A co byś chciał wiedzieć ? Szkoda że nie udało Ci się dojechać do końca :-(Bałtyk - Bieszczady wciąż trwa . Myślałem , że tu znajdę jakieś informacje , bo tam jak zwykle dupa.
Bałtyk - Bieszczady czyli 1008 swędzi każdego
Napisano 28 sierpień 2012 - 07:01
Wszystko!A co byś chciał wiedzieć ?
Na początek - gratulacje za ustanowienie nowego (a już na pewno osobistego) rekordu trasy
A teraz uchyl trochę rąbka tajemnicy i opisz po krótce jak jechaliście (zgodna współpraca w grupie?), jakie warunki pogodowe mieliście, czy były kryzysy, kontuzje, jakieś awarie, przygody, szczególnie ciekawe sytuacje itd., itp. ... Naród czeka ;-)
Gosc_Pegos_*
Napisano 28 sierpień 2012 - 08:20
A co byś chciał wiedzieć ? Szkoda że nie udało Ci się dojechać do końca :-(Bałtyk - Bieszczady wciąż trwa . Myślałem , że tu znajdę jakieś informacje , bo tam jak zwykle dupa.
Smakowało żarełko w Żyrardowie i Gąbinie?
Napisano 28 sierpień 2012 - 09:56
Ruszyliśmy w grupie 8 osobowej, na pierwszych kilometrach odpadła jedna osoba, później jeszcze przed Bydgoszczą odpadła druga osoba i do końca jechaliśmy w 6 osób. Wiatr niezbyt sprzyjający. Temperatura idealna w sobotę ok 18 stopni, zachmurzone niebo, zero słońca. W niedzielę dużo cieplej niestety i chmury tylko rano, później pięknie świeciło aż za mocno. W nocy temperatura 17 stopni, jechałem w sumie całą noc na krótko, tylko w chłodniejszych bardziej wilgotnych miejscach naciągałem rękawki. Zgodnie współpracowaliśmy, raczej krótsze zmiany niż długie. Nie było na szczęście żadnych awarii choć miejscami nawierzchnia tragiczna. Przed Włocławkiem i tak było lepiej niż w zeszłych latach. Dziurawy i wolny odcinek szczególnie przez las między Soczewką a Gminą Łąck zaraz przed PK w Gąbinie. Tam szczególnie trzeba uważać i tam jechaliśmy chyba najwolniej jeżeli chodzi o płaski odcinek wyścigu. Dobrze że było w tym roku mniej punktów kontrolnych. Do mety dojechaliśmy jeszcze w dzień jak było całkiem jasno i to na pewno też dużo nam pomogło bo pierwszy raz zjazdy w Bieszczadach robiłem bez hamowania, lecieliśmy tam ile fabryka dała ;-)
Napisano 28 sierpień 2012 - 20:19
oj to dużo by było pisania, tak w dużym skrócie: ...
Jesteście WIELCY.
Krzysztofa Ł. poznałem w niezwykłych okolicznościach na Teneryfie - jadę sobie pod EL Teide a tu nagle ktoś mnie mija w stroju BB 1008. Oczywiście wspinał się szybciej ode mnie więc wołam by poczekał bo kurcze ja też Polak... Potem w hotelu spotkałem Bogusława K. i resztę ekipy, poczęstowali koniakiem na lepszą regenerację, super było... :-D
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Napisano 29 sierpień 2012 - 10:33
Punkty kontrolne - nie dojechałem więc tylko tyle ile zaliczyłem
Gąbin i Żyrardów - obsługa najbardziej ze mną zaprzyjaźniona , serdeczna i troskliwa . Moje osobiste podziękowania dla Remka Siudzińskiego i Krzysia Kryczki
Hilton Włocławek - nazwa zobowiązuje , a to mój punkt i pierwszy raz beze mnie lub Uli . Bałem się jak wypali i zupełnie niepotrzebnie . Oznakowanie banerem , namioty , leżaki , ciepła zupka i limuzyna .
Tak , to nie pomyłka - dla mnie najlepszy numer w historii . Na poziomce jechał ksiądz , chciał sobie wyskoczyć na mszę , to chłopcy sprawdzili gdzie pasują godziny rozpoczęcia i dowieźlii oraz przywieźli księdza na punkt samochodem .
P.s. Seb ty jesteś bardzo młody człowiek i wszystko przed tobą
Czy myślę o następnej edycji - no pewnie .
Gosc_sebreef_*
Napisano 29 sierpień 2012 - 11:18
Pozdrawiam
seb
Napisano 29 sierpień 2012 - 16:57
Seba , swoją żonę naprawdę namówilem na rower dopiero po 50-ce . teraz też potrafi bryknąć setkę , a dwa wypadki na rowerze ( złamania ) jej nie zraziły . Połknęła bakcyla i Ty chyba też . Wytrwałości życzę .
Napisano 29 sierpień 2012 - 19:53
Acha, nie załapałem, myślałem że już każdy o tym wie.pytam dlaczego , dopiero za 2 lata ???
Robert postanowił organizować bb1008 co dwa lata, niestety :-(((
Pewnie się mijaliśmy, machaliśmy wam :-) Od was rozpoznałem tylko Romana Krupę, który jechał z nami w zeszłym roku.Chyba mijałem grupki uczestników BB jadąc maraton łobeski. Niezły zbieg okoliczności. Kto wie może mijałem się z krzy1976 zamiast na sobotniej Babce to w okolicy Reska