jano_3, to prawda, że w tym roku pogoda całkiem ześwirowała. Nie chodzi mi o poprawność pogody na trzy dni, ale przy pogodzie obliczeniowej na jeden dzień mogłaby się trochę częściej sprawdzać - i nie chodzi o deszcze konwekcyjne, ale tam sucho i bezwietrznie, a na zewnątrz leje jak z cebra przez dwie godziny.
Internetowa prognoza pogody
Started By
Bauer1921
, 18 Jul 2010 17:19
26 replies to this topic
Posted 01 June 2013 - 18:44
model UM z meteo.pl rzeczywiście w tym roku trochę stracił na sprawdzalności, ale to chyba wciąż najlepsze źródło prognozy na dzień do przodu.
Ja czasem korzystam jeszcze z http://www.weatheronline.pl/, a dokładniej z satelity. Sprawdzam po prostu wiatr i czy nie widać większych chmur w okolicy. Trochę na czuja to wszystko ale się sprawdza
Na kilka dni do przodu patrzę na yr.no. Całkiem w porządku, choć jak wiadomo prognozy na +kilka dni są obciążone znacznym ryzykiem błędu.
A pogoda w tym roku to w ogóle jakaś paranoja. Ześwirowało wszystko kompletnie niestety :-?
Ja czasem korzystam jeszcze z http://www.weatheronline.pl/, a dokładniej z satelity. Sprawdzam po prostu wiatr i czy nie widać większych chmur w okolicy. Trochę na czuja to wszystko ale się sprawdza
Na kilka dni do przodu patrzę na yr.no. Całkiem w porządku, choć jak wiadomo prognozy na +kilka dni są obciążone znacznym ryzykiem błędu.
A pogoda w tym roku to w ogóle jakaś paranoja. Ześwirowało wszystko kompletnie niestety :-?
Posted 01 June 2013 - 21:51
Ja korzystam z ICM oraz YR.no
Faktycznie ostatnio ICM stracił na sprawdzalności ale to wina pogody, ciężko przewidzieć dokładnie tego typu deszcze... Temperatury, wiatry i ogólnie zachmurzenie sprawdza się wciąż bardzo dobrze.
pzdr
Faktycznie ostatnio ICM stracił na sprawdzalności ale to wina pogody, ciężko przewidzieć dokładnie tego typu deszcze... Temperatury, wiatry i ogólnie zachmurzenie sprawdza się wciąż bardzo dobrze.
pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne