Jump to content

Photo

[2018] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

855 replies to this topic

#781 marcin_g2

marcin_g2
  • Użytkownik
  • 62 posts
  • SkądDębica

Posted 20 February 2018 - 17:24

Stroje zajefajne! Zdecydowanie lepsze niż vitesse. Dzieki wielkie za ogarnięcie tematu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#782 wierzba

wierzba
  • Użytkownik
  • 83 posts

Posted 20 February 2018 - 17:25

Uraz dzięki bardzo za ogarnięcie tematu.

Ja zamówiłem training XL (z dodatkową kieszonką na zamek) i spodenki -3cm nogawki też XL.

Koszulka dla kogoś z mniejszym brzuszkiem będzie jak ulał (waga ~88) a spodenki dla kogoś >175 również - ktoś chętny ?

#783 mzo

mzo
  • Użytkownik
  • 71 posts
  • SkądWarszawa - Żoliborz

Posted 20 February 2018 - 17:34

Przymierzone. Koszulka mogłaby być ze 2cm dłuższa. Reszta bez zarzutu.

#784 veeye

veeye
  • Użytkownik
  • 49 posts
  • SkądTarnowskie Góry

Posted 20 February 2018 - 18:50

Świetne ciuchy. Dzięki Uraz za zaangażowanie i poświęcony czas. Aż chciałoby się zrealizować kolejne zamówienie 😊

#785 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 456 posts
  • SkądMirków/Wroclaw

Posted 20 February 2018 - 23:33

Nastepne bedzie juz w tym roku (chyba).😆

#786 Kolunio

Kolunio
  • Użytkownik
  • 336 posts

Posted 21 February 2018 - 06:34

A ja nie dostałem. ..ech ta poczta. Mam nadzieje ze dzisiaj dojdzie ;)

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

#787 2xB

2xB
  • Użytkownik
  • 72 posts

Posted 21 February 2018 - 06:55

Przesyłka dotarla. Wszystko miodzio. Dzieki Uraz za cala akcje!

#788 x-pot

x-pot
  • Użytkownik
  • 19 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 February 2018 - 08:17

Uraz, wielkie dzięki za ogarnięcie całego zamówienia! Ciuchy wyszły lepiej niż się spodziewałem.

Przy moich parametrach 190cm/74kg zdecydowałem się na koszulkę M CUT i spodenki L. Koszulka jest bardzo areo, ale się nie marszczy. Spodenki nie powiedziałbym, że mnie cisną, ale czuję, że mam je na sobie. Niby do peł Mam wrażenie, że jestem na granicy rozmiarów. Jeżeli ktoś z Warszawy ma zestaw rozmiar większy i czuje, że mógłby być bardziej przylegający, jestem skłonny pomyśleć o zamianie po uprzednim przymierzeniu (kontakt przez PW).

Jestem też chętny na wymianę rękawków z rozmiaru M na S.

#789 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 posts

Posted 21 February 2018 - 13:16

Dziś był test spodenek...

Wkładka super... choć przyznam, że jak ją zobaczyłem to miałem mieszane uczucia... jestem mile zaskoczony...

Gdyby ktoś chciał odsprzedać spodenki w rozmiarze M (najchętniej na taśmach... choć niekoniecznie) to proszę o kontakt....

#790 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 21 February 2018 - 14:57

Sprawdziłem oba rozwiązania i jednak wolę zwykłe szelki z siateczki. Jakie są zalety taśmy? 

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#791 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 posts

Posted 21 February 2018 - 18:56

Dla mnie taśmy bo jeżdżąc bez potówki zwykłe szelki obcierają mi sutki :) no i kwestia drugorzędna... estetyczna...bardziej przylegają...

Uraz
A jak Ty oceniasz współpracę z Raso ? gdybyś miał porównać do poprzednich Szwaczy...

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

#792 pimpf

pimpf
  • Użytkownik
  • 415 posts
  • SkądwAw

Posted 21 February 2018 - 19:18

Taśma od spodu ciut "silokonowa" więc ułożona noe przesuwa sie

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

każdy dźwiga swoje brzemię
HongFu HF-FM039 - 6871,2g
Radon ZR Race - 8222,8g

#793 mitm

mitm
  • Użytkownik
  • 68 posts
  • SkądKatowice

Posted 21 February 2018 - 19:30

Dla mnie również rozmiar M koszulki Race Cut bardzo "aero". Jeśli ktoś chce to sprzedam lub wymienie na L.

Również byłbym chętny na rękawiczki w rozmiarze L.

#794 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 February 2018 - 20:03

O spodenkach ciężko coś powiedzieć. Na pierwszy rzut oka wydają się bardzo porządne. Wkładka robi przyzwoite wrażenie. Wygoda wyjdzie w praniu.

Koszulka w tej cenie jest spoko. Za cenę sklepową już niekoniecznie. Mógłbym się doczepić do kilku rzeczy:

-Jakość szycia - w dwóch miejscach odstające nitki, mam nadzieję, że nie puści na nich szew. W innych miejscach szwy też nie robią najlepszego wrażenia. Dziwnie wygląda też dół koszulki - łączenie przednich paneli z tylnym jest nierówne, utworzyły się 2mm "schodki" po obu stronach tylnego panelu. Może tak ma być, ale nie wygląda to najlepiej.

-Dziwnie rozwiązana kieszonka na zamek - zwykle spotykałem się z tym, że 4 kieszeń jest ukryta wewnątrz innej kieszeni, a tu mamy kieszeń wszytą od spodu, jak w jeansach

-Przód dolnego ściągacza - spodziewałem się, że będzie częściowo pokryty silikonem, a to zwykła gumka

-Kijowe metki z którymi trzeba będzie się bawić w odpruwanie

Jak na produkt premium, na jaki Raso się najwyraźniej promuje, szału nie ma. Chyba, że prawdą jest, że rzeczy z zamówień grupowych są gorszej jakości, niż z ich sklepu.

• wierzba likes this

#795 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 posts

Posted 21 February 2018 - 20:41

Serio masz problem z usunięciem tych metek ? :)

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

#796 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2,297 posts
  • SkądGdańsk

Posted 21 February 2018 - 21:15

Nie mam problemu, po prostu wolałbym nie marnować 5 minut ze swojego życia na robieniu tego.

#797 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 21 February 2018 - 21:18

Najlepiej jakby to co jest na metkach było nadrukowane.

[...] A jak Ty oceniasz współpracę z Raso ? gdybyś miał porównać do poprzednich Szwaczy...

Ja lubię komunikację przez email z którą w przypadku raso bywa różnie. Telefon zazwyczaj ratuje sytuację. Ogólnie jest nieźle, nie ma super sztywnych limitów jak w Vitesse które np. mi odmówiło dodruku w ubiegłym roku bo zabrakło dosłownie ze 2 koszulek... Nie było pomyłek z ilościami i rozmiarami pomimo że zamówienie było dość skomplikowane z tymi wszystkimi taśmami, skracaniem, itp. Nie ukrywam, że cenowo wychodzi dość drogo i właściwie niewiele można z tym zrobić. Po doświadczeniach z poprzednich lat powiem że zamówienie poszło dość gładko. 

#798 Jaca911

Jaca911
  • Użytkownik
  • 554 posts

Posted 22 February 2018 - 13:14

To i ja się do podziękowań dopiszę.
Na statecznego 50 latka krój pomimo wyboru wersji trening trochę zbyt optymistyczny.
Prawdopodobnie od L trening lepsze byłoby XL cut ale nie jest źle - motywacja żeby w zimie trzymać linię.
Spodenki trochę dziwny krój. Nogawki dosyć długie, a część na tyłek trochę płytka.
Ogólnie bardzo zadowolony. Jakość i wykonanie zadawalające, cena super.

#799 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1,981 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 February 2018 - 14:39

Dajcie proszę zdjęcie na człowieku, jestem bardzo ciekawy jak wyszło, bo koszulka rzucona a koszulka założona to dwie różne koszulki :D

Może być ucięte bez głowy i w ogóle bez żadnych danych osobopoznawczych :) 

#800 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 22 February 2018 - 14:47

[...] Prawdopodobnie od L trening lepsze byłoby XL cut ale nie jest źle [...]

Cut XL jest mniejsze niż training L. Cut jest obcisła jak kombinezon czasowy. 

Dajcie proszę zdjęcie na człowieku, jestem bardzo ciekawy jak wyszło, bo koszulka rzucona a koszulka założona to dwie różne koszulki :D

Może jak wyślę bluzy to ktoś odważny się znajdzie.

Reply to this topic