uwadze zagrożenia przedstawione przez marvelo dobrze byś tej próby bycia normalnym się trzymał- inaczej padniesz przy pierwszym podmuchu islamskiej nawałnicy.
Gosc_Bullet_*
Napisano 27 czerwiec 2019 - 22:15
Piszesz czasami doradzając innym o elementach napędu, spinkach, łańcuchach i suportach. Robisz jako mechanik więc piszesz o tym, na czym się znasz. Trzymaj się tego. Gdy jednak dyskusja wychodzi już na inne kwestie roweru, choćby ramy i materiały, z których są zrobione piszesz już nie na temat. A gdy wchodzimy całkiem na off top często po prostu bredzisz i obrażasz poglądy innych. Powtórzę, bo chyba ci to umknęło: na obrazę poglądów religijnych innych osób w tym kraju jest konkretny paragraf w kodeksie karnym. Możesz sobie błaznować, ale do czasu, w końcu dojdziesz do ściany i znajdzie się ktoś, kto zainwestuje czas i pieniądze, aby ci to udowodnić prawnie. I wtedy, w niechciany sposób będziesz miał okazję poznać swego forumowego kolegę. Przemyśl kwestię i zastanów się czy to opłacalne.