Mam problem z kierownicą o której mowa w tytule. Próbuję założyć klamki od GRX Di2 i o ile lewa wchodzi, to prawa się klinuje na gięciu baranku. Wygląda na to, że odlew jest w tym miejscu za gruby. Macie jakiś patent na zbyt ciasne obejmy od klamkomanetek? Rozgiąć to jakoś? Zeszlifować główkę od śruby zaciskowej, żeby zwiększyć prześwit?
Kierownica Accent Execute Road Carbon
Posted 02 December 2021 - 10:51
Poluzuj obejmę na manetce albo nawet zdejmij ją na czas montażu.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 17 March 2022 - 12:49
Witam, was w moim pierwszym poście tutaj na forum!
Od niedawna po latach przekonywania się w końcu jesienią zeszłego roku kupiłem swoją pierwszą szosę, może i używkę, ale od czegoś w końcu trzeba zacząć.
Od razu przeszedłem to bieda-fitting'u roweru, czyli wykonanego przez samego siebie, nowe siodełko, które moje cztery litery znały z MTB kupiłem do niej, wymieniłem również owijkę na bardziej komfortową, trochę się pobawiłem z ustawieniem łap i kąta kierownicy, gdyż pierwsze jazdy zaczęły powodować u mnie ból nadgarstków/dłoni oraz w łokciach.
Teraz na nowy sezon bym chciał ten element w postaci kierownicy trochę uskutecznić, bo na podstawie tego co czytałem i oglądałem w necie wychodzi mnie trochę na to, że będzie to wina kierownicy/mostka...
I tutaj zaczyna się pojawiać mój problem, obecny mostek 110mm, nie mogę skrócić, gdyż mam dosyć długie nogi i jak go skrócę to sądzę, że będę kolanami zahaczał o kierownice, obecnie to się dzieje jak stanę na pedałach.
Więc wydaje się mnie, że moim rozwiązaniem, aby bardziej zredukować dyskomfort w dłoniach (wydaje się mnie, że jest to wina, zbyt wyciągniętej pozycji do przodu, a co za tym idzie nie czuję się pewnie przez to na szosie) jest zmiana kierownicy na taką, która ma krótszy reach oraz płytszy drop. I tutaj wjeżdża książe na białym koniu accent execute carbon, które powyższe parametry ma lepsze w stosunku do obecnej kierownicy, którą posiadam. Ale mój dylemat z kolei bardzie się teraz tyczy szerokości kierownicy, jaką powinienem ją dobrać? Z tego co czytałem powinna być taka, jak rozstaw wypustków obojczykowych. U mnie to jest 37,5cm. Powyższa kierownica zaczyna się od 40cm, potem 42 i 44cm (obecnie posiadana ma również 44cm). Powiedzcie mnie, jaka szerokość z punktu widzenia ergonomii będzie najlepsza? Zależy mnie głównie na komfortowej jeździe, nie muszę nie wiadomo się jak bardzo położyć, żeby być aero I oczywiście na dobrym sterowaniu rowerem.
W MTB 26", które mam obecna kierownica ma około 60cm i jest dla mnie w porządku w pełni dla mnie, dobrze się mnie na niej jeździ i rower reaguje tak jak tego bym oczekiwał.
Posted 04 December 2022 - 07:28
mam do sprzedania
Czyli jednak nie taka super?
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?