Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chińskie ramy karbonowe

1587 odpowiedzi w tym temacie

#821 Gosc_Witek R._*

Gosc_Witek R._*
  • Gość

Napisano 20 sierpień 2012 - 10:08

Ja również poprzez ebaya ściągam sporo rzeczy z Chin (również rzeczy rowerowe) i nie zdarzyła mi się wpadka. Często są bardzie profesjonalni od polskich firm wystawiających na allegro czy amerykańskich na ebayu.

#822 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 20 sierpień 2012 - 11:07

Czemu oni tak bardzo cieniują te tylne widelce w każdej ramie

Też się zastanawiałem nad tym. Trzeba zobaczyć taką ramę na żywo. Wtedy ten element nie robi już takiego negatywnego wrażenia. Te rurki mają przekrój elipsy i z tyłu wyglądają porządnie.

Ja juz widze ten chinski karbon rame brac to tylko, orginalna producenta widzialem juz kilka tych modeli z hongfu karbon, jezeli to mozna nazwac karbonem ;-)

Ta konstrukcja ala BMC to juz wogle przegiecie paly, wystarczy wejsc na strone BMC i zobaczyc jak te ramy sa robione ale pewnie znajda sie naiwni co zakupia ;-)

Świat nie jest czarno-biały, to raczej kwestia szczęścia. Można trafić bardzo dobrą ramę chińską i można trafić źle wykończoną ramę dobrej firmy którą trzeba odsyłać do poprawy. (ruszająca się, źle przyklejona tuleja w suporcie BB30)

#823 netta1987

netta1987
  • Użytkownik
  • 301 postów
  • SkądAugustow/ Białystok

Napisano 20 październik 2012 - 22:07

która jest lepsza do amatorskiego ścigania i treningów?
http://www.ebay.com/...=item51a1dd2e98
http://www.ebay.com/...=item51a1dcd2a3
http://www.ebay.com/...=item564d2e1c25
wzrost 185-6 waga 76 długie ręce reszta dość proporcjonalna (mogą być wasze propozycje powiedzmy do 360usd)

#824 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 23 październik 2012 - 22:13

Czy wie ktoś jaka to rama?
http://www.rotorburn...lo-prince/page2

#825 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1560 postów
  • Skądpolska

Napisano 23 październik 2012 - 22:31

2 pytania
1)A jak z malowaniem takich ram-oni sami malują ? Jak nie to ile kosztuje takie niezbyt skomplikowane( jakiś napis troche koloru) żeby doprowadzić ją do jakiegoś normalnego wyglądu.
2) Jak z miejscem gdzie się wkłada -suport , korbę .To są jakieś znormalizowane wymiary,gwinty czy samemu tam trzeba coś dłubać ( np.gwintować)?

#826 Hiszpan25

Hiszpan25
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądSzczecin/Hamburg

Napisano 24 październik 2012 - 21:31

Nareszcie rama dotarła do Polski. Problem jednak że została zatrzymana na cle. wg strony poczty "przyczyna niedoręczenie nie ujęta w klasyfikacji" - domyślam się, że w paczce nie było faktury lub celnicy zakwestionowali jej wysokość. Czekam na jakieś pisemko z UC. Swoją drogą napisałem już do sprzedawcy o kopię faktury tak na wszelki wypadek. Ciekawe ile to będzie teraz trwało i jaki będzie wynik operacji? Z tego co znalazłem w necie to cło 5% i VAT 23% od wartości faktury mogą naliczyć... tak czy siak cena za graty nadal wyjdzie okazyjna :)

#827 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 24 październik 2012 - 23:11

Nareszcie rama dotarła do Polski. Problem jednak że została zatrzymana na cle. wg strony poczty "przyczyna niedoręczenie nie ujęta w klasyfikacji" - domyślam się, że w paczce nie było faktury lub celnicy zakwestionowali jej wysokość. Czekam na jakieś pisemko z UC. Swoją drogą napisałem już do sprzedawcy o kopię faktury tak na wszelki wypadek. Ciekawe ile to będzie teraz trwało i jaki będzie wynik operacji? Z tego co znalazłem w necie to cło 5% i VAT 23% od wartości faktury mogą naliczyć... tak czy siak cena za graty nadal wyjdzie okazyjna :)

Biorąc pod uwagę takie sytuacje zastanawiam się, czy jednak nie wygodniej jest kupić tego spolszczonego Chińczyka pod marką RDX. Gwarancja na miejscu, a kto z Was waży więcej niż te 95 kg?

#828 Hiszpan25

Hiszpan25
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądSzczecin/Hamburg

Napisano 25 październik 2012 - 17:28

marvelo, nie wiem jak tam finansowo RDX by wyszedł. ja za ramę zapłaciłem 545$ z wysyłką. i kupiłem ramę taką jak chciałem. RDX nie ma tego typu ramy z tego co widzę.podobne ramy jak RDX Chińczycy maja po około 400$. teoretycznie dają gwarancję na 2 lata. czy skuteczną? nie wiem... mam nadzieję nie musieć się przekonać o tym. :) zastanawia mnie jak RDX zarabia na ramach przy tych cenach i kosztach w Azji? :) może biorąc większą ilość też by się udało jeszcze urwać z ceny? :)
Pozdrawiam

#829 picca

picca
  • Użytkownik
  • 560 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 październik 2012 - 18:08

Takie ramy jak RDX można kupić z chin za połowę-dwie trzecie ceny.
http://www.ebay.com/...=item564d2e1ddf

Nawet jak się zapłaci cło i vat to wychodzi taniej. Ramy z hongfu, dengfu itp. to inna klasa.

#830 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 25 październik 2012 - 22:23

Widać, że nie czytałeś wątku. Jak ci dowalą cła to się zdziwisz, zdecydowanie bliżej 50 % niż 5 %.

#831 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 26 październik 2012 - 06:10

Dokładnie , na swoim podwórku mialem przypadek cło 2200 ZETA. Skończyło się / po odwołaniu / na niecałych 800z , tylko dlatego,że rama nie była malowana. Wg UC półprodukt. Swoją drogą po wzięciu w łapy żadna rewelacja.Osobiście wolałbym kupić w europie

#832 Hiszpan25

Hiszpan25
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądSzczecin/Hamburg

Napisano 26 październik 2012 - 10:43

Koroliow, vmax, wszystko okaze sie dzisiaj. rama jest juz w rekach kuriera. nis nie musialem wyjasniac UC wiec nadal jest szansa na to ze dostane przesylke jak poprzednio bez dodatkowych oplat. :) zreszta nawet jesli nalicza clo od wartosci zakupu nadal uwazam ze cena wychodzi dobra w porownaniu z kosztami jej zakupu w UE.

EDIT:
wlasnie dzwonil kurier.
Niestety nie zastal nikogo w domu (a to niespodzianka! - ludzie pracuja!) umowilismy sie na dostawe po poludniu jak ktos sie juz pojawi z prcay.
Przy okazji zaproponowal ze moze przywiezc paczke do mnie do biura ale zwatpil jak powiedzialem ze mam firme w Hamburgu :)
Przy okazji zapytalem o wysokosc naliczonych oplat celnych - powiedzial mi ze nic nie naliczono i przesylka zostanie wydana bez dodatkowych oplat jak tylko ktos bedzie popoludniu w domu.

#833 Hiszpan25

Hiszpan25
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądSzczecin/Hamburg

Napisano 26 październik 2012 - 21:58

przesyłka dostarczona. opłat brak.

#834 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 26 październik 2012 - 22:20

przesyłka dostarczona. opłat brak.

I jak wyglada rama jestes zadowolony z jakosci produktu :)?

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#835 Hiszpan25

Hiszpan25
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądSzczecin/Hamburg

Napisano 26 październik 2012 - 22:26

szczerze to jeszcze jej nie widziałem. dotarła do domu w Szczecinie ale ja nadal jestem w Hamburgu. prawdopodobnie poczekam na montaż jeszcze z tydzień. muszę ogarnąć temat transportu. Nie chce mi się jechać tylko po ramę. może uda mi się logistykę rozwiązać inaczej :)

#836 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 27 październik 2012 - 05:21

hiszpan szczere gratulacje , udało Ci się z cłem.

#837 bobo100

bobo100
  • Użytkownik
  • 199 postów
  • SkądNowy Tomyśl

Napisano 01 listopad 2012 - 19:01

Hiszpan25 a jaką miałeś zadeklarowaną wartość przesyłki jeżeli można wiedzieć? Sam planuję kupić ramę tylko nie wiem jaką wartość Chińczycy mają zadeklarować. Przeczytałem cały temat i chyba najlepiej jest zrobić dwa przelewy. A czy ktoś z Was zamawiał ramę i koła//obręcze? Chodzi mi o to czy wszystko jest wysyłane w jednej paczce czy jest rozbite na dwie.

#838 Hiszpan25

Hiszpan25
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądSzczecin/Hamburg

Napisano 01 listopad 2012 - 20:12

nie mam pojęcia jakie dokumenty były dołączone do paczki.zobaczę ją najwcześniej jutro.

#839 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 02 listopad 2012 - 20:59

Chińczycy są na bierząco http://www.ebay.com/...=item3f1e7f1cb6

#840 Dromik

Dromik
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice