Pierwsza Szosa Do ? Aluminium Czy Karbon
Napisano 26 czerwiec 2017 - 20:38
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano 28 czerwiec 2017 - 12:56
Witam wszystkich jako, że to mój pierwszy post. Do mnie własnie dotarł 920AF. Zapowiada się fajnie. Jedyne "ale" to różowe akcenty - na siodełku i kierownicy;-) Trochę pojeżdżę i dam znać co myślę jeśli ktoś jest zainteresowany;-) Tyle tylko, że ja nie mam porównania - to jest moja pierwsza szosa.
Napisano 18 lipiec 2017 - 09:50
Podkreślam, że przez cały czas rozmawiamy o aluminiowym Treku ALR 5 za 6600zł, który w rozmiarze 58 waży około 8,8 kg, a np. poniższy karbonowy Giant również na pełnej 105-tce, waży 8,05 kg i kosztuje 6800zł.
Mój TCR Advanced 2 waży niecałe 7,9 kg. Z pedałami, koszykami, licznikiem wychodzi cca 8.3 kg. Rower kupowałem w grudniu, także jako nowość - rabat 12%.
Napisano 22 sierpień 2017 - 06:45
Myślę że tak. Takie ceny zakupu pozwalają dopiero robić promocje z 7 na 5tyś po sezonie. Zauważmy też, że rowerów nie sprzedaje się tyle co pieczywa, 2szt dziennie średnio na rok muszą dać zarobić właścicielowi, pracownikowi, czynsz, światło, a i na ZUS musi wystarczyć. A tańsze rowery których sprzedaje się znacznie więcej? Na nich nie ma tak dużego zaro
Zgadza się. W handlu jedną z podstawowych zasad jest "żądaj wiele a dostaniesz to co chcesz". Wywalają taką wysoką cenę na początek a potem jak przychodzi klient to spuszcza mu się ją by był zadowolony.
Obie strony są zadowolone bo kupujący czuje, że zaoszczędził troszkę a sprzedający dostał tą cenę jaką produkt był rzeczywiście wart.
Mi udało się tym sposobem nowego Treka ALR5 w zeszłym tygodniu kupić 4500zł,
Pozdro.
Napisano 22 sierpień 2017 - 13:55
Tak teraz patrzę, w Canyonie zaczęły się wyprzedaże: https://www.canyon.c...ad/endurace/al/
Endurance AL 6.0 jest za 4249 PLN a 7.0 za 5200 PLN (co w sumie i tak wkurza bo w Czechach te rowery wychodzą o ok 400 PLN taniej)
Niestety pozostały rozmiary od L.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Szosa, Karbon, Aluminium
Warsztat →
Warsztat →
Co Z Uszkodzoną Ramą Karbonową TrekaNapisany przez christof , 20 paź 2024 karbon, uszkodzona rama |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
Pierwsza Szosa 5-6 Tyś.Napisany przez becow1 , 29 lip 2024 szosa, endurance, pierwsza szosa |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower do 3500zł? →
Pierwsza Szosa Dla Kobiety - Do 3000 ZłNapisany przez ocet-na-rower , 18 cze 2024 szosa, kobieta, rower, sensa |
|
||
Giełda →
Kupię →
Kross Vento 8.0 Rama 21 Cali Czy Jest Sensowna Konkurencja W Tym Przedziale Cenowym?Napisany przez wolf24 , 20 kwi 2024 szosa |
|
||
Sponsorzy serwisu →
4-bike.pl →
Dlaczego Zalecane Jest Oklejanie Roweru Na Mokro?Napisany przez Tomek z 4-bike.pl , 19 mar 2023 folieochronne i 6 więcej |
|