spodenki najlepiej całe czarne... wtedy mozna zakładać do innych koszulek
Ale wtedy są nie od kompletu. Ściągacze jakość musza nawiązywać do góry. Myślę, że to optymalny kompromis uniwersalność/komplet.
[...] ale jak zobaczylem jakosc wykonania Santini i material - kupilem bez zastanowienia. W porownaniu do Vitesse, Santini ma duzo lepszą koszulkę. Przede wszystkim material jest inny- grubszy i o bardziej gestej fakturze, przez co koszulka nadaje sie do jazdy w nieco chlodniejszych warunkach, np. na zjazdach w gorach. Poza tym przylega - jest lepiej dopasowana niz Vitesse, ktore sa za luzne (jak dla mnie). Do spodni zadnych uwag ani tu ani tu (jezdze po 10kkm rocznie).
Santini Sleek (czyli ubrania do zamówień indywidualnych) ma tak samo cienką koszulkę jak Vitesse Ultimate. Co do spodenek to główną różnicą są wkładki (nie powiem która lepsza bo zdania są podzielone - ja wolę santini).
Jest też kilka problemów. Za krótkie rękawki, za krótkie nogawki, max 3 kolory w projekcie lub dopłata, problemy komunikacyjne przy zamawianiu, ograniczone możliwości indywidualizacji ...
Zmienię trochę pytanie: czy można zamawiać wszystko co jest na stronie vitesse? Np jakbym chciał kurtkę albo bezrekawnik?
Teoretycznie tak ale żeby można było coś kupić np. kurtkę zimową, potrzebne jest jakieś minimum np. 5 szt. (zależy od producenta) więc bardzo "egzotyczne" produkty mogą być problematyczne.
Co do innych producentów to ostatnio zamawiałem z Verge.
Są bardzo pomocni i jest z nimi bardzo dobry kontakt.
Z poprzedniego roku mam wręcz przeciwne wrażenia. Kontakt urwał się na amen po kilku mailach. Brak jakiegokolwiek wyraźnego powodu. Do tego na maile odpisywały ze 3 różne osoby które sprawiały wrażenie jakby nie miały ze sobą kontaktu bo pytały o te same rzeczy.
Producent Vitesse, głównie ze względu na niską cenę i możliwości przedłużania/skracania.
Niewątpliwie to są zalety. Do tego dochodzą sprawdzone empirycznie rozmiary.
Projekt to najlepiej jedno-kolorowa, jasna góra np. kolor bianchi lub miętowy lub coś jaskrawego, a spodenki zdecydowanie całe czarne łącznie ze ściągaczami.
Ja też jestem podobnego zdania. Projekt z ubiegłego roku przypadł mi do gustu. Co do całych czarnych spodenek już się wypowiadałem.
[grafika]
Dzięki za propozycję. Wszystkie zgłoszone projekty lądują w pierwszym poście. Za jakiś czas zastanowimy się co z nimi zrobić.