Najpierw sprawdź, czy wykonanie resetu do ustawień fabrycznych nie rozwiąże problemu. Może to być związane z jakimiś ustawieniami źle działającymi w nowszej wersji systemu. Jeśli nie, to faktycznie pobierz plik ze starszym firmware, zarchiwizuj ustawienia (głównie profile sportowe, unikniesz mozolnego ustawiania ekranów, ewentualnie kursy/treningi/segmenty/totals/itp, ustawienia użytkownika przeniosą się po synchronizacji), przywrócenie starszego firmware równa się resetowi fabrycznemu, wszystkie dane zostaną usunięte.
W kilku słowach jak sprawnie konwertować?
Ogólnie świetnie jeździ się z tym dodatkowym ekranem dla segmentów. Widzę wszystko, na czym mi zależy. Wypasem jest podświetlanie na czerwono przy stracie, dobrze się z tym jeździ, wygoda duża.
Najgorsze, że mój E520 nadal przy każdym włączeniu przestawiony jest na te pieprzone mile, ależ to irytuje.
Dokładnie opisałem w #5492, w Navminie łatwiej, bo tylko pobierasz tcx'a (bezpośrednio lub kopiujesz do pamięci smartfona, albo przez dysk googla) i możesz pobrać z aplikacji/widżetu na edge 520.
Dodatkowy ekran ma jeszcze tą zaletę, że możesz umieścić wszystkie dane niezbędne do racjonalnego rozłożenia sił. Oczywiście nie ma to znaczenia w przypadku krótkich segmentów, bo na takich to ciśnie się ile można od samego początku (właściwie to wcześniej, żeby się rozpędzić), ale na dłuższych właściwa gospodarka zasobami ma podstawowe znaczenie.
Jak pamiętam w e520 musiałem kilkukrotnie zmieniać km/mil/km/mil... zanim zaskoczyło na km. Teraz co prawda mam mile, ale na razie nie używam 520, to mi to nie przeszkadza... Warto zgłosić to do serwisu.
@Prozor
Ale owszem, przepraszam za niedopatrzenie z mojej strony, chodzi o 1030.
Podejrzewam że problem dotyczy wszystkich modeli z nawigowaniem.
Pozdrawiam
Musiałbym sprawdzić na e1000, ale wydaje mi się, że tego problemu nie ma.
Cześć mam dwie sprawy:
1.Czy komuś jeszcze nie wyświetla się cześć segmentów podczas przeglądania ich w zakładce segment explore? Chodzi mi o segmenty, które kiedyś istniały,a co śmieszniejsze segmenty te są z kolei widoczne po wyznaczeniu trasy w create new route.
Prawdopodobnie - bo nie napisałeś, trzeba się domyślać - dotyczy to Stravy i przeglądania segmentów w segment explore (to akturat naprowadza na cel...) Do niedawna to praktycznie żadnego segmentu w mojej okolicy nie było widać, coś skopane było. Teraz mam chyba wszystkie, przynajmniej wyświetlone na liście segmentów po lewej, na mapie nie wszystkie są, ale wystarczy kliknąć na nazwę segmentu. Jeśli nie ma na liście, to muszę zmienić skalę i się znajduje.