Trenażery Interaktywne Elite (Drivo/direto/suito/itp.)
Napisano 23 grudzień 2017 - 12:53
Na czym jeździsz na zwift ? To zwiększ difficulty ma max a wtedy zwiększy ci obciążenie i nie będziesz aż tak używał wysokich przełożeń z taka mocą.
Napisano 03 styczeń 2018 - 07:55
I w większości pewno też dostępne na przełomie stycznia/lutego.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 12 styczeń 2018 - 18:17
Witam!
Kurcze kupiłem Direto i ni cholery nie mogę wymusić na nim zwiększania oporu.
Próbowałem na:
- androidzie z bluetoothem i myETraning wykrywa trenazer, czujnik mocy i Polarowy pulsometr ale nie reaguje na zmiane oporu na dowolnym treningu (czy to rysowanym na mapie gps czy zadany trening skladajacy sie z segmentów)
Kupilem dwa czujniki ANT+ polecane w tym wątku (ten od Adidasa i Bkool).
Na obydwu myEtraning na PCcie (Win10 Home i Win7.1 Pro) rozpoznaje Trenażer i czujnik mocy oraz Garminowy pulsometr, Kalibrację przechodzi pomyslnie (nieznaczne przesuniecie sie różni od tego wpisanego pod spodem urządzenia) ale jest tak samo - wszystkie pomiary (tętno, kadencja, moc) są ale nie zmienia oporu... jedyne co to mogę zwiększac kadencję żeby zwiekszyc moc.
Na Zwifcie (Win10 Home i Win7.1 Pro) próbowałem i przez bluetooth i przez ANT+.
- Na ancie znajduje mi 'power source', 'cadence', 'controllable' - wszystkie jako ELITE FE-C 6438 (oczywiście też pulsometr Garmina) ale czy pogrzebię w tych ustawieniach i coś z urządzeń wyłączę (np. cadence bo może ANT za duzo urządzen nie powinien widziec) czy nie to i tak nie reaguje i nie zwiększa oporu na trasach czy treningach gotowych/które sam zrobię.
- próbowalem przez bluetootha rózne kombinacje razem z podpieciem pulsometru przez Androidowe 'obejscie' problemu z BT pod WIndowsem - brak reakcji na zmiane obciazenia
- podpialem sie Zwiftem przez BT z iPhone SE, brak reakcji na zmiane obciazenia.
Co tu robić? Może znacie jakis sprawdzony sposób kolejnych kroków jak to prawidłowo podpiąc?
Widziałem gdzieś na zachodnich forach info, że jak raz Direto załapie jakiś błąd parowania to pozniej sie nie resetuje... pomaga wyciagniecie wtyczki z kontaktu i ponowne podpiecie. Tylko ze u mnie stoi dobę bez prundu i nie ma zmiany
Napisano 12 styczeń 2018 - 18:39
Napisano 12 styczeń 2018 - 18:43
Kadencja poprawna, moc raportuje (zmiany), nie ocenię czy poprawnie bo nie mam porównania, wygląda jakby miał ustawiony stały opór i zwiększenie kadencji zmienia wartość mocy. Nie słyszę na przykład dzwięku zmiany mechanizmu który zmienia opór, o którym tu pisaliście i widziałem na filmikach na yt.
No ale żeby nie było trybu debug żadnego, który by mi cokolwiek pokazał... masakra jakaś.
Napisano 02 luty 2018 - 22:36
ano tak, środkowa jest inna, a boczne są lustrzanymi odbiciami siebie - tak jak tu:
https://www.dcrainma..._9383_thumb.jpg