Jump to content

Photo

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 replies to this topic

#1321 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 02 November 2019 - 02:22

Siara-iwj napisał w temacie "Muzyka" (ale odpowiem tutaj, bo tam zostawmy miejsce dla muzyki):

Ja wiem, że kościół katolicki chciałby posiadać 100% klientów, ale na szczęście są alternatywy, warto podkreślić, że legalne. 

Oczywiście że są. Jeśli mnie też uważasz za "klienta" tej korporacji to się mylisz. Nie jestem nim już od wielu lat. 

https://live.staticf...acd920312_b.jpg

#1322 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 02 November 2019 - 13:48

Po raz kolejny wklejasz publikacje sekty Pawła Chojeckiego, która poprzez ciągłą kontrolę, inwigilację i inne metody zastraszania swoich członków skłoniła do odejścia nawet neonazistę Mariana Kowalskiego, z którym miała szerokie kontakty.

Czy należysz do sekty o nazwie "Kościół Nowego Przymierza w Lublinie"..?

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#1323 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 02 November 2019 - 17:04

Tam nie jest nic złego. Wszystko zależy od interpretacji. :)
Kilka warstw głębiej jest pewnie miłość do bliźniego tylko że masz zbyt ograniczone pojmowanie żeby ją dostrzec.

#1324 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 03 November 2019 - 00:35

Po raz kolejny wklejasz publikacje sekty Pawła Chojeckiego, która poprzez ciągłą kontrolę, inwigilację i inne metody zastraszania swoich członków skłoniła do odejścia nawet neonazistę Mariana Kowalskiego, z którym miała szerokie kontakty.

Czy należysz do sekty o nazwie "Kościół Nowego Przymierza w Lublinie"..?

Skoro Ty publikujesz materiały sekty czcicieli Szatana to chyba i mi wolno publikować materiały legalnie działającego kościoła zarejestrowanego w rejestrze kościołów i innych związków wyznaniowych pod numerem 132?

A odpowiadając na Twoje pytanie z presupozycją niestety zawiodę Cię - nie należę, i możesz to sprawdzić wyszukując gdzieś na tym forum jakieś moje zdjęcie z zawodów (coś tam kiedyś na pewno wkleiłem) i śledząc bacznie wszystkie ich spotkania i nabożeństwa (często widać audytorium Chojeckiego, a nie ma ich aż tak dużo) - gwarantuję Ci, że mnie tam nie znajdziesz.

Ale samego Pawła Chojeckiego poznałem osobiście w 1991 roku, mieszkając wtedy w akademiku Politechniki Lubelskiej na Nadbystrzyckiej (miałem taki krótki epizod z tą uczelnią), gdy chodził po pokojach ewangelizować studentów (nawet nie wiem, czy już jako protestant, czy jeszcze jako członek katolickiego ruchu oazowego - ale to nie miało znaczenia, liczyła się prawda Słowa, które wtedy zasiał i które ma moc, niezależnie od motywów głoszącego i jego nominalnej przynależności do formalnych struktur konkretnego kościoła). Potem (parę miesięcy później) jeszcze z raz z nim rozmawiałem, dostałem nawet (za darmo) taki niebieski Nowy Testament (tzw.Gedeonitka). Od tamtej pory nie miałem z nim osobistego kontaktu, ani nigdy w życiu nie uczestniczyłem w spotkaniach Kościoła Nowego Przymierza.  

Na jego publikacje w internecie (telewizja IPP i nauczanie biblijne) trafiłem dopiero parę lat temu (jeszcze gdy współpracował z Marianem Kowalskim) i czasem oglądam. Ja żadnego człowieka nie oceniam w kategoriach czarno-białych i uważam jego działalność, choć kontrowersyjną,  za potrzebną. Mam do Chojeckiego pewien szacunek za odwagę i bezkompromisowość. 

W chrześcijaństwie jest taki paradoks, że grzeszni i niedoskonali ludzie (niedoskonali na poziomie duszy, bo sam Duch Boży mieszkający w nich jest doskonały) potrafią robić wielkie rzeczy. Nie ma doskonałych chrześcijan i nie ma doskonałych kościołów, a kto na tej podstawie próbuje zaprzeczać doskonałości Boga ten popełnia kardynalny błąd.

Siara_iwj, dostałeś ode mnie szczerą odpowiedź. 

Jeśli chodzi o określenie "sekta" to w polskim prawie nie istnieje taki termin, choć samo określenie ma wydźwięk jednoznacznie pejoratywny.

Jeśli uważasz, że KNP narusza prawo i masz na to dowody to złóż zawiadomienie do prokuratury.

A może tylko powtarzasz gdzieś zasłyszane bzdury?

http://knp.lublin.pl...cijan-w-polsce/

http://knp.lublin.pl...kow-na-kosciol/

#1325 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 03 November 2019 - 05:32

Jestem doskonały nie będąc w żadnym kościele. Czy Kościele.

#1326 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 05 November 2019 - 13:03

https://prostozserca...16/07/PYCHA.png

https://slideplayer....hwały Bożej.jpg

https://kcdn.daughte...-in-Christ..jpg

#1327 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 05 November 2019 - 14:45

Mnie te banery nie dotyczą. Ufff...

Zmiana strategii - rezygnacja z ruchomego obrazu?

#1328 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 05 November 2019 - 18:14

I kwiatki nie podlane 👎🏻🥀

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1329 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 05 November 2019 - 18:43

Ja nie zgrzeszyłem. Ze mną to nie grzech 🙀

#1330 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2,972 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2019 - 22:28

uff, a mogli postawić pomnik Stalinowi  :lol: swoją drogą tak mi się przypomniało jak na studiach jeszcze, w jakimś zakładzie w Świerku widziałem starą mapę Warszawy z lat 70tych, szukam na niej politechniki i jest - na placu Jedności Robotniczej :D

https://oko.press/ni...-sie-pochopnie/

#1331 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 05 November 2019 - 22:36

Nie widzę niczego złego w propagowaniu jedności i wzajemnego wsparcia wśród pracujących ludzi, skoro związki zawodowe działają i są popierane jako organizacje promujące właśnie taką jedność. 

#1332 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Posted 05 November 2019 - 23:17

#1333 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 05 November 2019 - 23:27

Polityk powie ci, że heroina i gwałt na noworodku są najlepszymi rzeczami na świecie, jeśli zysk polityczny będzie wystarczający.

#1334 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 05 November 2019 - 23:28

Polaczenie polityki i religi to zawsze był i jest największy syf raczej

#1335 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 06 November 2019 - 07:53

Znaczy od zawsze. Od starożytności. Bez religii nie byłoby władzy. Największa władza w rękach szamana lub tego za kim szaman/kapłan stał. Często dzierżący władzę był pionkiem w rękach tych drugich "szarych eminencji". Najłatwiej rządzić będąc "pomazańcem boskim". Podnosząc rękę na dzierżących władzę, podnosiło się rękę na bóstwo(a). Właściwie aż tak dużo się nie zmieniło do dziś...

#1336 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3,217 posts

Posted 06 November 2019 - 09:00

uff, a mogli postawić pomnik Stalinowi  :lol: swoją drogą tak mi się przypomniało jak na studiach jeszcze, w jakimś zakładzie w Świerku widziałem starą mapę Warszawy z lat 70tych, szukam na niej politechniki i jest - na placu Jedności Robotniczej :D

https://oko.press/ni...-sie-pochopnie/

Czerwone bydło, często potomkowie hołoty, którą sowieci przywieźli w swoich czołgach. Nowotwór, który

należało wyciąć, zaraza, którą trzeba było bez litości wypalić.

#1337 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 06 November 2019 - 10:01

E.... Na rolnictwie i hodowli bydła za bardzo się nie znam, ale o jakie bydło chodzi? Jeśli czerwone, to pewno o krowę czerwoną polską?

007722_940.jpg

Jaka sympatyczna mordka czerwonej polskiej krowy 😁 - miejże trochę litości dla dawcy hamburgerów 😜

Ale spokojnie, mnisi z zakonu Cystersów już zabrali się i za to czerwone bydło 🤣

#1338 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 06 November 2019 - 11:34

Dobry wyraz gęby ma na pierwszym obrazku ten przedstawiciel bydła (czerwonego). Zdaje się myśleć "a jęcz sobie, na zdrowie" :D

#1339 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,638 posts
  • SkądSulęcin

Posted 06 November 2019 - 11:49

"...a ja tu i tak sobie trawkę skubię"

🐮🐮🐮

😁😂🤣

#1340 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Posted 06 November 2019 - 12:00

Czerwone bydło, często potomkowie hołoty, którą sowieci przywieźli w swoich czołgach. Nowotwór, który
należało wyciąć, zaraza, którą trzeba było bez litości wypalić.

Kto miał to zrobić? Bo sugerowanie czegoś bez podania jak to zrobić to zdeczko słabo.

Reply to this topic