Skocz do zawartości

Zdjęcie

Vuelta 2010

39 odpowiedzi w tym temacie

#21 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 31 sierpień 2010 - 20:06

PatrykNY, Eurosport ;)

Dla mnie jasne albo F. Schleck albo Niballi. Dużo mogą znaczyć pomocnicy, a w sumie to równo wychodzi. Frank ma brata, ale poza nim troche lipa.

Zobaczymy ;)

#22 Tom'ek

Tom'ek
  • Użytkownik
  • 377 postów
  • SkądWieszowa

Napisano 31 sierpień 2010 - 22:17

Dlaczego Tejay Van Garderen'a nie będzie na podium? Ma 22 lata a to oznacza, ze nie wytrzyma 3 tygodni ścigania, ciężkie góry pozbawią go nadziei.

#23 PatrykNY

PatrykNY
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 01 wrzesień 2010 - 06:11

chodzi mi o internet, bo teraz przez jakiś czas nie będę miał ES.

#24 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 02 wrzesień 2010 - 20:45

Wypadają kolejni zawodnicy. Dziś duża strata Vandevelde i Lofkvista, którzy są liderami swoich zespołów i mieli powalczyć(Vandevelde był stawiany na równi z Danielsonem, ale po tym etapie zostanie jego pomocnikiem). Ponad dwie minuty stracił Kreuziger, który w tym momencie stał się pomocnikiem dla Nibalego, ale różnie z tym może być, bo Czech nie współpracuje dobrze z zespołem, a jak już ma kontrakt z inną grupą to w ogóle może jechać tak jak mu się będzie podobało. Z niecierpliwością czekam na weekend i pierwsze prawdziwe góry, które pokażą kto jest naprawdę mocny.

#25 ironsnake

ironsnake
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 wrzesień 2010 - 21:09

http://www.fromsport...50/v-45112.html

Tu mozna ogladac

:)

#26 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 wrzesień 2010 - 21:22

a jak już ma kontrakt z inną grupą to w ogóle może jechać tak jak mu się będzie podobało.

To by źle wyglądało, i działało nawet na jego niekorzyść, jest młody. Astana potrzebuje kogoś z umiejętnościami ale i kogoś bez wody sodowej w głowie. Roman mało narazie zdobył, więc powinien być posłuszny jak baranek.. Sam by sobie plamił ubranie nie pomagając Nibaliemu.

#27 rijkaard

rijkaard
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Skądpuck

Napisano 07 wrzesień 2010 - 19:42

moje typowanie andy shlecka-kompletna klapa:)-stawiajac na niego nie wiedzialem ze ma pomagac bratu a na dodatek wylecial z wyscigu z O'Gradym:) Riss prawidlowo postapil!

#28 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 11 wrzesień 2010 - 17:45

Szkoda Antona, miał duże szansę na walkę nawet o zwycięstwo, a tu kraksa. To musi być straszny ból ściągnąć strój z tak pokiereszowanego ciała. A jeszcze mam pytanie czy ktoś zna przyczyna czy widział dlaczego doszło do wywrotki?

#29 Xevronix

Xevronix
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądNowy Dwór Gdański

Napisano 11 wrzesień 2010 - 18:29

Wie ktoś może, gdzie mogę znaleźć filmik z nagraniem co najmniej ostatnich 10km dzisiejszego etapu? Jak wpadłem do domu, do mety były już tylko 3km i niewiele obejrzałem. Ponoć okropna kraksa Antona...

#30 rijkaard

rijkaard
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Skądpuck

Napisano 11 wrzesień 2010 - 18:41

zawsze nie moge sie nadziwic jak oni szybko zbieraja sie po kraksie-przypuszczam ze dzis jechali ponad 50 na godz.gdy sie anton wywrocil

#31 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2010 - 19:53

Xev chyba na eurosporcie masz końcówki wyścigów.

#32 antekk

antekk
  • Użytkownik
  • 73 postów
  • SkądKraków/Modlnica

Napisano 11 wrzesień 2010 - 20:03

Tutaj znajdziesz wszystkie informacje, zdjęcia, filmy i komentarze związane z wyścigiem http://www.steephill...uelta-a-espana/

#33 Gosc_senjiro_*

Gosc_senjiro_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2010 - 22:12

"I crashed alone," said Anton. "I think I hit a hole or an obstacle. My hands went off the handlebar. I stood up and I saw blood all over the place, but I didn't know where I was or what was going on."

"Instinctively I've tried to get back on my bike, and I realized my right elbow couldn't bend. Our team doctor came straight away. He touched my arm and said, 'Forget about it, it's broken.'"

Thor Hushovd witnessed that the crashed occurred at 80km/h on the downhill section of a large road while all the GC contenders were fighting for positioning prior to the final climb. "Euskaltel has a lot of bad luck. I feel sorry for them," said the Norwegian champion.

#34 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 13 wrzesień 2010 - 21:44

Dalej nic się nie zmienia w mojej opinii z samego początku wyścigu.
Nibali-Schleck - ktoś z nich wygra.

Mosquera straci na czasówce
Rodrigez nie wytrzyma Navacerrady (za długi podjazd)

Schleck zaatakuje tam; wszystko będzie zależeć od dyspozycji Nibalego tam.

#35 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 14 wrzesień 2010 - 15:42

Jak Nibali będzie tak samo mocny jak wczoraj to chyba znam zwyciężce

#36 rijkaard

rijkaard
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Skądpuck

Napisano 14 wrzesień 2010 - 16:39

wedlug mnie nibali jutro znowu zalozy czerwona koszulke,zas 2 i 3 miejsce w generalce utrzymaja rodriguez i mosquera.poza tym po czasowce danielson i byc moze velits i tondo zmniejsza przewage do shlecka rodrigueza i moskery-nie wiem zas jak roche jezdzi na czas.generalnie uwazam ze w czolowej 8 bedzie jeszcze ciasniej niz dotychczas-wszystko roztrzygnie sie na sobotnim etapie.

#37 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 15 wrzesień 2010 - 21:47

No ale żeby Cancellara przegrał czasówke :roll:

#38 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 15 wrzesień 2010 - 21:52

nie włożył silniczka

#39 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 21 wrzesień 2010 - 17:33

Co powiecie o Bola del Mundo?? Jak dla mnie absolutna bomba i przykład na to, że kolarze mogą wjeżdżać niemal wszędzie gdzie jest twarda droga. Nie ma żadnych wytłumaczeń dla innych organizatorów, że coś się nie da na jakiejś górze ;)

#40 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 21 wrzesień 2010 - 18:35

Są, zazwyczaj trasę prowadzi się pod taka góre która należy do jakiegoś kurortu wypoczynkowego który wyłoży pokaźna kase. Reklama dźwignią handlu i zysków dla organizatorów, z tego też powodu TdP pewnie nigdy nie doczekamy sie na przełęczy karkonowskiej a miejsce do wyścigów gorli jest zacne.

Dodaj odpowiedź