Skocz do zawartości

Zdjęcie

[2018] Wspólne Zamówienie Ubrań Kolarskich

855 odpowiedzi w tym temacie

#381 pksmudy

pksmudy
  • Użytkownik
  • 58 postów
  • SkądWwa

Napisano 12 listopad 2017 - 17:44

paski wygrywają, uważam ze jest to pewien kompromis ze jak bedą z pomarańczowym to koszulka będzie pasować so spodenek z ub roku (akurat mam chociaż nie jest to dla mnie kluczowe kryterium - osobiście to bym wolał te koszulkę wisniowa chapeau z paskami pomarańczowo czerwonymi ale takiej chyba nie głosowaliśmy - a szkoda !)

Przemek

#382 Krzysztof303

Krzysztof303
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 12 listopad 2017 - 17:45

Paski wygrywają jeśli uznamy ten abstrakcyjny sposób zaliczania głosów.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

#383 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 listopad 2017 - 18:00

upsss to już wiemy który projekt wygra

Paski wygrywają jeśli uznamy ten abstrakcyjny sposób zaliczania głosów.

Myślicie że jakbym daj tylko jeden projekt z paskami a niebieski rozbił na 2 praktycznie identyczne to było by to korzystne dla zwolenników niebieskich ściągaczy? To by dopiero była dobra manipulacja.

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#384 Krzysztof303

Krzysztof303
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 12 listopad 2017 - 18:06

Taka sama jak obecnie. Nie widzę różnicy. Po co więc jakąkolwiek manipulację robić??

#385 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 listopad 2017 - 18:10

Nie do końca taka sama bo mógłbym nie liczyć 2 różnych niebieskich jako jeden projekt (tak jak mi sugerujesz odnośnie pasków). Wtedy paski by wygrały bez najmniejszego problemu ponieważ niebiescy by byli podzieleni na 2 grupy... 

#386 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 12 listopad 2017 - 18:18

Zakładając (może za wcześnie), że wygrają paski, to który projekt będzie realizowany ? pomarańczowo- czerwony czy złoto-czerwony ?

#387 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 listopad 2017 - 18:21

Ten który z 2 opcji będzie miał więcej głosów. 

#388 Siecky

Siecky
  • Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 12 listopad 2017 - 18:23

Ten który z 2 opcji będzie miał więcej głosów. 

Jasna sprawa... i życzę dużo cierpliwości :)

#389 boozy

boozy
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 12 listopad 2017 - 18:26

Myślicie że jakbym daj tylko jeden projekt z paskami a niebieski rozbił na 2 praktycznie identyczne to było by to korzystne dla zwolenników niebieskich ściągaczy? To by dopiero była dobra manipulacja.

A po co rozbijać? Jeden projekt z paskami i jeden projekt z niebieskim ściągaczem. Bez faworyzowania żadnego z nich.

#390 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 listopad 2017 - 18:32

Tak by było najlepiej ale chciałem się ustosunkować to tego postu. No i też trochę nie miałem czasu na zrobienie 5 wystarczająco odmiennej wersji.

#391 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 12 listopad 2017 - 22:57

Taka sama jak obecnie. Nie widzę różnicy. Po co więc jakąkolwiek manipulację robić??

dokładnie, też tak to odbieram

• mikesh lubi to

#392 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 listopad 2017 - 23:44

Pominę kolejne wyjaśnienia na temat sposobu liczenia głosów... 

Oficjalne wyniki głosowania

R1 - Czerwone ściągacze - 9

R2 - Niebieskie ściągacze ze wzorem - 15

R3 - Złote ściągacze - 6

R4 - Paski złoto czerwone - 7

R5 - Paski pomarańczowo czerwone - 10

Podsumowując z wynikiem 17 wygrywają paski pomarańczowo czerwone. 

Teraz pytanie co do bluzy. Ma być czarna z nawiązującymi do reszty ściągaczami czy taka sama jak koszulka z krótkimi rękawami? 

PS> Jeśli bardzo wam zależy to mogę zrobić szybką dogrywkę między 1 i 2 miejscem.

• piotrkol lubi to

#393 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2020 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 13 listopad 2017 - 00:15

Bluza fajnie jakby była w kolorze koszulki. 'Czorna' jak noc już jest z tamtego sezonu i jest nudna :P 

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#394 renton

renton
  • Użytkownik
  • 441 postów

Napisano 13 listopad 2017 - 00:24

Sorki #Uraz ale muszę TO napisać.
Odwalasz MEGA robotę organizując kolejne forumowe ciuchy i chwała Ci za to.
Niesetety forma głosowania na ostateczny projekt zestawu w/g mnie to delikatnie mówiąc LIPA!
Podepnięcie projektu 4 oraz 5 jako jeden wynik w głosowaniu z "góry" wskazywało faworyta zestawu w stosunku głosów 2/5.
Równie dobrze można by było projekty 1 , 3 też "wrzucić" do jednego wora podczas głosowania jako zestaw z jednolitym mankietem oraz ściągaczami. Jak ktoś się uprze to projekt 2 też pod to podepnie.
Według mnie projekt nr 2 okazał się wygrany. Zyskał największą ilość "pojedyńczych" głosów.
Jako organizator zamówienia powinieneś wziąść pod uwagę "głos ludu".

P.S.
Żeby nie było że jestem stronniczy - głosowałem na " cygańskie złoto" ;)

:o

Wysłane z mojego Lenovo YT3-X50L przy użyciu Tapatalka

• X-RAY, fan i wierzba lubią to

#395 szuwar8

szuwar8
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 13 listopad 2017 - 00:28

Do wszystkich czytających ten post mam prośbę. aby przede wszystkim spoglądali jak najczęściej na punkt 1, który zaraz umieszczę poniżej. Szczególnie zaś na wytłuszczenie A brzmi on mniej więcej tak:

1. Uraz - wielki szacun za to, że kolejny raz podejmujesz się tak niewdzięcznej misji, jaką jest zbiorowe zamówienie i - jak mniemam - doprowadzisz ją znowu do końca, co nie wszystkim się udaje. Dlatego też uważam (ja, osobiście), że jako organizator masz prawo podejmować wszelkie decyzje, mógłbyś po prostu wrzucić w sieć projekt, który Ty realizujesz dla siebie i poczekać na kilkunastu chętnych i na tym koniec. A wychodzisz naprzeciw znacznie bardziej więc jest OK.

Co do mojej skromnej opinii odnośnie zamówienia zbiorowego a raczej podejścia do projektu - ja (znowu to moje zdanie, każdy może mieć inne) decydując się na dołączenie do takiego przedsięwzięcia korzystam z okazji na zakupienie dobrego jakościowo stroju za fajne pieniądze. I tyle. Jeżeli przy tym uda się jeszcze trafić w moje kolory i gusta to ho, ho...Więc cokolwiek będzie ja to i tak kupię, ci pozostający w jakichkolwiek związkach (obojętnie jakich ;-)) zdają sobie doskonale sprawę, że już przy dwóch osobach jest często problem z dokonaniem wspólnego wyboru, a co dopiero przy 10, 15, 40 czy 55... W takich projektach demokracji być nie może, dlatego patrz punkt 1. Z tego, co widzę w wynikach to zupełnie nie moja bajka, paski kojarzą mi się dokładnie z tym co przedstawił Sirkozi (sprężyna), może w realu wyjdą lepiej, złoty tombak pominę milczeniem, niebieskie ściągacze takie trochę mdłe, dla mnie rewelacyjnie wygląda połączenie Wigginsa, no ale...To jest zamówienie grupowe.

:Natomiast - nawet tak na przyszłość - takie moje (znowu zaznaczam: moje) odczucia i spostrzeżenia. Po pierwsze w drugim głosowaniu powinny zostać dwa projekty, tak byłoby najprzejrzyściej, najlogiczniej, najwygodniej (dla wszystkich) i chyba po prostu najlepiej. Wtedy nawet gdyby zamiast 55 osób - jak teraz - zagłosowało tylko powiedzmy 40 czy 35 to i tak byłaby większość bezwzględna lub przynajmniej 18 głosów, teraz mamy tylko 17. Poza tym dając w drugim etapie 5 propozycji do decydującej rozgrywki ryzykuje się, że głosy się dosyć równomiernie rozproszą - co się zresztą stało.

Po drugie - co wynika z poprzedniego - znowu mojego - rozumowania, chyba jednak już w momencie założenia takiego, a nie innego liczenia głosów wyłoniłeś bardziej świadomie lub nie wygraną pasków - jeżeli przy podziale na pięć projektów zakładasz sumowanie dwóch to nie wchodząc w matematykę i statystykę prawdopodobieństwo wygranej pasków było niemal pewne. A utwierdziło mnie w tym Twoje stwierdzenie, że:

"Nie do końca taka sama bo mógłbym nie liczyć 2 różnych niebieskich jako jeden projekt (tak jak mi sugerujesz odnośnie pasków). Wtedy paski by wygrały bez najmniejszego problemu ponieważ niebiescy by byli podzieleni na 2 grupy."

No mógłbyś nie liczyć, ale przy paskach liczysz ;-) Ale znowu patrz punkt 1.

Podkreślam raz jeszcze - to nie krytyka, tylko moje spostrzeżenia, w przyszłości mogłyby zaoszczędzić trochę spokoju, przede wszystkim Tobie. Ale widzę, że masz odpowiedni dystans do życia, więc jest OK, mimo to cierpliwości, jak kolega Siecky życzę duuuużo...

P.S.

Zauważyłem Twój ostatni post - znowu jak dla mnie - dopasować bluzę do reszty...

Pozdrawiam

#396 boozy

boozy
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 13 listopad 2017 - 07:52

PS> Jeśli bardzo wam zależy to mogę zrobić szybką dogrywkę między 1 i 2 miejscem.

Poprosimy o dogrywkę.
  • wierzba lubi to

#397 SZYMSZEL

SZYMSZEL
  • Użytkownik
  • 186 postów

Napisano 13 listopad 2017 - 08:03

Sorki #Uraz ale muszę TO napisać.
Odwalasz MEGA robotę organizując kolejne forumowe ciuchy i chwała Ci za to.
Niesetety forma głosowania na ostateczny projekt zestawu w/g mnie to delikatnie mówiąc LIPA!
Podepnięcie projektu 4 oraz 5 jako jeden wynik w głosowaniu z "góry" wskazywało faworyta zestawu w stosunku głosów 2/5.
Równie dobrze można by było projekty 1 , 3 też "wrzucić" do jednego wora podczas głosowania jako zestaw z jednolitym mankietem oraz ściągaczami. Jak ktoś się uprze to projekt 2 też pod to podepnie.
Według mnie projekt nr 2 okazał się wygrany. Zyskał największą ilość "pojedyńczych" głosów.
Jako organizator zamówienia powinieneś wziąść pod uwagę "głos ludu".

P.S.
Żeby nie było że jestem stronniczy - głosowałem na " cygańskie złoto" ;)

:o

Wysłane z mojego Lenovo YT3-X50L przy użyciu Tapatalka

miałem dokładnie taki sam post napisany.....ale go skasowałem przed wysłaniem....nie chciałem wyjść na pieniacza.....ale okazuje się że tak jak ja myśli więcej osób i chwała im za to że napisali ....uważam ze głosowanie BYŁO USTAWIONE POD KONKRETNY PROJEKT....rozumiem że fani pasków chcieli za wszelką cenę mieć strój który trochę pasowałby do ciuchów z zeszłego roku....ja w zeszłym roku nie zamawiałem bo wygrał "siarkowaty producent którego nie trawię"....to bez sensu bo i tak będzie widać różnicę w designie

• wierzba lubi to

#398 mzo

mzo
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • SkądWarszawa - Żoliborz

Napisano 13 listopad 2017 - 08:08

a wg mnie i tak wygrałyby paski. Fakt bez sensu było dawać pod głosowanie dwa (na projekcie) tak samo wyglądające wzory, ale to tym bardziej utwierdza w przekonaniu, że paski i tak by wygrały. Nie sprawiedliwe względem większości byłoby gdyby wygrał projekt bladoniebieski.

Głosowania traktuję jako sondę, nie wyrocznie, uraz wiec co robi ;P

Bluza niech nawiązuję do koszulki, "ale zrobisz jak uważasz" ;D

#399 PiKa

PiKa
  • Użytkownik
  • 388 postów

Napisano 13 listopad 2017 - 08:23

Ciężko powiedzieć co by się stało, gdyby była jedna propozycja kolorystyczna.

Może lepiej zrobić najpierw głosowanie nad wzorem (ściągacze, ściągacze ze wzorem, paski), a później nad kolorem wybranego wzoru?

#400 X-RAY

X-RAY
  • Użytkownik
  • 685 postów
  • SkądWarszawa / Jelenia Góra

Napisano 13 listopad 2017 - 08:27

a wg mnie i tak wygrałyby paski. 

Może tak, a może nie, niekoniecznie wszyscy głosujący na złoto-czerwone paski zechcą zamówić pomarańczowo-czerwone. Poza tym równie dobrze można załozyć ze dodatkowy odcień niebieskiego np. turkusowy "przyciagnąłby" dodatkowe głosy i wtedy wygrałby niebieski. Tak czy inaczej żaden projekt nie zdobył większości, zatem dogrywka miedzy projektami R2 i R5 wyjaśniłaby ostateczny rozkład preferencji. 

• wierzba lubi to

Bianchi Oltre XR3 Disc

Accent Freak 

Bulls Copperhead 3

Dodaj odpowiedź