Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kołobrzeski Maraton Rowerowy 2010

126 odpowiedzi w tym temacie

#41 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 postów
  • SkądWLKP

Napisano 19 sierpień 2010 - 14:49

Lista startowa po "apdejcie" już dostępna!! Dziękujemy za wyrozumiałość! Jedziemy w 11 w grupie 27 :mrgreen: Kolegów z grupy 28 przepraszam za pozostawienie to nie tak, że nie chciałem z Wami jechać ale zgłaszaliśmy się razem wcześniej no i wyszło jak wyszło...

Myślę, że już nie ma co liczyć na zmiany bo Pan Andrzej już Borysa dopisał ledwo ledwo...troszkę to wszystko dziwne i strasznie zamieszane :roll:

wober myślę, że nie ma już co kombinować...trudno stało się tak a nie inaczej w zasadzie sam już nie wierzyłem w zmiany składów no ale jednak się udało. Okazuje się, że grupa 28 też słaba nie jest to może nas dojdziecie co?? :lol:

#42 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 sierpień 2010 - 18:43

No cóż, powalcze może się coś uda pokombinować z orgiem zeby wam towarzyszyć albo przepisać do grupy 23 tylko te koxy mogą mnie urwać :D

#43 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 postów
  • SkądSopot

Napisano 19 sierpień 2010 - 19:08

Jakie koxy?!
Będzie b. miło jak do nas dołączysz... Org wstawił z nami do grupy 3 dziewczyny i 2 chłopaków na mtb...
Do tego Krzysiu startował w niedzielę w ME w Ironmanie, zakwalifikował się na MŚ i zrezygnował z maratonu:(((
ugh!

#44 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 sierpień 2010 - 19:37

Kuba to takie powiedzenie ;)

Jak da rade org na moją prośbę zmienić to chętnie sie załapie do kogoś żeby mieć towarzystwo. Co prawda miałem tylko 1,5 tyg treningu po kontuzji ;/

#45 WinSho

WinSho
  • Użytkownik
  • 295 postów
  • SkądWLKP

Napisano 19 sierpień 2010 - 21:25

Ja się właśnie pakuję i jutro po pracy ok 16. ruszam w trasę do Kołobrzegu. Powodzenia wszystkim życzę i do zobaczenia na starcie/trasie/mecie :-D

#46 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 sierpień 2010 - 21:27

hasło do rozpoznania w tłumie "żyrafy wchodzą do szafy" :D

#47 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 sierpień 2010 - 14:20

ps. org przerzucił mnie do grupy 27. Jade z wami cwaniaki ;)

#48 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 20 sierpień 2010 - 14:37

o w morde ja też jade w 27 grupie :) chyba mnie szybko pogubicie :D

u2250y2014v3.gif

#49 mlody15

mlody15
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • SkądKalwaria

Napisano 21 sierpień 2010 - 15:49

Jedzie ktoś z małopolski ??? :-P

#50 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 sierpień 2010 - 16:43

http://www.online.da....pl/results237/

#51 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 postów
  • SkądSopot

Napisano 21 sierpień 2010 - 18:13

Jeszcze nie wiem jak ocenić ten maraton. Zabrakło mi wsparcia. Kumpel, z którym przyjechałem, szybko się wyjechał i został za kombajnem. 2 razy zamknęły się szlabany tuż przede mną...
Moc była i jakbym się sklonował to Open byłaby moja:)))
Zresztą poczekam na oficjalne wyniki, bo zwycięzca do tej pory jeździł maratony ze średnią ok. 34 km/h... Cuda?

#52 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 postów
  • SkądPolska

Napisano 21 sierpień 2010 - 21:34

Witam wypowiem się w sprawie dzisiejszego maratonu na początek pozytyw:
Fajna trasa, pogoda dopisała chociaż mocno wiało, uczestnicy jak najbardziej pozytywnie i bardzo sympatycznie nastawieni:)
A teraz negatyw: zacznę od ustalania grup startowych, wiem że jest ciężko wszystkim dogodzić aby każdy był zadowolony ale niech ktoś wytłumaczy po co przy zapisach pytają się o wstępny czas przejazdu?? Podany czas był 2 godz a trafiłem do grupy z 5 innymi rowerami i po przejechaniu 2-3km w tempie tak 33km/h zostałem tylko z kumplem. Rozumiem, że są różne umiejętności zawodników ale w grupie powinno być z 4 kolarzy o zbliżonych umiejętnościach.
Kolejny negatyw dla obsługi na mecie gdy kończyłem 82 km woda jeszcze była ale gdy kumpel zjechał po 150 to już jej nie było albo nie mam pojęcia gdzie ją trzeba było szukać. Żadnego banana, pomarańczy czy nawet drożdżówki. Oddawanie chipów to też kpina, że trzeba czekać do momentu gdy organizatorki zjada z trasy. Co do pamiątek nie każdy ma czas aby zostawać do niedzieli i jakiś medal pamiątkowy powinien być na mecie. Ktoś jechał z daleka na kogoś innego czeka małe dziecko w domu, taka pamiątka powinna być dana po minięciu linii mety.
Specjalny akapit chciałbym poświecić błyskotliwemu Panu który sędziował. Przyczepiając wieczór wcześniej chipa zużyłem 2 opaski i nie miałem kolejnej aby przyczepić nr startowy na kierownicy. Przed startem podszedłem do organizatora aby taką opaskę dostać oczywiście nie był na to przygotowany, biuro wyścigu zamknięte, więc podjeżdżam na linie startu i sędzia się pyta gdzie nr nawet za bardzo nie zdążyłem się wytłumaczyć to on 2 minuty kary, myślałem, że to żartem mówi i pojechałem. Po maratonie sprawdzam wyniki i widzę 2 min kary. Pytam sędziego aby pokazał mi taki zapis w regulaminie który mówi o karnych 2 minutach a on mi na to że to jego widzi mi się i tyle..... więc dalej zostawię to bez komentarza. Nie są to jakieś wielkie zawody i sędzia powinien podchodzić do tego jak do zabawy a nie dawać kary za byle jakieś g.... a raczej powinien się przyjrzeć temu jak ktoś z M4 podobno na innym rowerze objeżdża osoby na rowerach szosowych o 10 min?? A tak patrząc na wyniki to zawodnik który jest na 3 miejscu jest zawodowym kolarzem ścigającym się w zespole DHL-Author więc to mówi samo za siebie jak ci panowie byli wstanie zrobić taki wynik i kto kogo wiózł na kole.
Ścigałem się na wielu imprezach z mniejszym wkładem finansowym niż ten maraton ale za to organizacja stała zawsze na wyższym poziomie niż dzisiaj a szkoda bo miałem nadzieje przyjechać do Kołobrzegu w przyszłym roku ale raczej tego nie zrobię.

#53 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 sierpień 2010 - 19:34

Dla mnie maraton pierwszy szosowy w jakim jechałem. Z wyniku zadowolony choć w Kołobrzegu na powrocie słabe oznakowanie i straciliśmy z kolegą jakieś 2 min. Drogi jak to w polsce mogły by być lepsze. Odcinek brukowy jak na piekle północy, łapy odpadają. Żart na punktach kontrolnych, zero pomocy w podaniu wody trzeba było stawać i tracić czas. Dobrze, że przynajmniej kawa mrożona była dobra na mecie bo kolegą kończącym 153km wody już nie starczyło ;/
Ogólnie źle nie było.......

ps. co do medali zgadzam się z mjdunker, ciekawe czy pocztą wyślą.....

http://picasaweb.goo...Obrzeg21082010#

#54 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 23 sierpień 2010 - 08:58

Ja też trafiłem do koks grupki czyli 27 :D Pany 47 pod wiatr z samego poczatku to dla mnie za dużo :D po 2 km zacząłem indywidualną jazdę na czas :)

u2250y2014v3.gif

#55 Donday

Donday
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 sierpień 2010 - 09:10

ktoś z M4 podobno na innym rowerze objeżdża osoby na rowerach szosowych o 10 min??

Jeśli masz na myśli zwycięzcę dystansu 82km, to też zwróciłem na niego uwagę. Na rowerze "inny" wykręcić średnią 39km/h - szatan nie człowiek ;-)

zawodnik który jest na 3 miejscu jest zawodowym kolarzem ścigającym się w zespole DHL-Author

No, chyba że to zupełnie przypadkowa zbieżność nazwisk 8-)

Żart na punktach kontrolnych

W kategorii "Żart sezonu" wygrywa moim zdaniem sytuacja, której byłem świadkiem na jednym z PK. Załapałem się po drodze do większej grupki, około 10-12 osób. Dojeżdżamy do PK, a pani krzyczy: "Zatrzymajcie się, bo muszę was pospisywać!" :mrgreen:

Ogólnie rzecz biorąc - organizacja niezła, pogoda bardzo fajna. Pomimo cieniutkiej kondycji i paru organizacyjnych zgrzytów, uważam ten maraton za bardzo udany.

#56 sewi

sewi
  • Użytkownik
  • 236 postów
  • SkądOpole

Napisano 23 sierpień 2010 - 10:15

Jan Zugaj to o ile mi wiadomo brat s.p. Pawla Zugaja, znakomitego kolarza i mistrza europy w jezdzie na czas. Wiec pewnie szybka jazde maja rodzinna. A jak sie przypatrzec to jechali we trzech z Nowogardu, wiec nie wiedze w tym nic nadzwyczajnego dla kogos wytrenowanego.

http://sport.interia...wym,1367926,811

#57 mjdunker

mjdunker
  • Użytkownik
  • 123 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 sierpień 2010 - 10:31

Zadam takie pytanie, na stronie maratonu są podane grupy startowe i pan z nr startowym 269 startował o godzinie 9.52 a pan z nr 401 i 409 startowali o godzinie 10.20 więc niech ktoś mi rozsądnie wytłumaczy jak mogli razem dojechać na metę no i oczywiście w tym samym czasie co do sekundy???. Stałem i widziałem jak wjeżdżali razem więc nie wiem jak to jest możliwe???

#58 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 23 sierpień 2010 - 10:33

o ile pamietam to dopisali jedną osobę do 27 tylko nie wiem czy 401 czy 409

u2250y2014v3.gif

#59 jakubruc

jakubruc
  • Użytkownik
  • 161 postów
  • SkądSopot

Napisano 23 sierpień 2010 - 10:56

Jan Zugaj to o ile mi wiadomo brat s.p. Pawla Zugaja, znakomitego kolarza i mistrza europy w jezdzie na czas. Wiec pewnie szybka jazde maja rodzinna. A jak sie przypatrzec to jechali we trzech z Nowogardu, wiec nie wiedze w tym nic nadzwyczajnego dla kogos wytrenowanego.

Oczywiście, że to nic nadzwyczajnego dla wytrenowanych zawodników...

Zadałem sobie trud i sprawdziłem dotychczasowe starty Pana Zugaja:
Choszczno- msc.- 63, śr. prędkość- 33,47 ( w oficjalnych wynikach już go wcale nie ma)
Gorzów- msc.- 68, śr.- 33,64
Łobez- msc.- 14, śr.- 34,76
i teraz
Kołobrzeg- msc.- 1, śr.- 39,06 ;)
Dodam, że wg mnie trasa w Kołobrzegu była najbardziej wymagająca.
Przyszedł szczyt formy i super lokomotywa...
Znokautowali wszystkich...

#60 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 sierpień 2010 - 11:00

Mi też coś tu nie gra, najlepsze że wychodzi z tego że ktoś na rowerze innym ograł na finiszu dwóch na szosie :D:D
pzdr

Dodaj odpowiedź