Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koszulka + Spodenki / Verge

196 odpowiedzi w tym temacie

#161 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 kwiecień 2019 - 13:03

Najnowsze informacje: 

Verge wykona nasze koszulki i spodenki do 9 maja. Trafiliśmy na gorący okres, wszystkie teamy zlecają nowe ubrania, stąd taka kolejka, a po drodze jeszcze święta.

Ale być może uda się coś przyspieszyć - będę informował.

Pozdrawiam!

#162 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 kwiecień 2019 - 09:52

aktualizacja statusu: dostałem info, że wysyłka będzie w czwartek! Wobec tego jest duża szansa, że w majówkę będziemy już mogli testować nowe ubrania :) 

Pozdr.

#163 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 kwiecień 2019 - 09:52

aktualizacja statusu: dostałem info, że wysyłka będzie w czwartek! Wobec tego jest duża szansa, że w majówkę będziemy już mogli testować nowe ubrania :) 

Pozdr.

• jacekj lubi to

#164 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 kwiecień 2019 - 11:33

Nasze zamówione rzeczy już w moich rękach :) po pracy wrzucę zdjęcia. 

• Marcin321 lubi to

#165 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 kwiecień 2019 - 20:06

https://www.dropbox.... 14 13.jpg?dl=0

#166 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 kwiecień 2019 - 19:13

Jutro wysyłam zamówienia kurierem DPD. Kilka osób dostało ode mnie na priv prośbę o potwierdzenie adresów i o podanie numeru telefonu dla kuriera.

Gdyby ktoś chciał jeszcze zmienić adres do przesyłki, który podał wcześniej, to jest ostatni moment do dziś do wieczora.

Pozdrawiam
  • vpablov lubi to

#167 jacekj

jacekj
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 kwiecień 2019 - 15:28

Przesyłka dotarła. Nawet trafiłem z rozmiarem, ładnie podkreśla to czego jest za dużo;) Dzięki za ogarnięcie zamówienia.
  • bonobo lubi to

#168 vpablov

vpablov
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 30 kwiecień 2019 - 17:22

Do mnie też dotarła.

Spodenki przetestowane, wkładka wygodniejsza, w porównaniu do Raso z zamówienia grupowego .

Dzięki.

• bonobo lubi to

#169 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 kwiecień 2019 - 18:19

dzięki za feedback :) cieszę się, że rozmiary leżą. Też uważam, że ta wkładka jest rewelacyjna. 

#170 marb

marb
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • Skądsouth

Napisano 30 kwiecień 2019 - 22:40

Spodenki po dwugodzinnym teście - wkładka bardzo dobra. Reszta też ok.

#171 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maj 2019 - 18:50

@bonobo - dziękuję bardzo za organizację całej inicjatywy, od projektu, przez konsultację co do rozmiarów, zamówienie na rozesłaniu ciuchów kończąc!

Komplet "na sucho" jest bardzo dobry, rozmiar trafiony - no ale poczekajmy na pierwsze testy terenowe jak będzie nieco cieplej :)

#172 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 maj 2019 - 08:44

Cieszę się, że jest OK :) 

Przy okazji - jeżeli ktoś potrzebuje jeszcze spodenek, to zastanawiam się, czy nie zrobić zamówienia na same spodenki - szybka sprawa, bo bez projektu. 

Oceniłem, że jednak przydałaby mi się jeszcze jedna para.

#173 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 maj 2019 - 17:09

Dziś w końcu test praktyczny, co prawda krótko ale coś tam można już napisać. Koszulka jak druga skóra, widziałbym tylko ze 2cm więcej różnicy w długości tyłu i przodu. Spodenki i wkładka podobne w poziomie do Raso, bardzo kompresyjne. Co ciekawe jak stoję to coś tam czuć na tyłku, ale w pozycji rowerowej efekt zupełnie znika i dopasowanie jest idealne.

Jednak gacie Castelii Areo Race są dla mnie wygodniejsze :)

Jakie polecacie letnie koszulki w kroju z krótkim przodem (49-50cm), długim tyłem (65-67cm) i wąskimi rękawkami?

#174 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 19 maj 2019 - 18:45

Koszulki o takim kroju, to Santini Sleek, Endura Fs260 (super cena na Wiggle).

Właśnie miałem pisać, że chętnie poczytałbym o takich porównaniach ciuchów Verge do innych posiadanych. Materiały, krój, wygoda użytkowania. Tak z ciekawości ;)

#175 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 maj 2019 - 20:25

Z jakiej kolekcji braliście ciuchy?

#176 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 19 maj 2019 - 21:02

Dziś w końcu test praktyczny, co prawda krótko ale coś tam można już napisać. Koszulka jak druga skóra, widziałbym tylko ze 2cm więcej różnicy w długości tyłu i przodu. Spodenki i wkładka podobne w poziomie do Raso, bardzo kompresyjne. Co ciekawe jak stoję to coś tam czuć na tyłku, ale w pozycji rowerowej efekt zupełnie znika i dopasowanie jest idealne.

Jednak gacie Castelii Areo Race są dla mnie wygodniejsze :)

Jakie polecacie letnie koszulki w kroju z krótkim przodem (49-50cm), długim tyłem (65-67cm) i wąskimi rękawkami?

Te i z sasiedniego zamowienia koszulki, wystarczy tylko popatrzec na kroj, maja ten sam problem. Raczej preferuja bardziej wyprostowana pozycje. Przy wiekszym pochyleniu, nie dziwie sie, ze brakuje materialu na plecach. A jak na plecach jest ok, to z przodu duzo pofaldowan.

Dla przykladu koszulki Raphy serii pro team, sa pod tym wzgledem wzorcowe. Wyzsze podciecie z przodu i wyraznie dluzszy tyl.
Letnia wyprzedaz tuz tuz.

Co do gaci, to te z zamowienia chyba nie sa jakies rewelacyjne skoro Castelli Aero sa wygodniejsze ;)
Problemem Castelli Progetto jest kilkuczesciowa konstrukcja wkladki i nagminnie puszczajace szwy na laczeniach i obszyciu. Sama konstrukcja tez pozostawia wiele do zyczenia.
Jezdze w Castelli bo mam ich troche ale na pewno nie jest to wybor podyktowany komfortem. Tu mam lepsze i duzo lepsze doswiadczenia. Tu czlowiek uczy sie na swoich 4 literach.
Mam wiekowe gacie od Martombike z forumowego zamowienia na LB. Co prawda nie uzywam ich tak czesto jak gaci Catelli. Sa custom, to raz. Dwa, raczej sentyment i szkoda zniszczyc pamiatke. Trzy, wykonanie i material sa bardzo slabe. Ale wkladka, pomimo, ze pozmieniala kolory, na niekorzysc, jest wygodniejsza niz Progetto. Castelli tnie jajca na puszczajacych szwach laczacych czesci wkladki. Powoduje otarcia na szwach na obszyciu. Ogolnie wszystkie ich gacie maja ten sam problem puszczajacych szwow (3 gacie z Kiss, 4 z Progetto). Sama konstrukcja wkladki Progetto, nie we wszystkich modelach, tworzy krawedz, ktora trafia mi czasami na jajco, ktore przy pedalowaniu przemieszcza sie po tej krawedzi. Boli jak cholera i musze w czasie jazdy wykonywac ruchy dlonia w okolicach krocza, ktore dla postronnego obserwatora moga wydawac sie nieco niesmaczne.
Dla mnie etap kupownia Castelli zakonczyl sie pare lat temu. Jest tyle, szczegolnie teraz, roznych ciekawych, wyzszej jakosci opcji.
  • Marcin321 lubi to

#177 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1981 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 maj 2019 - 08:29

Braliśmy kolekcję TOR. 

Do jazdy na dropach prawdopodobnie faktycznie koszulka mogłaby być o 2 cm krótsza z przodu. I zgadzam się, że dotyczy to zarówno Raso jak i Verge itd. Mi to jednak nie przeszkadza. Taka koszulka w pozycji na stojąco pewnie powinna sięgać pępka. 

Natomiast jak ktoś chce się pozbyć tego problemu, to proponuję wypróbowanie kombinezonu Verge - miałem to do mierzenia i byłem zachwycony. Dla mnie dopasowanie doskonałe, a cena sporo niższa, niż zestaw koszulka + spodenki. 

#178 4gotten

4gotten
  • Użytkownik
  • 1035 postów
  • SkądStargard

Napisano 20 maj 2019 - 09:32

Koszulki o takim kroju, to Santini Sleek, Endura Fs260 (super cena na Wiggle).

Potwierdzam opinię jeśli chodzi o koszulkę Endura,dokładnie wersję Pro SL.Krój bardzo aero, nic nie odstaje ani nie łopocze na wietrze. Po kupnie myślałem, że się w niej nie zmieszczę,ale rozmiar M przy 170 cm wzrostu,102 w klatce i 75 kg wagi pasuje idealnie.

#179 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maj 2019 - 10:11

Potwierdzam opinię jeśli chodzi o koszulkę Endura,dokładnie wersję Pro SL.Krój bardzo aero, nic nie odstaje ani nie łopocze na wietrze. Po kupnie myślałem, że się w niej nie zmieszczę,ale rozmiar M przy 170 cm wzrostu,102 w klatce i 75 kg wagi pasuje idealnie.

A możesz zmierzyć długość przodu i tyłu tej koszulki (ze stójką / bez stójki)? Jak patrzę na zdjęcia to zupełnie nie widać żeby występowała znacząca różnica między przodem i tyłem koszulki.

#180 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maj 2019 - 10:22

Te i z sasiedniego zamowienia koszulki, wystarczy tylko popatrzec na kroj, maja ten sam problem. Raczej preferuja bardziej wyprostowana pozycje. Przy wiekszym pochyleniu, nie dziwie sie, ze brakuje materialu na plecach. A jak na plecach jest ok, to z przodu duzo pofaldowan.

Dla przykladu koszulki Raphy serii pro team, sa pod tym wzgledem wzorcowe. Wyzsze podciecie z przodu i wyraznie dluzszy tyl.
Letnia wyprzedaz tuz tuz.

Co do gaci, to te z zamowienia chyba nie sa jakies rewelacyjne skoro Castelli Aero sa wygodniejsze ;)
Problemem Castelli Progetto jest kilkuczesciowa konstrukcja wkladki i nagminnie puszczajace szwy na laczeniach i obszyciu. Sama konstrukcja tez pozostawia wiele do zyczenia.
Jezdze w Castelli bo mam ich troche ale na pewno nie jest to wybor podyktowany komfortem. Tu mam lepsze i duzo lepsze doswiadczenia. Tu czlowiek uczy sie na swoich 4 literach.
Mam wiekowe gacie od Martombike z forumowego zamowienia na LB. Co prawda nie uzywam ich tak czesto jak gaci Catelli. Sa custom, to raz. Dwa, raczej sentyment i szkoda zniszczyc pamiatke. Trzy, wykonanie i material sa bardzo slabe. Ale wkladka, pomimo, ze pozmieniala kolory, na niekorzysc, jest wygodniejsza niz Progetto. Castelli tnie jajca na puszczajacych szwach laczacych czesci wkladki. Powoduje otarcia na szwach na obszyciu. Ogolnie wszystkie ich gacie maja ten sam problem puszczajacych szwow (3 gacie z Kiss, 4 z Progetto). Sama konstrukcja wkladki Progetto, nie we wszystkich modelach, tworzy krawedz, ktora trafia mi czasami na jajco, ktore przy pedalowaniu przemieszcza sie po tej krawedzi. Boli jak cholera i musze w czasie jazdy wykonywac ruchy dlonia w okolicach krocza, ktore dla postronnego obserwatora moga wydawac sie nieco niesmaczne.
Dla mnie etap kupownia Castelli zakonczyl sie pare lat temu. Jest tyle, szczegolnie teraz, roznych ciekawych, wyzszej jakosci opcji.

Jakoś podświadomie nie dopuszczałem Raphy, a może jednak warto bo patrząc na zdjęcia to krój koszulek faktycznie taki jakiego oczekuję. Dzięki za sugestię!

Co do gaci to pewnie dużo zależy tzw. 4 liter, po prostu jak założyłem Castelli to natychmiast zapomiałem że mam coś na sobie, wkładka też bardzo wygodna. Na razie mam je zbyt krótko żeby pisać cokolwiek o trwałości, zobaczymy jak będzie z upływem czasu. Przy najbliższej okazji sprawdzę gdzie wypadają u mnie te szwy w przedniej części wkładki.

Trzeba też brać pod uwagę że obecnie testuję siodełko karbonowe bez wyściółki, będę jeszcze sprawdzał jak zachowują się spodenki po powrocie do poprzedniego siodła (Fizik Antares).

Dodaj odpowiedź