Wziąłbym dwie - pomarańczowa i niebieską = jedne spodenki. Jeżeli to możliwe to chciałbym próbki koszulek w rozmiarze L i M.
Koszulka + Spodenki / Verge
Posted 14 March 2019 - 13:15
zaktualizowany projekt.
http://production.ve....aspx?ART=35291
Zmieniliśmy górny niebieski na ciemniejszy. Niestety na ekranie wygląda to jak fiolet, ale jest to niebieski (oglądałem paletę kolorystyczną). Może będzie szansa na fotki materiałów nałożonych na siebie w tych kolorach.
Posted 15 March 2019 - 08:49
Posted 16 March 2019 - 18:05
rozmiary podane w mailu z Verge:
-dla rozmiaru M długość przodu 51 cm, długość tyłu 62,8 cm
-dla rozmiaru L długość przodu 52 cm, długość tyłu 64 cm.
ale moje pomiary dają o 0,5 cm mniejsze wartości w długości z przodu i z tyłu. Może oni ją naciągali mocniej do mierzenia.
szerokość pod pachami w L to 40 cm.
Posted 20 March 2019 - 18:49
Dzisiaj przymierzałem rozmiary L i M; mam 176 cm i 71 kg, przy czym dość długie nogi. Wnioski:
Oba rozmiary pasują, oba są dobrze przylegające;
Rozmiar L jest jak na mój krótki tłów nieco za długi i przy zgięciu trochę się zwija.
Koszulka M jest bardziej obcisła i przez to nieco traci kolor (jest bardziej prześwitująca).
Ktoś tu pisał iż rękawy są za długie - tak są długie ale wykonane z super cienkiego materiału i można je sobie dowolnie podwijać, nawet do pozycji bezrękawnik (nic przy tym nie uciska).
Spodenki L i M prawie takie same - sugeruję L bo wygodniejsze.
Wkładka w spodenkach to chyba ta najgrubsza z oferty i robi bardzo dobre wrażenie.
Jakość spodenek i koszulek bardzo dobra.
Reasumując:
zamawiam spodenki rozmiar L z wkładką Nudo oraz koszulki niebieską i pomarańczową w rozmiarze M (bez zamka).
- Marcin321 likes this
Posted 20 March 2019 - 21:52
Na ten moment mamy tak:
Ja, 2 koszulki, 1 spodenki;
Marcin321: 1 koszulka (pomarańczowa), 1 spodenki;
Marb: 2 koszulki, 1 spodenki
Podsumowanie:
spodenki: 3;
koszulka pomarańczowa: 3
koszulka projekty Sky: 2 (chyba, że Marcin się zdecyduje).
zatem łapiemy się na niższą cenę przy spodenkach i pomarańczowej koszulce. Co do koszulki Sky - wstępnie cena wyższa o 30%, chyba, że ktoś dołączy.
Wcześniej były sygnały od większej ilości osób, ale ostatecznie cisza, więc należy domniemywać, że zrezygnowały.
Posted 21 March 2019 - 07:39
Potwierdzam że biorę komplet z pomarańczową koszulką, niebieski to zupełnie nie moja bajka.
Zostawiłbym logo w kolorze koszulki, ale się nie upieram - jak kontur loga będzie czarny to też będzie ok.
Posted 21 March 2019 - 08:11
@marb - dzięki za recenzję, szczególnie że mam niemal identyczny wzrost, wagę i proporcje nogi/góra. Mam teraz tylko dylemat, koszulka L czy może jednak M
Potwierdzam że biorę komplet z pomarańczową koszulką, niebieski to zupełnie nie moja bajka.
Zostawiłbym logo w kolorze koszulki, ale się nie upieram - jak kontur loga będzie czarny to też będzie ok.
Ja biorę M jeszcze z tego powodu, że mam z 3 kg dodatkowej wagi, która wkrótce zniknie
M trochę uciska ale to nie przeszkadza specjalnie, natomiast w L rękawki są szersze i jak ktoś ma bardzo małe bicepsy to będzie przylegało na styk.
Niby różnica w długości to jakieś centymetry ale wydaje się iż jest więcej - w pozycji pochylonej robią się wyraźne fałdy. Przy normalnych proporcjach góra/dół L byłaby idealna.
Generalnie strój jest bardzo przylegający i aero - wygląda rewelacyjnie, jak stroje czasowców.
Natomiast gdyby zamiast -3 kg pojawiło się +5 kg to już bym koszulki nie ubrał - nie to żebym nie wszedł ale ze wstydu
Posted 21 March 2019 - 09:01
Dzięki za Wasze odpowiedzi!
Może jeszcze ktoś zechciałby niebieską koszulkę? Razem wyjdzie nam sporo taniej, a jakość jest top!
Wrzucam dla przypomnienia projekty oraz zdjęcia projektów nadrukowanych na materiał.
projekt:
zdjęcie:
https://www.dropbox....075354.jpg?dl=0
Posted 21 March 2019 - 09:14
jacekj, rewelka, że chcesz dołączyć, zapraszam! Kieszonka na zamek jak najbardziej możliwa.
Marcin - Wobec tego Twoja decyzja co do rozmiaru.
Ja mierzę i ważę tyle samo co marb, ale jednak mam koszulkę L.
Mkę ledwie zapinałem i miałem wrażenie, że jakbym napełnił płuca do pełna, to by pękła. Naciągnięta była tak, że pod spodem było widać całe ciało. Rękawki w L też u mnie są opinające, nie tak że na styk - rozciągają się na ręce. Zakładam, że to pewnie inna budowa ciała, sporo kiedyś ćwiczyłem i jednak zostało mi kilka cm więcej w obwodzie na wysokości klatki piersiowej oraz w ramionach. Nie mam typowo kolarskiego, szczupłego torsu.
Posted 21 March 2019 - 12:50
prośba o info! Co sądzicie o delikatnie zmienionym pomarańczowym projekcie? Zmiana polega na wstawieniu logo w kolorze czarnym (przód i tył).
Moim zdaniem jest lepiej.
Zarazem podsumowanie:
Spodenki: 4 pary (ja, Marb, Marcin321, Jacekj);
Koszulka pomarańczowa: 3 sztuki (ja, Marb, Marcin321);
Koszulka inspirowana Sky: 3 sztuki: (ja, Marb, Jacekj).
kieszonki na zamek: Macin321, Jacekj.
Jeżeli klepiemy projekt, to poproszę o ostateczną wycenę i działamy
Posted 21 March 2019 - 14:21
aktualizacja:
Verge napisało, że do przedziałów cenowych liczą się dokładnie takie same modele w dokładnie tych samych opcjach.
Oznacza to tylko jedno - albo wszyscy biorą kieszonkę za zamek albo nikt.
Dla mnie to jest zupełnie obojętne. Wypowiadajcie się, proszę.