U mnie właśnie odpaliłem GC. Wszystko działa 🙂
Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 27 lipiec 2020 - 07:35
https://connect.garmin.com/status/
Napisano 27 lipiec 2020 - 07:38
Zgadza się. Komunikat po to, żeby nie pyskowali, że im coś nie do końca działa (bo jeszcze nie wszystko w pełni funkcjonuje).
Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 27 lipiec 2020 - 09:16
W piątek próbowałem synchronizować, najwyraźniej dane zawisły gdzieś po drodze.
Napisano 27 lipiec 2020 - 09:30
Wysłane z X-ej generacji Note'sa ... z plusem
- artho lubi to
Napisano 27 lipiec 2020 - 17:20
Możecie zmieniać/dodawać lub usuwać dany rower ? U mnie po ostatniej aktualizacji jest to niemożliwe.
Gdy jadę na szosie, to licznik zapisuje mi aktywność dla roweru szosowego. Jednak gdy jadę na MTB, licznik zapisuje mi aktywność dla obu rowerów bez możliwości zmiany. Przed aktualizacją ( tą z zeszłego tygodnia ) wszystko było ok.
Napisano 27 lipiec 2020 - 19:25
A może zdradzisz tajemnicę, o jakiego "garmina" chodzi? Edge 500 (choć raczej nie, bo ostatnio żadnych aktualizacji na to nie było), Edge 520+, Edge 1030+? Zgaduj zgadula?
Na Edge 1030 działa poprawnie. Nawet utworzyłem nowy profil "Rekreacja" z szablonu (ciekaw byłem co zaproponują - o dziwo pomiar mocy z fazami mocy?) i jak najbardziej również na nowym profilu zlicza poprawnie.
Napisano 28 lipiec 2020 - 16:25
A co ma connect do zapisywania km przez Edge? Nie widzę związku.
Napisano 28 lipiec 2020 - 17:13
Po aktualizacji dodaje mi przejechane kilometry dla obu rowerów jednocześnie bez możliwości zmiany roweru. Jadę do pracy na MTB i kilometry zapisuje mi zarówno dla MTB jak i dla szosy. Nie mogę tego zmienić a przed aktualizacją aplikacji mogłem wybrać rower dla którego mają być przypisane kilometry.
Napisano 28 lipiec 2020 - 17:43
Coś faktycznie spiepszyli w aplikacji mobilnej. Po imporcie z urządzenia ładuje mi się domyślny rower, klikam dodaj/usuń sprzęt, dodaję ten użyty ale nie mogę odznaczyć domyślnego. Mogę to zrobić tylko w aplikacji webowej. Tyle że ja mam Edge 800 i jeden domyślny rower, a ty pewnie dwa domyślne, dla aktywności szosa i mtb, i te dwa ci zaciąga.Aktualizacja Garmin Connect była 21 lipca. Do tego dnia wszystko było ok.
Po aktualizacji dodaje mi przejechane kilometry dla obu rowerów jednocześnie bez możliwości zmiany roweru. Jadę do pracy na MTB i kilometry zapisuje mi zarówno dla MTB jak i dla szosy. Nie mogę tego zmienić a przed aktualizacją aplikacji mogłem wybrać rower dla którego mają być przypisane kilometry.
Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
Napisano 28 lipiec 2020 - 19:59
Aaa... to o to chodzi. No to teraz rzuć okiem na to co napisałeś w #8971 - dałbym się pokroić, że jeśli licznik zapisuje coś w danym profilu, to chodzi o zapis w samym Edge, a nie w aplikacji Connect. A wystarczyło nieco jaśniej określić o co chodzi. Szczerze mówiąc nie zwracam nawet na to uwagi - przebiegi ewidencjonuję w samym Edge, do wyjątków należy użycie jakiegoś roweru z Fenixem lub bez rejestracji.
O ile pamiętam webowa (i być może w apce) trzeba każdorazowo zmieniać rower z domyślnego. Po jakimś czasie dałem sobie z tym spokój, zbyt upierdliwe. Powinna być możliwość przypisania roweru do profilu (np. szosowy do profilu szosa itd.), a jak nie ma to mi się z tym bawić nie chce.
Napisano 28 lipiec 2020 - 22:54
Napisano 29 lipiec 2020 - 06:47
Niby tak, choć pełna funkcjonalność ciągle dostępna nie jest: https://connect.garmin.com/status/
Z tego co widzę problemy mogą być (są?) z synchronizacją kursów, segmentów, treningów, IQ.
Napisano 29 lipiec 2020 - 07:49
W zasadzie tak, jakoś wieczorem w poniedziałek. Nie jest to jeszcze pełna funkcjonalność co sprawdzisz na:
https://connect.garmin.com/status/