Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bałtyk - Bieszczady czyli 1008 swędzi każdego

138 odpowiedzi w tym temacie

#101 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 27 sierpień 2012 - 23:10

Bałtyk - Bieszczady wciąż trwa . Myślałem , że tu znajdę jakieś informacje , bo tam jak zwykle dupa.

A co byś chciał wiedzieć ? Szkoda że nie udało Ci się dojechać do końca :-(

#102 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 28 sierpień 2012 - 07:01

A co byś chciał wiedzieć ?

Wszystko!
Na początek - gratulacje za ustanowienie nowego (a już na pewno osobistego) rekordu trasy :)
A teraz uchyl trochę rąbka tajemnicy i opisz po krótce jak jechaliście (zgodna współpraca w grupie?), jakie warunki pogodowe mieliście, czy były kryzysy, kontuzje, jakieś awarie, przygody, szczególnie ciekawe sytuacje itd., itp. ... Naród czeka ;-)

#103 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 28 sierpień 2012 - 08:20

Bałtyk - Bieszczady wciąż trwa . Myślałem , że tu znajdę jakieś informacje , bo tam jak zwykle dupa.

A co byś chciał wiedzieć ? Szkoda że nie udało Ci się dojechać do końca :-(

Smakowało żarełko w Żyrardowie i Gąbinie?:D Staraliśmy się jak mogliśmy:P

#104 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 28 sierpień 2012 - 09:56

oj to dużo by było pisania, tak w dużym skrócie:
Ruszyliśmy w grupie 8 osobowej, na pierwszych kilometrach odpadła jedna osoba, później jeszcze przed Bydgoszczą odpadła druga osoba i do końca jechaliśmy w 6 osób. Wiatr niezbyt sprzyjający. Temperatura idealna w sobotę ok 18 stopni, zachmurzone niebo, zero słońca. W niedzielę dużo cieplej niestety i chmury tylko rano, później pięknie świeciło aż za mocno. W nocy temperatura 17 stopni, jechałem w sumie całą noc na krótko, tylko w chłodniejszych bardziej wilgotnych miejscach naciągałem rękawki. Zgodnie współpracowaliśmy, raczej krótsze zmiany niż długie. Nie było na szczęście żadnych awarii choć miejscami nawierzchnia tragiczna. Przed Włocławkiem i tak było lepiej niż w zeszłych latach. Dziurawy i wolny odcinek szczególnie przez las między Soczewką a Gminą Łąck zaraz przed PK w Gąbinie. Tam szczególnie trzeba uważać i tam jechaliśmy chyba najwolniej jeżeli chodzi o płaski odcinek wyścigu. Dobrze że było w tym roku mniej punktów kontrolnych. Do mety dojechaliśmy jeszcze w dzień jak było całkiem jasno i to na pewno też dużo nam pomogło bo pierwszy raz zjazdy w Bieszczadach robiłem bez hamowania, lecieliśmy tam ile fabryka dała ;-)

#105 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1367 postów
  • SkądBurzyn

Napisano 28 sierpień 2012 - 20:19

oj to dużo by było pisania, tak w dużym skrócie: ...

Jesteście WIELCY.
Krzysztofa Ł. poznałem w niezwykłych okolicznościach na Teneryfie - jadę sobie pod EL Teide a tu nagle ktoś mnie mija w stroju BB 1008. Oczywiście wspinał się szybciej ode mnie więc wołam by poczekał bo kurcze ja też Polak... Potem w hotelu spotkałem Bogusława K. i resztę ekipy, poczęstowali koniakiem na lepszą regenerację, super było... :-D

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

#106 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 28 sierpień 2012 - 20:33

Szkoda że następny bb1008 dopiero za dwa lata, już nie mogę się doczekać !

#107 Gosc_sebreef_*

Gosc_sebreef_*
  • Gość

Napisano 28 sierpień 2012 - 21:06

Dla mnie to nieprawdopodobne, jak coś takiego osiągnąć, gdyby mi się udało, to już spokojnie mógłbym się polożyć i czekać na kostuchę 8-)

Pozdrawiam
seb

#108 Gosc_rower_*

Gosc_rower_*
  • Gość

Napisano 28 sierpień 2012 - 22:11

Nawet dobrze, jak się uda to zdążę nauczyć się jeździć na rowerze i wystartować :roll: Najpierw spróbuję Tatra Tour.

#109 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 29 sierpień 2012 - 10:33

Dobra , co chciałem to już wiem . Cholerna szkoda , że nie dotrwałem do końca . Gratulacje dla czołowej grupy i dla wszystkich którzy ukończyli tą szaloną imprezę .
Punkty kontrolne - nie dojechałem więc tylko tyle ile zaliczyłem
Gąbin i Żyrardów - obsługa najbardziej ze mną zaprzyjaźniona , serdeczna i troskliwa . Moje osobiste podziękowania dla Remka Siudzińskiego i Krzysia Kryczki
Hilton Włocławek - nazwa zobowiązuje , a to mój punkt i pierwszy raz beze mnie lub Uli . Bałem się jak wypali i zupełnie niepotrzebnie . Oznakowanie banerem , namioty , leżaki , ciepła zupka i limuzyna .
Tak , to nie pomyłka - dla mnie najlepszy numer w historii . Na poziomce jechał ksiądz , chciał sobie wyskoczyć na mszę , to chłopcy sprawdzili gdzie pasują godziny rozpoczęcia i dowieźlii oraz przywieźli księdza na punkt samochodem .
P.s. Seb ty jesteś bardzo młody człowiek i wszystko przed tobą
Czy myślę o następnej edycji - no pewnie .

#110 Gosc_sebreef_*

Gosc_sebreef_*
  • Gość

Napisano 29 sierpień 2012 - 11:18

Rebe, czy młody to zależy, wiem na pewno że stawiam sobie cele i uparty jestem jak wół, na rowerze zacząłem jeździć w kwietniu tego roku, i mimo że początkowo przejechanie 20 kilometrów było dla mnie naprawdę wyczynem, to postawiłem sobie cel biorąc przykład z tego forum, że w tym sezonie przejadę jednym ciągiem 100 kilometrów, choćbym miał płakać i rzygać z wysiłku, przestałem palić, zacząłem zwracać uwagę co jem i zacząłem jeździć, wszędzie gdzie się da, dwa tygodnie temu osiągnąłem swój cel na ten rok, przejechałem 120 i choć wiem że to w porównaniu z Wami popierdółka, rozgrzewka zaledwie, to dla mnie bardzo wiele, udowodniło mi że granice człowiek wyznacza sobie sam, no chyba że zdrowie mu kłodę pod nogi rzuci, ale mimo wszystko 1000 km to nie sto, ale kto wie, kto wie 8-)

Pozdrawiam
seb

#111 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 29 sierpień 2012 - 13:41

... dlaczego ?

#112 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 29 sierpień 2012 - 14:11

... dlaczego ?

???

#113 Gosc_ziemo_*

Gosc_ziemo_*
  • Gość

Napisano 29 sierpień 2012 - 14:30

Chyba mijałem grupki uczestników BB jadąc maraton łobeski. Niezły zbieg okoliczności. Kto wie może mijałem się z krzy1976 zamiast na sobotniej Babce to w okolicy Reska :)

Pełen podziw dla uczestników

#114 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 29 sierpień 2012 - 16:57

Ależ na pewno się z nami mijałeś , początkowo mysleliśmy , że to nasi pomylili drogę , dopiero numery z przodu wyjaśniły sprawę . Swoją szosą kierowcy musieli chyba zgłupieć od nadmiaru wszelakiej maści kolarzy walących w obydwu kierunkach .
Seba , swoją żonę naprawdę namówilem na rower dopiero po 50-ce . teraz też potrafi bryknąć setkę , a dwa wypadki na rowerze ( złamania ) jej nie zraziły . Połknęła bakcyla i Ty chyba też . Wytrwałości życzę .

#115 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 29 sierpień 2012 - 17:09

... dlaczego ?

???

pytam dlaczego , dopiero za 2 lata ???

#116 Gosc_Dziegiel_*

Gosc_Dziegiel_*
  • Gość

Napisano 29 sierpień 2012 - 18:10

Może dla niego dopiero za dwa lata z osobistych powodów.

Ode mnie wyrazy podziwu dla wszystkich startujących, naprawdę wielki wyczyn!
Mam nadzieję, że sam też niedługo dołączę do tej elitarnej stawki, jeszcze trochę... :D

#117 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 29 sierpień 2012 - 19:53

pytam dlaczego , dopiero za 2 lata ???

Acha, nie załapałem, myślałem że już każdy o tym wie.
Robert postanowił organizować bb1008 co dwa lata, niestety :-(((

Chyba mijałem grupki uczestników BB jadąc maraton łobeski. Niezły zbieg okoliczności. Kto wie może mijałem się z krzy1976 zamiast na sobotniej Babce to w okolicy Reska :)

Pewnie się mijaliśmy, machaliśmy wam :-) Od was rozpoznałem tylko Romana Krupę, który jechał z nami w zeszłym roku.

#118 wili666

wili666
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 29 sierpień 2012 - 20:00

To bylo niesamowite wrazenie, reka bolala od odmachiwania maratonczykom z Lobza:)

#119 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 29 sierpień 2012 - 20:07

Robert postanowił organizować bb1008 co dwa lata, niestety :-(((

... szkoda
rok temu miałem robione kolano ..... i plan był
by za rok pojechać
:-/

takie rozwiązanie ma jeden plus (duży) .... prestiż imprezy wzrośnie

#120 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 29 sierpień 2012 - 21:28

Gratulacje dla Krzyśka Łańcuckiego. M6 i jakby nic przyjeżdża z czołówką z rekordem trasy. To prawdziwy szlachcic kolarstwa.

Dodaj odpowiedź